Cartea mea de bucate - Bereea

Options Cartea mea de bucate - Bereea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Eileen
Postat: Tuesday, January 14, 2014 10:19 AM


Nivel: Avansat

Intrat: 1/16/2013
Postari: 3201
Wow Wow Wow
Talentata mai esti !
TatyKS
Postat: Tuesday, January 14, 2014 10:40 AM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 3/1/2006
Postari: 7513
Locatia: Ro
bereea wrote:
Pentru ca zilele acestea am primit niste mere de la soacra si pentru ca am vazut ca nimeni nu le mananca m-am hotarat sa fac o tarta cu mere.Merele erau numai bune dulci-acrisoare si bine parfumate.Asa ca va prezint o tarta cu mere










Ingrediente:
250 g unt
250-350 g faina
80 ml apa
o lingurita zeama de lamaie
3 linguri zahar
jumatate fiola vanilie
o lingurita praf de copt
un praf de sare

Pentru umplutura trebuie cam 2 kg de mere care se dau pe razatoare si se pun pe foc cu zahar, scortisoara , 3-4 linguri ulei si ce mai credeti voi ca sa fie cat mai parfumate.Eu am pus si coaja de portocale, dar data viitoare nu mai pun.

Mai intai se pregatesc merele, avand grija sa le calim pana nu mai au zeama , apoi se lasa la racit.

Pentru aluat se amesteca untul cu 250 g faina , zahar, sare si praf de copt.Apoi se adauga apa, esenta, zeama de lamaie. Adaugati faina cat e necesar pana aveti un aluat care poate fi intins .(eu l-am imapturit de cateva ori si tot l-am intins.)Aluatul se epune intr-o tava, se pun merele, apoi s etaie marginile aluatului care este in plus.



Eram sigura ca ai si tarta ! Am cautat-o special .pupici Vreau neparat sa fac .

Pe langa asta am vazut multe retete ce mi-au facut cu ochiul , mai ales Treccia ripiena.

Multumesc
bereea
Postat: Tuesday, January 14, 2014 10:45 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
Taty, Eileen computerlove
Anelise
Postat: Tuesday, January 14, 2014 11:05 AM


Nivel: SAFIR

Intrat: 2/4/2008
Postari: 17381
Locatia: Ro
Figurina nu-i prea reusita? Glumesti, nu? pupici E perfecta!!! Clap Super a iesit! firstprize Bine, ma asteptam, doar ca eram super curioasa ce anume vei alege de data asta!
Felicitari, felicitari, felicitari!!! Bravoo
bereea
Postat: Tuesday, January 14, 2014 11:34 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
Multumesc, AneliseCheek Kiss Trebuie sa invat sa modelez figuri -nasul mi-a dat mari batai de cap- sau sa-mi fac mulaje.
Tortul e roz cu inimioare pentru ca asa a hotarat Alessandra, iar eu am decis pentru Cat woman pentru ca e ceva ce aproape orice barbat isi doreste dar nu are parte. Asa ca macar o papusa din pasta de zahar sa aiba...
TatyKS
Postat: Tuesday, January 14, 2014 4:22 PM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 3/1/2006
Postari: 7513
Locatia: Ro
Am coca la dospit pentru Treccia ripiena sic sa vad daca imi iese .
bereea
Postat: Monday, January 27, 2014 10:00 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
Prajitura Alessandra

Am numit-o asa pentru ca este la fel de perfecta ca si domnisoara mea.Are tot ce-i trebuie: blat umed de ciocolata fondente, glazuta de ciocolata, crema pasticciera, frisca si capsuni parfumati



Anelise
Postat: Monday, January 27, 2014 10:14 AM


Nivel: SAFIR

Intrat: 2/4/2008
Postari: 17381
Locatia: Ro
Hai, mai! Mor aici de pofta!!! plans Arata super, super, super!!! Love Love Love
Eileen
Postat: Monday, January 27, 2014 2:11 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 1/16/2013
Postari: 3201
Tineti-ma ca lesin .....closedtopic
Mon1
Postat: Monday, January 27, 2014 2:13 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 10/11/2013
Postari: 2599
Locatia: Romania
Am descoperit acum casuta asta...am notat cateva retete. coeur
Bereeailoveyou ..ai niste maini de aur coeur
Prajitura Alessandra salivez....sunt la serviciu acum....mananc sticks-uri hohot
emanicole
Postat: Monday, January 27, 2014 2:41 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 12/22/2013
Postari: 1837
Locatia: bucuresti
Bereea...incerci sa ne omori cu zile?!stop stop
Arata delicios...o portie dubla te rogyes ...multumesc Clap Victory
thankyou computerlove
Eileen
Postat: Monday, January 27, 2014 2:48 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 1/16/2013
Postari: 3201
Bereea , ne dai si reteta ?Cheek Kiss
mirela74chris
Postat: Monday, January 27, 2014 4:48 PM

Nivel: Maestru

Intrat: 10/17/2009
Postari: 8601
Locatia: Constanta
Brandusa e perfecta,ca tot ceea ce iti iese din manutele tale fermecate!Astept cu drag sa postezi si reteta!Cheek Kiss Bravoo Bravoo
bereea
Postat: Monday, January 27, 2014 7:11 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
Fetelecomputerlove

Reteta e extrem de simpla, poate de aceea e si atat de bun.Mai intai am facut prajitura caciula lui mos craciun :https://forum.7p.ro/cartea-mea-de-bucate---bereea.aspx?g=posts&t=11831&p=70 care are un blat extraordinar de bun.

Apoi am facut crema pasticciera din 550 ml lapte, 3 - 4 oua (depinde de marime) frecate cu zahar dupa gust, o lingura faina, coaja si esenta de lamaie.Laptele se pune la fiert.Intre timp se amesteca ouale cu zaharul si aromele.Cand laptele se apropie de punctul de fierbere se toarna ouale amestecand mereu pana se intareste.Se adauga cam 70 g unt si se amesteca bine.Cand e doar caldut se toarna peste prajitura.Deasupra am pus frisca facuta din 500 ml frisca lichida si zahar dupa gust.
Am montat prajitura intr-o tava patrata cu peretii detasabili.
Cris-DL
Postat: Monday, January 27, 2014 9:41 PM


Nivel: Senior

Intrat: 10/4/2006
Postari: 6849
Locatia: over the rainbow
Big Surprise Aoleuuuu, cum poate arata!!!!!closedtopic
PerfectaBravoo Bravoo

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed