Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Talentata mai esti ! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| bereea wrote: Pentru ca zilele acestea am primit niste mere de la soacra si pentru ca am vazut ca nimeni nu le mananca m-am hotarat sa fac o tarta cu mere.Merele erau numai bune dulci-acrisoare si bine parfumate.Asa ca va prezint o tarta cu mereIngrediente: 250 g unt 250-350 g faina 80 ml apa o lingurita zeama de lamaie 3 linguri zahar jumatate fiola vanilie o lingurita praf de copt un praf de sare Pentru umplutura trebuie cam 2 kg de mere care se dau pe razatoare si se pun pe foc cu zahar, scortisoara , 3-4 linguri ulei si ce mai credeti voi ca sa fie cat mai parfumate.Eu am pus si coaja de portocale, dar data viitoare nu mai pun. Mai intai se pregatesc merele, avand grija sa le calim pana nu mai au zeama , apoi se lasa la racit. Pentru aluat se amesteca untul cu 250 g faina , zahar, sare si praf de copt.Apoi se adauga apa, esenta, zeama de lamaie. Adaugati faina cat e necesar pana aveti un aluat care poate fi intins .(eu l-am imapturit de cateva ori si tot l-am intins.)Aluatul se epune intr-o tava, se pun merele, apoi s etaie marginile aluatului care este in plus.
Eram sigura ca ai si tarta ! Am cautat-o special . Vreau neparat sa fac .
Pe langa asta am vazut multe retete ce mi-au facut cu ochiul , mai ales Treccia ripiena.
Multumesc |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Taty, Eileen |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Figurina nu-i prea reusita? Glumesti, nu? E perfecta!!! Super a iesit! Bine, ma asteptam, doar ca eram super curioasa ce anume vei alege de data asta! Felicitari, felicitari, felicitari!!! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Multumesc, Anelise Trebuie sa invat sa modelez figuri -nasul mi-a dat mari batai de cap- sau sa-mi fac mulaje. Tortul e roz cu inimioare pentru ca asa a hotarat Alessandra, iar eu am decis pentru Cat woman pentru ca e ceva ce aproape orice barbat isi doreste dar nu are parte. Asa ca macar o papusa din pasta de zahar sa aiba... |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Am coca la dospit pentru Treccia ripiena sa vad daca imi iese . |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Prajitura Alessandra
Am numit-o asa pentru ca este la fel de perfecta ca si domnisoara mea.Are tot ce-i trebuie: blat umed de ciocolata fondente, glazuta de ciocolata, crema pasticciera, frisca si capsuni parfumati
|
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Hai, mai! Mor aici de pofta!!! Arata super, super, super!!! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Tineti-ma ca lesin ..... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/11/2013 Mesaje: 2599
| Am descoperit acum casuta asta...am notat cateva retete. Bereea ..ai niste maini de aur Prajitura Alessandra salivez....sunt la serviciu acum....mananc sticks-uri |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/22/2013 Mesaje: 1837
| Bereea...incerci sa ne omori cu zile?! Arata delicios...o portie dubla te rog ...multumesc |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Bereea , ne dai si reteta ? |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Brandusa e perfecta,ca tot ceea ce iti iese din manutele tale fermecate!Astept cu drag sa postezi si reteta! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Fetele
Reteta e extrem de simpla, poate de aceea e si atat de bun.Mai intai am facut prajitura caciula lui mos craciun :http://forum.7p.ro/cartea-mea-de-bucate---bereea.aspx?g=posts&t=11831&p=70 care are un blat extraordinar de bun.
Apoi am facut crema pasticciera din 550 ml lapte, 3 - 4 oua (depinde de marime) frecate cu zahar dupa gust, o lingura faina, coaja si esenta de lamaie.Laptele se pune la fiert.Intre timp se amesteca ouale cu zaharul si aromele.Cand laptele se apropie de punctul de fierbere se toarna ouale amestecand mereu pana se intareste.Se adauga cam 70 g unt si se amesteca bine.Cand e doar caldut se toarna peste prajitura.Deasupra am pus frisca facuta din 500 ml frisca lichida si zahar dupa gust. Am montat prajitura intr-o tava patrata cu peretii detasabili. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Aoleuuuu, cum poate arata!!!!! Perfecta
|
|
|