Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| bereea wrote: Prajitura chinezeasca Am reteta acestei prajituri de cel putin 25 de ani si, desi este foarte buna si ne place foarte mult, o fac destul de rar.In sfarsit, i-a venit randul: Ingrediente: - 250 g unt -150 g zahar -5 albusuri -100 g faina -o lingurita praf de copt -250 g nuca macinata -40 g cacao -esenta de rom Glazura: -5 galbenusuri -150 g zagar -esenta de rom Se mixeaza untul cu zaharul, se amesteca cu faina, cacaua si praful d ecopt, apoi nuca.Se bat bine albusurile cu un stop de sare.Intotdeauna cand am albusuri de batut, las un pic de zahar deoparte si il adaug in bezea penru a-i da o consistenta mai buna. Se amesteca cu combinatia de mai sus , folosind miscari lente, de sus in jos.Se da la cuptor. Intre timp se bat foarte bine galbenusurile cu zaharul si esenta.Cand blatul este copt se pune deasupra si se mai da la cuptor inca 10 minute.(se miscoreaza insa temperatura sau se stinge de tot)
bereea, ce zici, blatul de la prajitura asta se poate folosi pt un tort? pt ce dimensiune de tava sunt cantitatile, aprox. ? |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Cred ca da, de ce nu? Pentru tortul de craciun am folosit blatul de la prajitura " caciula lui mos craciun" , un blat umed care nu trebuie insiropat si a avut un mare succes.Atat ca am copt fiecare blat in parte. Tava mea are 23×33cm. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Eileen, Katrina va multumesc |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Superb tortul |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Multumesc, Ana |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Cum am ratat eu minunatie de tort...?! Wow, wow, wow!!! Ce altceva mai pot spune? E PERFECT!!!
Tare mult mi-ar fi placut sa invat si eu sa lucrez cu pasta de zahar, dar dupa cateva incercari timide (cred ca iti mai aduci aminte...), am renuntat... Poate voi mai prinde curaj intr-o zi! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Anelise ...eu zic sa prinzi curaj...nu s estie ce poate iesi din manutele tale!
Ma gandesc sa fac un tort sotului meu de ziua lui, sa vad daca am chef |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Sunt tare curioasa ce o sa-i pregatesti sotiorului! Cat de curand, sigur voi incerca iarasi... Parca vad. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| Berre pregatesc de ziua Sarei tortul tau cu mousse de cioco si capsuni si profoteroale mici ascunse. am emotii ....sper sa iasa. are ceva dc renunt la o crema? vreau sa fac fara mouss-ul de cioco alba ....si sa fac in loc de ganaj de cioco , mousse de cioco. ce zici? |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Alexandra, poti face foarte bine o singura crema, doar tine cont ca trebuie destula crema ca sa le poti ascunde.Succes!
Liz, nu stiu daca voi face un tort in pasta de zahar , desi ma gandisem la ceva nostim doar ca nu sunt ok acum pentru asa ceva. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| bereea wrote:Alexandra, poti face foarte bine o singura crema, doar tine cont ca trebuie destula crema ca sa le poti ascunde.Succes!
Liz, nu stiu daca voi face un tort in pasta de zahar , desi ma gandisem la ceva nostim doar ca nu sunt ok acum pentru asa ceva.
ma gandeam sa le fac f f mici. nu fac o singura crema, fac 2 in loc de 3. asa ma gandeam .... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Bereea te rog ajuta-ma si pe mine cu idee , nu prea am timp sa googalesc . Am vazut intr-o zi la tv o reteta de tarta cu caramel si nuci . Se face asa : tapetezi forma cu aluat , pui caramelul inauntru ( zahar caramelizat , cu smantana si nuci ) si apoi se pune o foaie de aluat pe deasupra . Intrebarea mea este legata de aluat , ca nu am prins cum l-a facut . Crezi ca ar merge aluat normal pentru tarte , cum fac la tarte sarate ? Eventual sa pun ceva zahar in el ? Eu asta il fac , l-am pus la tarte sarate :
Quote:300g faina 100g unt rece taiat bucatele 2 oua 50 ml apa 1 lingurita rasa oregano uscat- optional 1 vf de cutit sare Untul bucatele se amesteca cu faina , si se freaca bine pana se obtine o consistenta nisipoasa . Este indicat sa avem mainile reci cand amestecam sa nu topim tot untul de la caldura mainilor.Apoi se adauga oul , apa , sarea . |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Nu prea cred ca merge aluatulpentru tarta sarate , fa pasta frolla
edit ^ vezi la concurzul lunii august am pus reteta de la o tarata cu mere. Imi amintesc ca am fost foarte incantata de aluat....vezi daca iti place |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Multumesc Bereea , poate reusesc in seara asta sa fac . Incerc cu pasta frola. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Deciiiii, pe fuga si fara dispozitia necesara am facut si tortul pentru sotul meu.Dupa cum spuneam l-am facut de pe o zi pe alta si...se vede. Catwoman nu a avut timp sa se intareasca indeajuns, asa ca a trebuit sa o ajut sa se sprijine.De asemenea, n-am avut timp sa-i vopsesc ochii si i-am improvizat din pasta de zagar.Este prima fata pe care o modelez, nu-i prea reusita, sper sa ma specializez candva.Important este ca sotul meu a fost incantat de tort, m-ai ales ca habar n-avea ca ii fac unul.
|
|
|