Cartea mea de bucate - Bereea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bulibuli
Scris: Monday, December 30, 2013 12:29 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
bereea wrote:
Prajitura chinezeasca

Am reteta acestei prajituri de cel putin 25 de ani si, desi este foarte buna si ne place foarte mult, o fac destul de rar.In sfarsit, i-a venit randul:

img

Ingrediente:

- 250 g unt
-150 g zahar
-5 albusuri
-100 g faina
-o lingurita praf de copt
-250 g nuca macinata
-40 g cacao
-esenta de rom

Glazura:
-5 galbenusuri
-150 g zagar
-esenta de rom

Se mixeaza untul cu zaharul, se amesteca cu faina, cacaua si praful d ecopt, apoi nuca.Se bat bine albusurile cu un stop de sare.Intotdeauna cand am albusuri de batut, las un pic de zahar deoparte si il adaug in bezea penru a-i da o consistenta mai buna. Se amesteca cu combinatia de mai sus , folosind miscari lente, de sus in jos.Se da la cuptor.
Intre timp se bat foarte bine galbenusurile cu zaharul si esenta.Cand blatul este copt se pune deasupra si se mai da la cuptor inca 10 minute.(se miscoreaza insa temperatura sau se stinge de tot)

bereea, ce zici, blatul de la prajitura asta se poate folosi pt un tort? pt ce dimensiune de tava sunt cantitatile, aprox. ?
bereea
Scris: Monday, December 30, 2013 9:48 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Cred ca da, de ce nu? Pentru tortul de craciun am folosit blatul de la prajitura " caciula lui mos craciun" , un blat umed care nu trebuie insiropat si a avut un mare succes.Atat ca am copt fiecare blat in parte.
Tava mea are 23×33cm.
bereea
Scris: Thursday, January 2, 2014 9:28 AM
Nivel

Eileen, Katrina va multumesccomputerlove
Ana
Scris: Thursday, January 2, 2014 1:57 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Superb tortulBravoo
bereea
Scris: Monday, January 6, 2014 12:38 PM
Nivel

Multumesc, AnaCheek Kiss
Anelise
Scris: Wednesday, January 8, 2014 10:15 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Cum am ratat eu minunatie de tort...?! coeur
Wow, wow, wow!!! Love Ce altceva mai pot spune? E PERFECT!!! Clap firstprize

Tare mult mi-ar fi placut sa invat si eu sa lucrez cu pasta de zahar, dar dupa cateva incercari timide (cred ca iti mai aduci aminte...), am renuntat... Poate voi mai prinde curaj intr-o zi! pupici
bereea
Scris: Wednesday, January 8, 2014 10:20 AM
Nivel

Anelisecomputerlove ...eu zic sa prinzi curaj...nu s estie ce poate iesi din manutele tale!

Ma gandesc sa fac un tort sotului meu de ziua lui, sa vad daca am chef
Anelise
Scris: Thursday, January 9, 2014 9:36 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Sunt tare curioasa ce o sa-i pregatesti sotiorului! bounce
Cat de curand, sigur voi incerca iarasi... thumleft Parca vad.
alexandrabogdan
Scris: Thursday, January 9, 2014 10:10 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
Berre pregatesc de ziua Sarei tortul tau cu mousse de cioco si capsuni si profoteroale mici ascunse. am emotii ....sper sa iasa. are ceva dc renunt la o crema? vreau sa fac fara mouss-ul de cioco alba ....si sa fac in loc de ganaj de cioco , mousse de cioco. ce zici?
bereea
Scris: Thursday, January 9, 2014 10:29 AM
Nivel

Alexandra, poti face foarte bine o singura crema, doar tine cont ca trebuie destula crema ca sa le poti ascunde.Succes!

Liz, nu stiu daca voi face un tort in pasta de zahar , desi ma gandisem la ceva nostim doar ca nu sunt ok acum pentru asa ceva.
alexandrabogdan
Scris: Thursday, January 9, 2014 11:03 AM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2008
bereea wrote:
Alexandra, poti face foarte bine o singura crema, doar tine cont ca trebuie destula crema ca sa le poti ascunde.Succes!

Liz, nu stiu daca voi face un tort in pasta de zahar , desi ma gandisem la ceva nostim doar ca nu sunt ok acum pentru asa ceva.

ma gandeam sa le fac f f mici. nu fac o singura crema, fac 2 in loc de 3. asa ma gandeam ....uff
Eileen
Scris: Thursday, January 9, 2014 2:39 PM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2013
Bereea te rog ajuta-ma si pe mine cu ideeCheek Kiss , nu prea am timp sa googalescras . Am vazut intr-o zi la tv o reteta de tarta cu caramel si nuci . Se face asa : tapetezi forma cu aluat , pui caramelul inauntru ( zahar caramelizat , cu smantana si nuci ) si apoi se pune o foaie de aluat pe deasupra . Intrebarea mea este legata de aluat , ca nu am prins cum l-a facut . Crezi ca ar merge aluat normal pentru tarte , cum fac la tarte sarate ? Eventual sa pun ceva zahar in el ?
Eu asta il fac , l-am pus la tarte sarate :
Quote:
300g faina
100g unt rece taiat bucatele
2 oua
50 ml apa
1 lingurita rasa oregano uscat- optional
1 vf de cutit sare
Untul bucatele se amesteca cu faina , si se freaca bine pana se obtine o consistenta nisipoasa . Este indicat sa avem mainile reci cand amestecam sa nu topim tot untul de la caldura mainilor.Apoi se adauga oul , apa , sarea .
bereea
Scris: Thursday, January 9, 2014 3:24 PM
Nivel

Nu prea cred ca merge aluatulpentru tarta sarate , fa pasta frolla

edit ^ vezi la concurzul lunii august am pus reteta de la o tarata cu mere. Imi amintesc ca am fost foarte incantata de aluat....vezi daca iti place
Eileen
Scris: Thursday, January 9, 2014 3:48 PM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2013
Multumesc Bereea , poate reusesc in seara asta sa fac . Incerc cu pasta frola.
bereea
Scris: Tuesday, January 14, 2014 10:06 AM
Nivel

Deciiiii, pe fuga si fara dispozitia necesara am facut si tortul pentru sotul meu.Dupa cum spuneam l-am facut de pe o zi pe alta si...se vede. Catwoman nu a avut timp sa se intareasca indeajuns, asa ca a trebuit sa o ajut sa se sprijine.De asemenea, n-am avut timp sa-i vopsesc ochii si i-am improvizat din pasta de zagar.Este prima fata pe care o modelez, nu-i prea reusita, sper sa ma specializez candva.Important este ca sotul meu a fost incantat de tort, m-ai ales ca habar n-avea ca ii fac unul.

img
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.