Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Fetele, multumesc de aprecieri
Eileen, ma bucur ca ti-au iesit bine.Cred ca ar fi timpul sa le fac si eu
Alexandra, retetele le-am mai scris , dar nu-i nici o problema.
Blat pufos: 5 oua, 150 gr zahar pudra (eu pun tos aceasi greutate ca sa nu iasa prea dulce) 150 gr faina 40 gr amidon 4 linguri de ulei 1 praf sare, 1 lingurita de praf de copt, 1 zahar vanilat 1/2 zeama de lamaie (pun si portocala sau gref rosu)
Se bat albusurile cu sarea, apoi se adauga zaharul in ploaie, cate un galbenus pe rand, uleiul , zeama de lamaie peste amidon si praful de copt si la urma faina cernuta. Nu intotdeauna pun atata faina, cred ca depinde de marimea oualelor. Se taie in 2 sau in 3 .
Mousse de capsuni: am frulat 300 g capsuni apoi i-am pus pe foc cu un pic d ezahar si i-am lasat pana au ajuns aproape la fiert.6/8 g gelatina s ehidrateaza si se pune in capsuni. Am mixat bine 250 g frisca , am adaugat 300 g iaurt de capsuni, iar cand capsunii s-au racit i-am adaugat amestecand foarte bine.
Ganache de ciocolata fondenate: am topit 200 g ciocolata si am amestecat bine cu 200 g frisca
Mousse de cioclata alba: se topesc 300 g ciocolata alba in 110 ml frisca lichida.Se pun 2/3 g gelatina hidratata.Cand s-a racit suficient se adauga 250/300 ml frisca .
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| bereea wrote:Fetele, multumesc de aprecieri Eileen, ma bucur ca ti-au iesit bine.Cred ca ar fi timpul sa le fac si eu Alexandra, retetele le-am mai scris , dar nu-i nici o problema. Blat pufos: 5 oua, 150 gr zahar pudra (eu pun tos aceasi greutate ca sa nu iasa prea dulce) 150 gr faina 40 gr amidon 4 linguri de ulei 1 praf sare, 1 lingurita de praf de copt, 1 zahar vanilat 1/2 zeama de lamaie (pun si portocala sau gref rosu) Se bat albusurile cu sarea, apoi se adauga zaharul in ploaie, cate un galbenus pe rand, uleiul , zeama de lamaie peste amidon si praful de copt si la urma faina cernuta. Nu intotdeauna pun atata faina, cred ca depinde de marimea oualelor. Se taie in 2 sau in 3 . Mousse de capsuni: am frulat 300 g capsuni apoi i-am pus pe foc cu un pic d ezahar si i-am lasat pana au ajuns aproape la fiert.6/8 g gelatina s ehidrateaza si se pune in capsuni. Am mixat bine 250 g frisca , am adaugat 300 g iaurt de capsuni, iar cand capsunii s-au racit i-am adaugat amestecand foarte bine. Ganache de ciocolata fondenate: am topit 200 g ciocolata si am amestecat bine cu 200 g frisca Mousse de cioclata alba: se topesc 300 g ciocolata alba in 110 ml frisca lichida.Se pun 2/3 g gelatina hidratata.Cand s-a racit suficient se adauga 250/300 ml frisca .
multumesc Bereea. era interesant de vazut sectiune din tortul asta. |
|

| poate fac rost si de poza cu sectiunea |
|

| bereea wrote:poate fac rost si de poza cu sectiunea
eram curioasa cum ai ascuns eclerele ma gandesc ca a aratat bine |
|

| Alexandra, iata sectiunea de la un alt tort ca sa vezi cum am ascuns eclerele. Poza nu este prea reusita , dar o idee iti faci:
 |
|

| bereea wrote:Alexandra, iata sectiunea de la un alt tort ca sa vezi cum am ascuns eclerele. Poza nu este prea reusita , dar o idee iti faci: 
hmmmm ....ce interesant. super!si in tortul cu schiorul in care crema le-ai ascuns? |
|

| L-am ascuns in moussul de capsuni |
|

| bereea wrote:L-am ascuns in moussul de capsuni
ok, ms mult. poate imi fac curaj sa -l fac si eu. ce inseamna sa frulezi capsunii? zdrobiti adica? |
|

| Da, pasati bine |
|

| bereea wrote:Da, pasati bine
ms si scuze ca tot pun intrebari dar unele notiuni nu imi sunt cunoscute |
|

| Nu trebuie sa te scuzi, probabil mai romanizez si eu cuvinte italiene |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 12/9/2013 Mesaje: 1
| Anul acesta la ProTv vor incepe auditiile pentru un nou format al emisiunii Masterchef, unde participantii vor fi copii. Emisiunea se intituleaza "Masterchef Junior". Masterchef Junior Romania se va desfasura conform modelului american - http://www.youtube.com/watch?v=LqsG1pGTgJo Pentru alte informatii, va rog sa ma contactati: violeta.munteanu@mediavision.ro |
|

| Tortul nostru de Craciun:

Din cate se vede un ren a ramas fara un corn pentru ca ale n-a stiut ca nu-l fotografiasem inca

Si mosul obosit rau dupa o noapte de alergatura:

|
|

Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Super super!! |
|

Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Super!!!!!!!!!!!!
|
|