Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Harnicutzo numai bunatati gatesti, felicitari |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22795
| Ana |
|

| Tort Medovnik
De curand am gasit aceasta reteta si m-am gandit ca pare bun (si nu m-am inselat).Se pare ca este o reteta ruseasca sau ceha, este o bomba calorica, dar , cateodata, e ok.Abia dupa ce am facut foile mi-am dat seama ca reteta o cunosteam deja pentru ca foile le faceam (jumatate de cantitate insa) pentru o prajitura care ne place mult.
Ingrediente foi: -150 g miere -200 g zahar -4 oua -100 g unt -700 / 750 g faina -2 linguri smantana -sare -1 lingurita bicarbonat
Se topeste untul si cu mierea.Ouale si zaharul se amesteca pe bain marie pana devin caldute si spumoase, apoi s eamesteca cu untul si mierea.Se adauga ouale, bicarbonatul stins in otet, smantana, sarea, faina.Rezulta un aluta un pic lipicios care se lasa la frigider o ora.Pentru foi am intins aluatul cat de subtire am putut( pe o suparfata infarinata), am decupat cu o forma rotunda si le-am copt pe hartie de copt pe spatele unei tavi.Mi-au rezultat 12 foi.

Crema: -400 g unt -400 g frisca -375 g lapte condensat
Se freaca bine untul , se adauga laptele condensat si la urma frisca amestecand usor cu o lingura.
Se unde fiecare foaie in parte :am folosit doar 10 foi pentru ca nu mi-a ajund crema pentru mai mult.Ultima am lasat-o neunsa, am pus o greutate deasupra si am dat la frigider pentru o ora. Pentru ca nu mi-a ajuns crema am invelit tortul in frisca (500 ml). O foaie am sfaramit-o , am amestecat-o cu nuci si am presarat deasupra si pe laterale. Se lasa peste noaptela frigider.

|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Atat am de spus |
|

| Vai ce betonnnnnnnnnnnnnnn arata |
|

Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Pacat ca nu e Romania mai aproape de Italia, ca as trage o fuga. :)) E super mega apetisant tortul. Mai e vreo felie in frigider? Felicitari pentru talent, bereea! |
|

Inregistrat: 2/21/2010 Mesaje: 2506
| stiu gustul...e divin, am fost la ziua unui baietel anul trecut si a avut un tort facut de o prietena rusoaica... bereea....cred ca e si de munca la el, sa coci atatea foi...arata beton!!!! |
|

| Va multumesc, fetele! Sincera sa fiu, nu mi s-a parut multa munca.Aluatul se intinde usor si se coace imediat, in jumatate de ora aveam coapte toate foile.Si ce imi place este ca e genul de prajitura care cu cat sta mai mult cu atat e mai buna.
Monica, mai am inca jumatate de tort, mi-a iesit foarte mare si nu poti manca decat o feliuta asa ca ai timp sa vii |
|

| Nepotelul meu, Alessio, a implinit 9 ani.Si pentru ca ii place sa schieze m-am gandit ca o torta surpriza va fi pe placul lui.A fost foarte incantat, i-am citi bucuria in ochi si m-am bucurat foarte mult.A fost apreciat si continutul:mousse de ciocolata alba, crema ganache de ciocolata fondente si nuci prajite si mousse de fragole in care am "ascusn" mici eclere umplute cu ciocolata:

|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Asta nu e tort - e opera de arta! Nici nu-ti vine sa-l mananci - ci doar sa-l pastrezi sa te uiti ce frumos este! La multi ani nepotelului! |
|

| Multumesc, Roxinthya |
|

| Super , asa cum ne-ai obisnuit ! Are dreptate roxinthya , e opera de arta ! Bereea astazi poate fac fursecurile tale (cookies)...sper sa am timp ! |
|

Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
|
ne dai si reteta? |
|

| Superbbb Bereea e putin spus si sigur o bunatate de tort. |
|

| Bereea am facut fursecurile aseara Au iesit muuult mai bune decat cele care le faceam eu pana acum ! Si inca nu am pus zahar brun , ca nu aveam , daca puneam si zahar brun ieseau si mai bune . Le-am facut asa motate cum ai spus tu , dar cred ca am exagerat cu motatul ca nu s-au lasat atat de mult si de la praf de copt au si crescut . A doua tura am rectificat cand le-am pus in tava . Si din cantitatea care ne-ai dat-o tu ies foarte multe , eu am facut doar jumatate de reteta
|
|
|