Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| bereea wrote:Acasa am sigur o reteta de la matusa mea din america, doar ca trebuie sa astepti pana dupa-amiaza cand ajung.
fursecuri care sa iasa vreau si eu!!!! ca Sara m-a intrebat cand facem fursecuri .... |
|

Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| alexandrabogdan wrote:
fursecuri care sa iasa vreau si eu!!!! ca Sara m-a intrebat cand facem fursecuri ....
Buna ideea sa facem si noi in vacanta fursecuri aromate. Astept si eu reteta. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22796
| Iuli wrote:Bereea retetele tale sunt grozave. Am facut prajitura cu magiun si a fost foarte apreciata de copii. Sigur am s-o mai fac.
Multumesc de apreciere Ma bucur mult ca v-a placut!
Eileen, Alexandra , Monica uitati reteta mea de cookies_
-2 pachete unt -4 oua -3|4 cup zahar alb -3\4 cup zahar brun -sare -vanilie -1 lingurita bicarbonat -5 cup de faina - bucatele de ciocolata sau fructe sau ce preferati
Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga celelalte ingrediente.Se pune cu lingura in tava , ceva mai inalte pentru ca ele se latesc un pic. |
|

|
Si o reteta de fursecuri pe care le faceam cu fiica-mea cand era mai mica:
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Si dragut ....si gustos |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Cred ca o sa le incerc si eu. Multumim!!! |
|

Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Multumim Bereea am sa le incerc sa vad cum sunt . Tot incerc diverse retete pana o gasesc pe cea care o sa ma multumeasca . La restul de aluat ramas de la fursecurile alea esuate am mai adaugat aseara faina in el si am prestat din nou ...sotul era super incantat de ele , dar parca tot nu au iesit la gust cum vreau eu .Astazi s-au mai muiat putin , sunt mai bune decat aseara . Le-am facut cu nuca si ciocolata . Nu stiu regulile dar sper ca nu te superi ca am pus poza in cartea ta de bucate
Ce fetita frumoasa ai Chiar daca acum e mare ...

Uploaded with ImageShack.us |
|

| Din cate imi aduc eu aminte nu trebuie sa iasa foarte moi. Trebui sa pui mai multa compozitie pentru una , asa ies mai inalte
Fetele |
|

Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Multumim, bereea! Ce mica si dulce e Ale! |
|

| bereea wrote:Din cate imi aduc eu aminte nu trebuie sa iasa foarte moi. Trebui sa pui mai multa compozitie pentru una , asa ies mai inalte
Da asa e , ele raman mai crocante , de asta rezista si asa de mult timp (pastrate in cutii de metal) . Dar cu ale mele aseara iti cam spargeai capul , astazi sunt mai ok Multumim! |
|

| ce cantitate e 1 cup??? |
|

| Cam asa ...
Zahar tos: 1 cup = 200 grame Zahar brun: 1 cup = 220 grame Faina: 1 cup = 125 grame
Eu am o masura gradata pe care am 1/4 cup , 1/2 cup , 3/4 cup ...etc ca sa poti masura mai exact dar cred ca si transformarea in grame functioneaza .
|
|

| in romania nu am vazut asa ceva.cel putin in arad . ... |
|

| Sunt cani gradate, Alexandra, eu din Romania mi-am luat |
|

| Sepioline cu rosii cherry, masline si capperi

Intr-o tigaie am pus ulei de masline, un catel de usturoi taiat feliute si am lasat cateva secunde.am adaugat sepiile.Le-am lasat la foc potrivit 3-4 minute, apoi am adaugat 100 ml vin alb, rosiile , capperi si maslinele (data viitoare voi pune masline picante).Am lasat cam 15 minute.Se puen sare dupa gust, se poate presara patrunjel. |
|
|