Cartea mea de bucate - Bereea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
alexandrabogdan
Scris: Thursday, October 31, 2013 12:03 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
Mesaje: 3770
bereea wrote:
Acasa am sigur o reteta de la matusa mea din america, doar ca trebuie sa astepti pana dupa-amiaza cand ajung.


fursecuri care sa iasa vreau si eu!!!! ca Sara m-a intrebat cand facem fursecuri ....
monica irimia
Scris: Thursday, October 31, 2013 12:52 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/3/2010
Mesaje: 1948
alexandrabogdan wrote:


fursecuri care sa iasa vreau si eu!!!! ca Sara m-a intrebat cand facem fursecuri ....


Buna ideea sa facem si noi in vacanta fursecuri aromate. angel Astept si eu reteta. topai
bereea
Scris: Thursday, October 31, 2013 9:21 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22797
Iuli wrote:
Bereea retetele tale sunt grozave. Am facut prajitura cu magiun si a fost foarte apreciata de copii. Sigur am s-o mai fac. thankyou


Multumesc de apreciereCheek Kiss Ma bucur mult ca v-a placut!

Eileen, Alexandra , Monica uitati reteta mea de cookies_

-2 pachete unt
-4 oua
-3|4 cup zahar alb
-3\4 cup zahar brun
-sare
-vanilie
-1 lingurita bicarbonat
-5 cup de faina
- bucatele de ciocolata sau fructe sau ce preferati

Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga celelalte ingrediente.Se pune cu lingura in tava , ceva mai inalte pentru ca ele se latesc un pic.
bereea
Scris: Thursday, October 31, 2013 9:26 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22797



Si o reteta de fursecuri pe care le faceam cu fiica-mea cand era mai mica:

bereea wrote:
FANTOME DE HALLOWEEN


Cum sa treaca Halloween-ul fara sa ne ditram si noi un pic , nu? Ne-am hotarat sa fecem

fantome mici si bune de papat.
cool

Avem nevoie de 250 g pasta froll, marmelada de capsuni sau serbet , zahar pudra.Ca distractia

sa fie mai mare ne-am apucat sa facem noi pasta frolla.

Pentru pasta frolla avem nevoie de :- 200g faina
-50g zahar pudra
-100 g unt
-2 galbenusuri
-coaja de la o lamaie
-un pic de sare

Mai intai cernem faina intr-un castron:




Adaugam zaharul , sarea:




Continuam cu galbenusurile, untul , coaja de lamaie si incepem sa amestecam cat de bine

putem folosind mai ales varfurile degetelor pana obtinem un aluat omogen:



Trebuie un pic de munca.Cand obosesc mai cer ajutorul mamei.Pana la urma am reusit.Priviti

rezultatul:





L-am invelit intr-un prosop si l-am lasat la frigider 30 de minute. Apoi l-am intins cat de

bine am putut.Se cere un mic ajutor daca nu reusim sa intindem cum trebuie:




Se ia un pahar si se taie cerculete:



Cu un cutit si sub stricta supraveghere se taie cerculetele in doua:



Cu un capac de la o sticla de apa minerala se modeleaza hainuta

fantasmei.Cu un penson se fac ochii fantasmei :




Le-am asezat in tava si le-am dat la cuptor .Aici e obligatoriu sa o lasam pe mami .Doar

trebuie sa contribuie si ea cu ceva, nu?


Din pacate fotografia cu fantasmele la cuptor am sters-o din greseala.Rezultatul dupa

coacere:




Am pregatit umplutura :serbet frecat cu un pic de unt:



Dupa ce se umplu si se lipesc doua cate doua coloram ochii cu marmelada:



Se presara cu zahar pudra:



Poftiti , va rog:



aurishta
Scris: Friday, November 1, 2013 7:34 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Mesaje: 5536
Si dragutcoeur coeur ....si gustos chitara
Anelise
Scris: Friday, November 1, 2013 7:50 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Mesaje: 17381
Cred ca o sa le incerc si eu. love Multumim!!! pupici
Eileen
Scris: Friday, November 1, 2013 8:29 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2013
Mesaje: 3201
Multumim Bereea iloveyou am sa le incerc sa vad cum sunt . Tot incerc diverse retete pana o gasesc pe cea care o sa ma multumeasca .
La restul de aluat ramas de la fursecurile alea esuate am mai adaugat aseara faina in el si am prestat din nou ...sotul era super incantat de ele , dar parca tot nu au iesit la gust cum vreau eu .Astazi s-au mai muiat putin , sunt mai bune decat aseara . Le-am facut cu nuca si ciocolata .
Nu stiu regulile dar sper ca nu te superi ca am pus poza in cartea ta de bucate Blushing

Ce fetita frumoasa ai hearts Chiar daca acum e mare ...



Uploaded with ImageShack.us
bereea
Scris: Friday, November 1, 2013 9:52 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22797
Din cate imi aduc eu aminte nu trebuie sa iasa foarte moi. Trebui sa pui mai multa compozitie pentru una , asa ies mai inalteCheek Kiss

FeteleCheek Kiss
monica irimia
Scris: Friday, November 1, 2013 10:24 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 7/3/2010
Mesaje: 1948
Multumim, bereea! angel Ce mica si dulce e Ale! coeur coeur coeur
Eileen
Scris: Friday, November 1, 2013 10:32 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2013
Mesaje: 3201
bereea wrote:
Din cate imi aduc eu aminte nu trebuie sa iasa foarte moi. Trebui sa pui mai multa compozitie pentru una , asa ies mai inalteCheek Kiss


Da asa e , ele raman mai crocante , de asta rezista si asa de mult timp (pastrate in cutii de metal) . Dar cu ale mele aseara iti cam spargeai capul alcool , astazi sunt mai ok ras
Multumim!coeur coeur
alexandrabogdan
Scris: Friday, November 1, 2013 12:03 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
Mesaje: 3770
ce cantitate e 1 cup???
Eileen
Scris: Friday, November 1, 2013 12:10 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2013
Mesaje: 3201
Cam asa ...

Zahar tos: 1 cup = 200 grame
Zahar brun: 1 cup = 220 grame
Faina: 1 cup = 125 grame

Eu am o masura gradata pe care am 1/4 cup , 1/2 cup , 3/4 cup ...etc ca sa poti masura mai exact dar cred ca si transformarea in grame functioneaza .

alexandrabogdan
Scris: Friday, November 1, 2013 1:49 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
Mesaje: 3770
in romania nu am vazut asa ceva.cel putin in arad . ...
bereea
Scris: Monday, November 4, 2013 9:19 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22797
Sunt cani gradate, Alexandra, eu din Romania mi-am luat
bereea
Scris: Wednesday, November 13, 2013 7:38 PM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mesaje: 22797
Sepioline cu rosii cherry, masline si capperi

img

Intr-o tigaie am pus ulei de masline, un catel de usturoi taiat feliute si am lasat cateva secunde.am adaugat sepiile.Le-am lasat la foc potrivit 3-4 minute, apoi am adaugat 100 ml vin alb, rosiile , capperi si maslinele (data viitoare voi pune masline picante).Am lasat cam 15 minute.Se puen sare dupa gust, se poate presara patrunjel.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.