Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22797
| Roxy
In sfarsit scriu reteta pentru prajitura cu magiun:
Aluat: -250 gr unt -50 gr zahar -5 galbenusuri -1 ou intreg -cca 400 gr faina Umplutura: - 350 gr gem de prune - 200 gr zahar - 5 albusuri - 100 gr nuci pisate - 50 gr migdale - o lingurita otet
Se amesteca toate ingredientele si se formeaza un aluat.Chiar daca pare ca mai trebuie faina, nu puneti, aluatul se poate intinde in tava (38 x 25 cm)cu mana.Eu imi umezesc un pic degetele si il intind fara probleme.Deasupra se intinde un strat de magiun. Se bat albusurile cu un pic de sare, se adauga zaharul si se bat pana se formeaza o bezea.Se adauga o lingurita otet, apoi nuca.Se intind edeasupra magiunului si s eda la cuptor (cca 180 grade) pentru cca 40 minute. Prajitura aceasta este cunoscuta si sub numele de Figaro. |
|

| Sambata eram singura acasa, ma plictiseam si mi-a venit pofta de ceva dulce.M-am uitat in frigider. aveam un ou, un pic de zahar, o lingura de faina, o cutie de frisca , o ciocolata alba, un pic de mascarpone si un compot de cirese.Am facut 3 minitortulete care au iesit fantastic de bune ca si gust. Moussul de ciocolata alba si mascarpone a mers grozav cu compotul de cirese amare.Prezentarea nu e grozava, dar n-am mai avut cum sa le pregatesc altfel odata scoase din forme.Sotul meu era acolo gata de atac.
 |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Mmmmm...ce divin arata! |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Prezentarea nu-i grozava? Da-mi voie sa te contrazic. Arata... WOW!!! Adevarul e ca eu nu am mai facut de foarte mult timp un tort ceva, si tare dor mi s-a facut... |
|

| Contrazi-ma, contrazi-ma Multumesc, Anelise si Raly! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| prezentarea e superba!!! lasa modestia Bere ca ce-i al tau e al tau ... |
|

| alexandrabogdan wrote:prezentarea e superba!!! lasa modestia Bere ca ce-i al tau e al tau ...
Multumesc |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Yam-yam!! Se asorteaza cu pofta mea de ceva cremos/spumos/delicios... |
|

| Kali Chiar asa si era: spumos, delicios, se topea in gura... |
|

Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Sigur sunt delicioase prajiturelele. Bravo, bereea. Mi-au starnit o pofta uriasa. Poate am timp sa trag o fuga pana la cofetaria de la colt sa-mi satisfac pofta. |
|

| Monica |
|

Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Bereea vreau sa te rog frumos daca ai vreo reteta de fursecuri (cookies) . Aseara am vrut sa fac alta reteta decat ce faceam de obicei si a iesit ceva ....s-au topit toate , mai trebuia sigur faina la cantitatea de unt+zahar . Am respectat oricum reteta . Imi cer scuze daca ai mai postat pe undeva ...nu dispun de foarte mult timp sa caut |
|

| Acasa am sigur o reteta de la matusa mea din america, doar ca trebuie sa astepti pana dupa-amiaza cand ajung. |
|

Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Sigur , nu le coc pe tastatura la servici ... Multumesc tare mult , cand o sa ai timp ! Ai si vreo poza de cand le-ai prestat ? Daca nu , o sa te cred pe cuvant ca sunt bune !
|
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Bereea retetele tale sunt grozave. Am facut prajitura cu magiun si a fost foarte apreciata de copii. Sigur am s-o mai fac. |
|
|