Cartea mea de bucate - Bereea

Options Cartea mea de bucate - Bereea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
miriam
Postat: Saturday, July 20, 2013 12:02 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 5/17/2009
Postari: 4989
Locatia: bh
La multi ani Alessandra!!!
Este foarte fain tortulBravoo
Urmeaza si ziua lui Davis, si mi-a spus sa-i fac tort tirHilar vad eu cum o scot la capat...
bereea
Postat: Monday, September 2, 2013 10:17 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
TORT CU MOUSSE DE ZMEURA SI MOUSSE DE IAURT SI WHISKY

Blat
40 gr unt
30 gr zahar
100 gr ciocolata neagra 70%
2 oua mari
1/3 lingurita sare
1 lingurita esenta de vanilie
50 gr faina
10 gr cacao
1/2 lingurita praf de copt
1 lingura lapte
40 gr smantana pentru frisca


Mousse de iaurt cu crema de whisky
150 gr ciocolata alba
100 gr iaurt Danone Nutriday(eu n-am gasit si am pus iaurt de vanilie)
2 foi gelatina
2 linguri crema de whisky(n-am pus)
1 lingurita esenta de vanilie
250 gr smantana pt frisca
1 lingurita zahar vanilat


Mousse de zmeura

100 gr zmeura
10 gr zahar brun
50 gr ciocolata alba
50 gr iaurt Danone Nutriday
2 foi gelatina
1 lingurita esenta de vanilie
200 ml smantana pt frisca


Glazura
60 gr ciocolata neagra 70%
25 gr de unt
1 lingura lapte


Frisca
100 ml smantana grasa de gatit
1 lingurita zahar pudra


Am folosit o forma de tort de 18 sm pe care am uns-o cu unt , iar pe laterale am presarat cacao.
Pentru blat se topesc untul + ciocolata + zaharul si se lasa la racit.Apoi am adaugat cate un ou amestecand bine, smantana lungita cu o lingura de lapte si faina amestecata cu cacaoua si praful de copt.
Mousse de zmeura : zmeura impreuna cu zaharul s epun pe foc, zdrobind bine zmeura. Cand zaharul s-a topit (atentie sa nu fiarba), trecem totul prin sita pentru a indeparta semintele.
Intre timp se hidrateaza gelatina.Ciocolata se topeste la bain-marie, apoi se adauga zmeura si gelatina, amestecand pana aceasta se topeste.Se lasa la racit un pic, se adauga iaurtul , esenta si se da la rece.Cand e rece se adauga frisca batuta bine.
O parte din aceasta compozitie am pus-o intr-o forma de 10 cm si am dat-o la rece, cealalta parte am pus-o peste primul blat (asezat in tava cu inel detasabil)si am dat la rece.Cand s-a intarit se aseaza celalat blat .
Mousse de iaurt si crema de whisky: se hidrateaza gelatina.Se topeste ciocolata la bain- marie, se da deoparte si se adauga iaurtul .O punem iar pe foc si o incalzim suficient ca sa se topeasca gelatina.Se lasa la racit, dupa ce s eadauga crema de whisky si esenta.Cand este rece se amesteca cu frisca batuta.
Moussul de zmeura se scoate dn forma de 10 cm si se pune pe mijlocul tortului, iar deasupra se toarna moussul de iaurt astfel incat sa inveleasca bine tot tortul.Se lasa la rece pana a doua zi.
Pentru glazurase topesc indregientele, se lasa sa se raceasca (eu am asteptat cam mult si a fost cam groasa) .Se toarna peste tort.Se orneaza cu zmeura, frisca si ciocolala.

bereea
Postat: Monday, September 2, 2013 10:28 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
Nu stiu ce-am combinat cu pozele, dar revin.Cum pot sterge ceea ce am pus?
Anelise
Postat: Monday, September 2, 2013 10:59 AM


Nivel: SAFIR

Intrat: 2/4/2008
Postari: 17381
Locatia: Ro
Da pe attach in postarea ta si langa poze ar trebui sa fie "sterge"...
bereea
Postat: Monday, September 2, 2013 11:03 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
nu esteCray
Anelise
Postat: Monday, September 2, 2013 11:08 AM


Nivel: SAFIR

Intrat: 2/4/2008
Postari: 17381
Locatia: Ro
Daca vrei, ti le pot sterge eu. DistanceKiss
mirela74chris
Postat: Monday, September 2, 2013 11:54 AM

Nivel: Maestru

Intrat: 10/17/2009
Postari: 8601
Locatia: Constanta
Brandusa cred ca este delicios.Daca mai gasesc zmeura la piata,sigur il incerc.Am vazut pozele pe FB si am salivat in fata monitorului.Pup si felicitari!Cheek Kiss Bravoo
bereea
Postat: Monday, September 2, 2013 11:57 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
Anelise wrote:
Daca vrei, ti le pot sterge eu. DistanceKiss


Te rogCheek Kiss

Multumesc , Mirela, astept impresiiyCheek Kiss
Anelise
Postat: Monday, September 2, 2013 12:06 PM


Nivel: SAFIR

Intrat: 2/4/2008
Postari: 17381
Locatia: Ro
bereea wrote:

Te rogCheek Kiss

Rezolvat! pupici
bereea
Postat: Tuesday, September 3, 2013 5:24 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
In sfarsit am reusit sa incarc si pozele de la reteta de mai sus:





Anelise
Postat: Tuesday, September 3, 2013 9:12 PM


Nivel: SAFIR

Intrat: 2/4/2008
Postari: 17381
Locatia: Ro
Lesiiiiiiiinnnnnnnn!!! essen Doamne, cum arata!!! Bravoo Of, si pare atat de complicat... Cray
monica irimia
Postat: Tuesday, September 3, 2013 9:21 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 7/3/2010
Postari: 1948
Arata intr-un mare fel tortul, iau si eu o sectiune si fug cu ea la un film ca merge de minune. essen
Felicitari, bereea! DistanceKiss
kali
Postat: Tuesday, September 3, 2013 10:30 PM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 5/27/2006
Postari: 14381
L-am admirat si pe fb... e ... waw!
Ana
Postat: Wednesday, September 4, 2013 8:06 AM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 11/9/2008
Postari: 30045
Ce bine arata.yamiiClap
bereea
Postat: Wednesday, September 4, 2013 8:59 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
Va multumesc, dragelor!computerlove

Anelise, nu e complicat...doar pare!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed