Cartea mea de bucate - Bereea

Options Cartea mea de bucate - Bereea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Postat: Sunday, February 24, 2013 11:21 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
Fetelor, computerlove serios ca m-ati facut sa mi se umple ochii de lacrimi.Voi chiar aveti incredere in mine!Va multumsc mult, stau si analizez situatia
marivic
Postat: Sunday, February 24, 2013 3:25 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 8/10/2007
Postari: 13441
Locatia: ,....undeva,prin Univers....
Eu una,te-am sfatuit si cred foarte mult in potentialul tau,care este din fericire,GIGANTIC!Mi-ar place sa-mi cumpar cele mai sofisticate torturi de la tine,intelegand aici si fiind vb de maiestria cu care le faci.Eu sunt fascinata de ceea ce iese din mainile tale,nu am rabdare si nici nu ma bag la experimente,dar sunt innebunita dupa tot ce faci tu.Ai avea un succes eminent,sincer!Bravoo Bravoo Bravoo
Orice ai hotara sa stii ca sunt langa tine!Buddy1 Buddy1 computerlove DistanceKiss DistanceKiss
raly
Postat: Sunday, February 24, 2013 5:33 PM


Nivel: DIAMANT

Intrat: 12/17/2007
Postari: 25889
Locatia: M e d i a s
De cate ori intru aici,salivez!Bereea esti tare priceputa si vad ca Ale iti calca pe urme!Bravoo Bravoo Bravoo
endy
Postat: Sunday, February 24, 2013 6:09 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 6/8/2010
Postari: 2562
Locatia: tara mea orasul meu de munte
Si mie imi plac retetele tale !
bulibuli
Postat: Thursday, March 7, 2013 4:22 AM

Nivel: Maestru

Intrat: 3/17/2008
Postari: 9649
bereea wrote:
Clalina, Anacomputerlove

Am facut zilele trecute o prajitura super/extra buna.Pe cat e de simpla d efacut pe atat e de gustoasa.Deci, va prezint "Caciula lui Mos Craciun".Cu chiu cu vai am salvat o bucatica sa reusesc sa fac si o poza nu prea reusitaras



200 g faina,250 g zahar,70 g cacao,400 ml lapte,50ml cafea racita,50 ml ulei sau margarina (topita),1 plic praf de copt,100g ciocolata amaruie topita,frisca si capsuni pentru decor + ciocolata de lapte

Amestecam faina, zaharul si cacaua, adaugam laptele si cafeaua , apoi praful de copt stins in otet, apoi untul si ciocolata topite.Se amesteca foarte bine.Va rezulta o compozitie lichida, eu am fost tentata sa adaug faina dar, din fericire, n-am facut-o.
Tapetam o forma (20/30cm) cu ulei si faina sau hartie de copt si coacem blatul la foc mic pentru 40-50 minute. Lasam sa se raceasca complet in tava.
Atentie, scobitoare va iesi mereu murdara pentru ca asa e natura blatului, dar ne dam seama cand e copata daca o pipaim un pic cu degetele.
Pentru glazuta am pus la ochi (cam 100 ml) smantana de gatit si am adaugat o ciocolata de lapte rupta bucatele.Data viitoare fac o cantitate dubla de glazura.Se orneaza cu frisca si capsuni.
Bineinteles ca noi n-am avut rabdare sa se racesca complet si am inceput-o cand era inca calduta.Extraordinar de buna


Merge si unt in loc de margarina la blatul asta??
bereea
Postat: Thursday, March 7, 2013 7:58 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
Merge, eu tot unt pun
bulibuli
Postat: Thursday, March 7, 2013 2:55 PM

Nivel: Maestru

Intrat: 3/17/2008
Postari: 9649
bereea wrote:
Merge, eu tot unt pun


A iesit super blatul, acum ma chinui cu mousse-urile - pana la urma am ales alta varianta, sper sa iasa si sa am ce poza, sa va arat! pupici Multumesc de sfaturi, esti mereu prompta si gata sa sari in ajutor!! pupici pupici
bereea
Postat: Thursday, March 7, 2013 3:00 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
Cu multa placerecomputerlove
bulibuli
Postat: Thursday, March 7, 2013 5:09 PM

Nivel: Maestru

Intrat: 3/17/2008
Postari: 9649
Gata tortul, dar nu stiu cum o sa-l scot din cratita, ca nu am tava cu fund detasabil si l-am facut intr-o cratita... sper sa-l pot rasturna usor..
ingerash
Postat: Thursday, March 7, 2013 6:52 PM


Nivel: DIAMANT

Intrat: 1/17/2008
Postari: 27681
Locatia: u.k.
Ce deliciilove Bravoo Bravoo Bravoo Bravoo fug la bucatarie sa fac ceva rapid....lesin de pofta!
bereea
Postat: Friday, March 8, 2013 8:02 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
bulibuli wrote:
Gata tortul, dar nu stiu cum o sa-l scot din cratita, ca nu am tava cu fund detasabil si l-am facut intr-o cratita... sper sa-l pot rasturna usor..


Astept cu nerabdare pozemajoreta majoreta

Ingeras, ce-ai combinat?
ingerash
Postat: Friday, March 8, 2013 2:36 PM


Nivel: DIAMANT

Intrat: 1/17/2008
Postari: 27681
Locatia: u.k.
Ca tot tin cura de slabire mi-am facut o salata de fructe,mandarine,kiwi,ananas fresh coeur
bereea
Postat: Friday, March 8, 2013 2:51 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
ingerash wrote:
Ca tot tin cura de slabire mi-am facut o salata de fructe,mandarine,kiwi,ananas fresh coeur


Buona!
bereea
Postat: Wednesday, April 3, 2013 8:50 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
In ultima vreme, am facut torturi fara sa le ornez, doar sa le vad gustul.Pentru 8 martie am facut TORT MIMOSA , o traditie pentru aceasta sarbatoare:



Apoi am probat TORTUL CU PERE SI KEFIR, tort care mi-a dat destula bataie de cap.Desi am respectat reteta intocmai nu mi s-a intarit crema.A trebuit sa o scot cat am putut sa adaug gelatina....dupa mine reteta nu era corecta, cantitatile nue rau ok.Sau poate am gresit eu ceva...nu stiu.Orium, dupa ce am mai pus gelatina crema a fost ok, dar la baza tortului se observa crema neintarita.Gustul este bun, combinatia d ekefir cu pere si ciocolata e ok, e un tort racoros, bun pentru cand este cald.Probabil il voi mai face, dar dupa cantitatile mele.



Si...tort cu trei feluri de ciocolata.Simplu si fara sa fie ornat deloc.A fost un succes datorita gustului deosebit:



bereea
Postat: Thursday, April 4, 2013 8:30 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
De Paste am facut o noua tarta salata, o tarta originara din Liguria , Italia. Desi am facut-o pentru ca mi-a placut ca si aspect, gustul ei m-a fermecat.Si nu numai pe mine.Cine a gustat din ea a plecat si cu reteta.Este deosebit de apetisanta si usor de facut. Dati-mi voi sa va prezint :

TARTA PASQUALINA

INGREDIANTE ALUAT
- 1 ou
- 1 galbenus
- 500 g de faina
- 200 g de unt la temperatura camerei
- 50 ml de iaurt
- 1 lingurita de sare
- 2 lingurite de praf de copt

INGREDIANTE PENTRU UMPLUTURA
-6 oua
- 1 si 1/2 kg de spanac proaspat(EU AM FOLOSIT 1,2 KG SPANAC CONGELAT)
- 3 linguri de ulei
- 200 ml de smantana
- 1 ceapa potrivita, uscata
- 1 legatura de ceapa verde
- sare
- piper
- suc de lamaie

PENTRU UNS
- 1 galbenus frecat cu putin lapte.

Pentru aluat se amesteca untul moale cu sarea, oul, galbenusul, iaurtul, praful de copt si faina.Chiar daca aluatul iese foarte moale, se inveleste in folie si se da la frigider 1 ora.

Pentru umplutura se fierbe spanacul, se scurge bine, se toaca foarte marunt.Ceapa se caleste in ulei incins, se adauga spanacul si se amesteca adaugand cate putina apa ori de cate ori este nevoie ca sa nu se prinda.Se adauga sare, piper (eu am pus si nucsoara si un pic de boia dulce).Dupa ce se ia de pe foc se adauga smantana si se amesteca bine.(este atat de bun incat sper sa reusiti sa va opriti din gustat la timp sa mai ramana ceva si pentru tartaras )

Se scoate aluatul se imparte in doua : una se pune in tava rotunda de 26 cm astfel incat sa inveleasca si marginile, apoi se taie surplusul.Se pune spanacul, se fac 6 gauri (5 pe margini si una pe mijloc) si se pun ouale:



Se acopera cu foaia facuta din aluatul ramas, se orneaza, se unge cu un galbenus frecat cu lapte si se baga in cuptorul preaincalzit timp de 40 - 45 de minute.Rezultatul final:








Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed