Cartea mea de bucate - Bereea

Options Cartea mea de bucate - Bereea
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Postat: Sunday, September 12, 2010 3:22 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
Miriam, cu placerecomputerlove

Saptamana trecuta am facut un tort diplomat de ciocolata .Deasupra am pus fructe diverse si l-am imbracat cu frisca roz (la cererea printesei!)






Ange blanc
Postat: Sunday, September 12, 2010 4:28 PM

Nivel: Avansat

Intrat: 4/11/2010
Postari: 4221
Locatia: Belgique
bereea wrote:
Miriam, cu placerecomputerlove

Saptamana trecuta am facut un tort diplomat de ciocolata .Deasupra am pus fructe diverse si l-am imbracat cu frisca roz (la cererea printesei!)



La felul in care arata, cred ca a fost delicios. essen
bereea
Postat: Sunday, September 12, 2010 4:35 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
a fostcool
bereea
Postat: Sunday, September 12, 2010 5:05 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
Tort - carte


Am vrut ca la inceputul noului an scolar sa fac ceva deosebit pentru Ale asa ca m-am gandit la un tort carte , pe paginele caruia sa-i urez mult succes.





Am facut un blat de cacao din 10 oua, 10 linguri apa, 10 linguri cu varf faina (sau 8 linguri faina si 2 de cacao), 10 linguri cu varf de zahar.Se bat spuma albusurile cu apa si un pic de sare, se adauga galbenusurile, apoi faina in ploie amestecand cu lingura de lemn in cruce.Se coace in cuptorul preincalzit.
Se taie patru foi.

Foile le-am umplut cu crema ganache de ciocolata amara (400 g ciocolata si 250 g frisca lichida) , jeleu de ananas (2 cutii de compot de ananas se maruntesc cu robotul , s efierb 20 de minute, apoi se adauga 20 g gelatina hidratata) si crema ganache ciocolata alba (200 ml frisca si 400 g ciocolata alba).

Ultimul blat se taie in doua si se apasa in mijloc ca sa ia forma de carte.Se unge cu unt tot tortul.Se imbraca mai intai marginile cu pasta de zahar, apoi fie care pagina in parte si s eorneaza dupa imaginatia fiecaruia.
mariana71
Postat: Sunday, September 12, 2010 5:19 PM


Nivel: Senior

Intrat: 10/14/2009
Postari: 5442
Locatia: italia
Bereea,arata de nota 10thumright ,iar la gust,deja imi ploua in guraras .
bereea
Postat: Sunday, September 12, 2010 5:29 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
Multumesc, Marianapupici E departe de a fi perfect, dar exersez, exersez...
Ana
Postat: Sunday, September 12, 2010 7:25 PM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 11/9/2008
Postari: 30045
Bereea mult spor la exersat oricum sa stii ca arata destul de bine!!!firstprize firstprize
un an bun pentru Ale!!hearts hearts
Ange blanc
Postat: Sunday, September 12, 2010 7:51 PM

Nivel: Avansat

Intrat: 4/11/2010
Postari: 4221
Locatia: Belgique
Bereea arata super tortul tau si sunt convinsa ca e delicios. Va dorim si noi succes la scoala si-ti multumesc pentru idee. Peste doua zile e ziua lui Andrei si poate ... poate ii fac o surpriza. computerlove
raly
Postat: Sunday, September 12, 2010 8:38 PM


Nivel: DIAMANT

Intrat: 12/17/2007
Postari: 25889
Locatia: M e d i a s
Arata bestial Bereea!bravo bravo bravo
carla
Postat: Sunday, September 12, 2010 8:39 PM


Nivel: SMARALD

Intrat: 2/8/2007
Postari: 14165
Bereea,chiar ar trebui sa-ti deschizi o afacere
delfinasa
Postat: Wednesday, September 15, 2010 11:18 PM

Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6852
Locatia: pe-aici
Mama mia, Bereea, dar tu chiar vrei sa ne termini cu ce frumuseti si bunatati faci! Tortul-carte ti-a iesit foarte binelove, Alessandra cred ca e tare mnandra de tine ca-i faci suprize dulci asa placute.
Eu numai cand vad ca l-ai facut cu pasta de zahar, te admir si mai mult, ca stiu ce munca e cu modelarea ei. Felicitari pentru perseverenta si reusitafloare2! Cum au spus si fetele, deja poti sa-ti deschizi afacere, macar comenzi de la cunoscuti pt inceput Chef
bereea
Postat: Thursday, September 16, 2010 8:37 AM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
Multumesc tuturor computerlove computerlove
Delfineasa, pentru mine pasta de zahar este prietena , o lucrez bine si fara probleme.Inceputul insa a fost destul de greu
bereea
Postat: Sunday, September 26, 2010 5:07 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
Cum sotul meu s etot plangea ca lui nu i-am facut nici un tort, m-am gandit sa-i fac o surpriza.Asa ca i-am facut un tort-bust si i-am dat sa manance o tzatzaras





Am facut un blat alb din 5 albusuri batute spuma cu un pic de sare.Am adaugat 150 g de zahar, apoi galbenusurile unul cate unul, 4 linguri de ulei, praf de copt si zeama de lamaie.Se adauga 150 g de faina amestecata cu 40 g de amidon.

L-am taiat in trei foi.Intre primele doua am pus crema ganache de ciocolata neagra si mousse de piersici (o conserva mare de peirsici se mixeaza si s epune la fiert cu 250 g de suc.Se adauga o lingurita de amidon amestecata cu un pic de suc si se mai lasa la fiert pana se ingroasa un pic.Cand este caldut se adauga 10 g d egelatina hidratata.Cane este rece se adauga 250 g de frisca batuta.
Sanii i-am facut din a treia foaie puse in forme si aceleasi creme.
Ana
Postat: Sunday, September 26, 2010 5:24 PM


Nivel: TOP TEAM

Intrat: 11/9/2008
Postari: 30045
Wow,wow ce bestial este,cred ca tare incantat a fost sotul!!newclap newclap newclap
bereea
Postat: Sunday, September 26, 2010 5:36 PM


Nivel: RUBIN

Intrat: 3/29/2007
Postari: 22768
Da, Anabella, a fost tare surprins si incantat in acelasi timppupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed