Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| La sugestia catorva fete de pe forum m-am decis sa deschid acest subiect unde voi posta dulciuri, mancaruri, etc.As vrea sa precizez de la bun inceput ca nu sunt retete proprii ci de pe la lume adunate (net, reviste).
Tort Castel
De ziua fetitei mele a trebuit sa-i fac numaidecat un tort castel si o printesa.Mai intai va prezint fotografiile , apoi reteta.Dupa cum o sa vedeti castelul meu a suferit un mic cutremur, adica mi s-a cam lasat .Cauza cred ca a fost folosirea a prea multa crema si prea putin blat, dar si caldura de nedescris de afara.
Blaturile le-am facut dupa urmatoarea reteta: -2 oua -1 cana zahar -1 cana lapte -1/2 cana ulei -2 cani faina -1 lingurita praf d ecopt stins cu otet -arome , cacao
Le-am amestecat pe toate , am pus compozitia in tava unsa cu ulei si infarinata.Cand a fost gata am taiat baltul in doua si m-am apucat sa mai fac inca unul. Intre balturi am pus crema de sampanie si crema de lamaie.Pentru ca primul etaj trebuia sa fie destul de inaltut (10-11 cm) am facut doua torturi si le-a pus unul peste altul.
Crema de sampanie: -1 litru de smantana lichida pentru frisca -4 linguri zahar pudra -400 ml sampanie -300 g zahar(data viitoare pun mai putin) -2 plicuri de budinca de vanilie -3 oua -10 g gelatina -nucsoara (data viitoare nu mai pun pentru ca nu mi-a placut)
Se amesteca ouale cu budinca si cu zaharul, se dilueaza totul cu sampanie si se da la foc mic amestecandu-se incontinuu.Se adauga nucsoara si s elasa la racit.Cand e rece se adauga frisca batuta cu 4 linguri zahar pudra si gelatina hidratata.Se lasa la rece cateva minute, apoi se pune in forma de tort patrata intre cele doua blaturi.
Mousse de lamaie
-2 oua intregi -4 lg zahar -sucul de la o lamaie (de gustat in timp ce se adauga sucul si pus dupa gust) -150 ml frisca
Se freaca ouale impreuna cu zaharul si cu sucul de lamaie pe bain-marie(eu le frec direct pe flacara mica la maxim).Cand se raceste se adauga frisca bine batuta.
Al doilea etaj al tortului l-am facut din diplomat de capsuni.Deci am frecat vreo 3-4 oua cu zahar dupa gust, am adaugat cam 150 ml lapte .Le-am pus la foc mic pana s-a obtinut o crema ca o smantana fara sa ajunga la fierbere.Cand s-a racit am adaugat 8 g gelatina hidratata si cam 300 ml frisca batuta bine.La farsit am adaugat capsuni taiati feliute. Turnurile le-am facut din rulada de ciocolata.Am copt in tava mare a ragazului o foaie din 4 albusuri batute spuma, 4 linguri zahar, 4 galbenusuri si 4 linguri de faina.Cand a fost gata am taiat dupa inaltimile dorite, am umplut cu crema d eciocolata si le-am rulat, lasandu-le o zi la frigider.
Tortul l-am invelist in pasta de zahar.
Pasta de zahar: -10 g gelatina -60 ml miere -55o g zahar pudra cumparat care sa contina si amidon
Am incalzit la microonde gelatina hidratata si mierea si le-am pus peste zaharul pudra amestecand cate putin, cu foarte multa rabdare pana se ajunge la consistenta dorita.
Pentru a inveli tot tortul am facut doua portii de pasta de zahar. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Bereea, ce mult ma bucur ca ai deschis o asemenea "carte de bucate". Felicitari!!! Am admirat intotdeuna bunatatile facute de tine si am facut cateva dintre retetele tale care mi-au iesit excelent!!!
Felicitari!!! Abia astept o gramada de retete gustoase si aspectuase!!!
Tortul arata excelent!!!
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Bulinutza, Sper sa ai de unde alege si de acum inainte retete |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 7/18/2010 Mesaje: 881
| Bereea,pe mine m-a incantat tortul tau-papusa Poti sa postezi aici reteta,te rog! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Bereea,imi pare bine ca ai deschis asa o carte de bucate personale ,si nu uita sa pui toate retzetele tale de pizza!Am si eu o carte personalizata de-a mea cu retete propii pe care vreau sa daruiesc candva copiilor mei amintire de la mine.Asteptam cat mai multe retete gustoase! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Bereea, abia asteptam sa-ti deschizi topic cu retetele tale. Asa imi este mai usor sa urmaresc ce bunatati mai faci sa le admir si sa ma inspir. Torturile castel si papusica sunt foarte reusite, ai muncit mult la ele si se vede . Iar ca gust, nu ma indoiesc ca sunt delicioase. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Felicitari pentru cartea de bucate si asteptam cat mai multe retete!Stii ca eu te-am declarat bucatareasa forumului,nu? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| Ce bine ca ai deschis asa topic!Cautam ca nebuna prin toate topicurile cate o reteta dea ta si tot greu dadeam de ea.Acum vin direct la sursa . |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Felicitari pentru cartea de bucate la cat mai multe retete!! |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| multumesc, fetelor am sa incerc sa fiu activa la acest subiect.
Misha, revin cu reteta tortului papusa. Shirel, urmeaza pizza.am si eu vreo 3 caiete cu retete de tot felul si vreo 3/4 sunt incercate. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Astept cumintica. Am de la cine invata |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| koko2008 wrote:Astept cumintica. Am de la cine invata
Fetelor, nu va asteptati la nu stiu ce minuni, ok? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Din mainile tale ies numai bunatati |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Koko, esti o draguta, dar sa stii ca mai am si esecuri.doar ca nu vi le-am aratat. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| TORT BALERINA
Pentru acest tort am facut doua blaturi de marimi diferite.Mi-am batut un pic capul ca sa vad care ar fi dimensiunile ideale pentru blaturi si am hotarat ca pentru blatul d ededesubt sa die diametrul de 26 de cm, iar pentru cel de deasupra 12-13 cm. Blatul mare l-am facut dupa urmatoarea reteta: -2 oua -125 g zahar -100ml ulei -100ml lapte -150g faina -2 linguri cacao -1/2 praf de copt Se bat ouale cu zaharul si laptele adugat treptat , pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema densa.Se adauga uleiul in portii mici , apoi faina a,mestecata cu cacao si praf de copt.Se coace le foc potrivit.
Blatul mic l-am facut dupa reteta de pandispan, dar cu cantitatile injumatatite.
Intre blatuirle de cacao am pus diplomat de ciocolata. Am frecat 5 galbenusuri cu 200 g zahar .apoi le-am pus pe foc impreuna cu 250 ml lapte amestecand continuu pana devine o crema groasa, dar fara sa ajunga la fierbere.Am adaugat o cioccolata de lapte si un pic de cacao ca sa fie cat mai inchis la culoare.Se lasa la racit. Cand e rece se adauga 500 de ml frisca batuta.se amesteca totul se pune intre foi si se lasa pana a doua zi.
am pus la hidratat 10g gelatina, apoi am dat-o cateva secunde la cuptorul cu microonde.am adaugat-o in crema de ou usor calduta.
Intre blaturile mici am pus mousse de capsuni.Am batut 3 galbenusuri cu zahardupa gust.Am pus pe foc cu 100 ml lapte si am amestecat pana s-a ingrosat.Am adaugat 5 g gelatina hidratata, capsuni facuti pure si capsuni taiati feliute.Apoi am adaugat cam 200 ml frisca lichida batuta bine. Can au fost gata am imbracat fiecare blat in parte in pasta de zahar roz (blaturile s eung bine cu unt frecat cu zahar pudra), apoi am facut rochita, trandafirii si am imbracat papusa |
|
|