Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| si eu am auzit ca se poate da la copilul peste 1 an carne de miel dar... hm, nu stiu ce sa zic... mi se pare o carne destul de grea pt un ficatel asa de mic si neantrenat... o sa incerc si eu sa ii dau piciului meu de Paste pt ca bunicii mei ne taie mereu un miel de Paste.
eu stiu ca mielul de curte (in cazul meu) nu miroase asa de rau ca oaia si oricum, nu ma deranjeaza mirosul. sper nici pe piciul meu sa nu il deranjeze... |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Si eu i-am dat miel Mariei acum doua saptamani. , preparat de tati la cuptor cu miere si rozmarin. E super delicios si NU miroase Deloc !!!!! Englezii sunt mari mancatori de miel , carnea e frageda , roz , aromata , suculenta, se prepara variat. Sigur o sa ii mai dau Mariei , ca i-a placut ! |
|
| Bravo Mariuca!!! ca papa buna face tati al tau!
Oana, cum il preparati cu miere? asta chiar nu am mai auzit! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Sincer , stiu doar in mare, ca eu nu il prepar. Se pune cu doua ore inainte o pulpitz dezosata de miel in ulei de masline , cu cimbru, doi catei de usturoi pisati , putin vin , sare, piper..... Se da la cuptor uns cu piere pe deasupra si presarat rozmarin. Cand se mai verifica de la cuptor carnita, mai pui putina miere pe deasupra si rozmarin. Iese foarte , foarte bun. Cu crusta dulceaga si frageda. Iar la interior nu se usuca, e fraged si aromat .
Sper sa va placa si voua ! |
|
| Oana, multumim de reteta! o sa incercam si noi! |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Eu i-am dat Mirunei miel la cuptor, facut de mama mea, si i-a placut foarte mult. Tot cerea Anca, carnea de miel nu e grea asa ca poti incerca si cu Andrei. |
|
| Dana, am citit intr-o carte ca nu se recomanda carnea de miel la copii asa mici... oare de ce? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| Andisom mie Dr mi-a spus ca ii pot da miel de la 9 luni ..si i-am dat odata pe saptamana..si lu bebe ii place mult |
|
| nu stiu ce sa zic Laura... sunt atatea pareri ca efectiv nu mai stiu ce sa cred... cartea in care am citit eu ieri ca nu se recomanda pt copii mici, pana in 2-3 ani, este scrisa de un pediatru in colaborare cu un nutritionist... deci teoretic stiu ce vorbesc...
poate ca a voi asa se recomanda, stiu ca exisat diferente notabile intre modalitatile de diversificare in diferitele tari ale lumii...
eu o sa incerc de Paste sa ii dau putin si om vedea. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| Andismom wrote:nu stiu ce sa zic Laura... sunt atatea pareri ca efectiv nu mai stiu ce sa cred... cartea in care am citit eu ieri ca nu se recomanda pt copii mici, pana in 2-3 ani, este scrisa de un pediatru in colaborare cu un nutritionist... deci teoretic stiu ce vorbesc...
poate ca a voi asa se recomanda, stiu ca exisat diferente notabile intre modalitatile de diversificare in diferitele tari ale lumii...
eu o sa incerc de Paste sa ii dau putin si om vedea. ai dreptate..sunt mii de pareri ..si fiecare dr spune un lucru... mie de ex mi-a interzis sa ii dau ficatel de pasare pana la un an...si multe altele ... iar cand ii dai prima oara sa il dai fiert cu legume ca sa il accepte mai usor |
|
| Laura, mie mi s-a spus sa ii dau ficat de pui de la 6-7 luni... dr astia chiar zici ca nu fac aceeasi facultate, pe bune!
off topic: eu i-am dat de vreo 2-3 ori ficatel pana acum pt ca am vazut ca nu e f incantat de el. dar ma gandesc sa i-l fac pe gratar si cred ca asa ii va placea mai mult. |
|
|