Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| De la ce varsta ati introdus carnea de vacuta pentru bebe si cum reusiti sa o preparati?
Eu am avut o tentativa sa ii dau lui Andrei, dar nu prea a mers, am fiert la ea de mi-a venit rau si tot atoasa a fost, am dat-o si prin mixer si tot degeaba. Nu i-a placut si o tot scuipa. De atunci nu i-am mai dat, dar doctorita mi-a spus ca e bine sa manance si carne rosie ca sa ia aport de fier.
Voi le dati carnita de vacuta? Ce fel de carne luati si cum o pregatiti ca sa o manance? |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Cred ca de pe la 8-9 luni i-am dat carne de vita. la fel si eu am foert la ea de mi s-a acrit si tot naspa a fost, nici pasata la robot nu a fost ca lumea. Asa ca am preferat sa fac ciorbica de perisoare din carne de vaca (deci am tocat carnea) si asa a fost mult mai bine. A mancat. Mai poti face sarmalute si ardei umpluti cu carnea tocata...
ca si carne, mi-a zis doctorul atunci sa ii dau rasol alb. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Si eu tot de pe la 8 luni i-am dat. Ca si Kiki, o toc si-i fac musaca, ardei umpluti sau ciorba cu perisoare special pentru ea |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Eu ii dau carne de vitel de la 8luni...o fierb bine si apoi o pun la fiert si cu legumele cand sunt aproape gata si le pasez...o mananca destul de bine si in piure si in ciorbita. Ieri mi-a facut mama, ardei umpluti din carne vita , special pentru Kari si o sa vad dc ii place, n-a mai mancat pana acum ardei umpluti |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Alex nu vrea carne de vita.
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Miru amnanca foarte bine carnea de vita. Mi-a cumparat mama numai muschiulet, ca ea se pricepe, si fierbe foarte repede, iar la mixer nici nu se cunoaste. I-o dau cu legumele si banana, ca doar asa e buna Trebuie avut grija atunci cand o cumparati, sa fie proaspata.
|
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| si eu ii dau carnita de vita cam o data pe saptamana. am inceput pe la 8 luni si ii place. e drept ca se fierbe greu (eu fierb o bucatica mica in jur de doua ore!) insa secretul este prospetimea si soiul de carne de vita. de ex. cand i-am cumparat prima data carnita de vita, am luat din metro una care parea ok si se jurau aia ca e proaspata si am fiert doua ore si mai bine si era tot tare si atoasa rau de am aruncat-o si ce a mai ramas am facut pt noi o ciorba. urmatoarea tura, mi-a cumparat mama niste muschiulet de vita superb, moale, proaspat si se fierbe repede si il mananca Andrei cu o pofta ca mai gust si eu din mancarica lui...eu oricum nu ii mai dau absolut nimic prin blender. totul pasez cu furculita iar carnea o tai fasii nu foarte subtiri. si mananca ok asa. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Noi papam carne de vitel, cel putin o data pe saptamana, sau fiarta, mai rar, dar de obicei facuta fripturica in cuptor. Fac pt noi, evitand sa condimentez, pun doar buruieni si putina sare si apoi papa si V... si e tare bun
Carnea de vitel am introdus-o pe la 8 luni, cred.
Si apropo de carne rosie .... carnea de curcan e alba sau rosie? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| si noua ne place carnita de vita am papat dupa 8 luni prima data si de atunci parca numai de asta ar papa |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| noi papam carnita de vita de la 6 luni...e preferata noastra....Adriana incearca sa o faci la gratar..sau prajeste-o putin si apoi o fierbi..asa iese mai gustoasa si poate o sa ii placa.....pana la 11 luni a papat-o in piure iar acuma o cumpar tocata si i-o prajesc, o cu spagheti etc... |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Laura, ii dai lui Alfonso prajeli? e ok? ca eu stiam ca trebuiesc evitate in mod normal pana pe la 2-3 ani... desi am o prietena cu o fetita de 11 luni care ii dai peste prajit in unt... |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Si noua ne place tare de tot carnita de manzat, in supa. Mananca Alex de se bat turciila gurita ei. O fierb in cam doua-trei ape, si de-abia cand apa devine limpede o las sa fiarba bine. |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| Andismom wrote:Laura, ii dai lui Alfonso prajeli? e ok? ca eu stiam ca trebuiesc evitate in mod normal pana pe la 2-3 ani... desi am o prietena cu o fetita de 11 luni care ii dai peste prajit in unt... nu ii prajesc carnita in mult ulei, 2-1 linguri ulei de masline o rumenesc putin dupa care o fierb asa e e mai gustoasa, mie asa mi-a spus dr ca pot face ..iar acuma mi-a spus dr ca ii pot da carnita prajita..la fel fac si cu pestele intodeauna i l-am prajit cu putin ulei la foc mic ca fiert nu i-a placut cat despre a praji in unt..nu prea te sfatuiesc e grasime animala din cate stiu eu...foloseste uleiul de masline |
|
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Carnita de vita lui Razvan ii place doar daca nu se simte prea bine la gust. I-am cumparat intotdeauna rasol alb de la o macelarie de incredere si i-am fiert-o in combinatie cu legume (ardei gras, cartof, dovlecel, morcov), iar in farfurie neaparat am adaugat unt si smantana sau branza topita. |
|
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| sousourel wrote:Si apropo de carne rosie .... carnea de curcan e alba sau rosie?
As zice mai degraba ca e alba, ca e de pasare, chiar daca e pasarea mai mare... |
|
|