|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu i-am dat de pe la 4 luni.Avem un pediatru care ne-a spus sa incepem diversificarea devreme, apoi s-a razgandit pe parcurs. Oricum nu mai conteaza faptul e consumat. Fetita mea a mancat foarte bine carnea de manzat (doar de asta cumparam atunci, acum iau si vitel). E drept ca o fierb mult si am mai gasit si eu sa nu fie proaspata. Nu stiu cum sa o verific cand e cruda, dar eu o pun la fiert bucatele mici ca la tochitura, si le fierb vreo doua ore pana intro furculita uror in carne. Abia dupa aia prepar ciorba. Daca la terminarea mancarii, la apasarea cu lingura pe o bucata de carne fibrele se desfac usor, atunci stiu ca pot sa-i dau copilului si carnea. Altfel ii dau doar zeama cu legumele. Carnea tocata am introdus-o insa dupa 7 luni. In perisoare. Si am si eu o intrebare. Cum faceti perisoarele cand nu trebuie sa-i dai copilului albus de ou sub un an? |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Vesna wrote:
As zice mai degraba ca e alba, ca e de pasare, chiar daca e pasarea mai mare...
Multumesc, Vesna... are gustul si consistenta apropiate de cea de porc.. d-aia ma intrebam eu |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Eu am gasit borcanele cu legume si vita incepand cu 6 luni si i-am dat.de obicei daca ceva e interzis nu apare pe rafturi asa ca am avut incredere.Insa nu prea i-a placut.poate daca-i gatesc eu o sa-o placa, o sa incerc.Uite ca mi-ati dat o idee.dar o sa iau vita pt gratar ca fierbe repede.In orice caz nu o prajesc nici macar intr-o picatura de ulei.Uleiul prajit e ulei prajit fie ca e un strop sau o cana asa ca grija mare .Cred ca o sa treca multa apa pe parau pana sa-i dau pajeala.Aaaa, i-am dat gogoasa dar numai miez. Si cu carnea tocata...ma mai gandesc, deocamdata nu am curajul.Mai astept |
| mihaela75 wrote:Eu am gasit borcanele cu legume si vita incepand cu 6 luni si i-am dat.de obicei daca ceva e interzis nu apare pe rafturi asa ca am avut incredere.Insa nu prea i-a placut.poate daca-i gatesc eu o sa-o placa, o sa incerc.Uite ca mi-ati dat o idee.dar o sa iau vita pt gratar ca fierbe repede.In orice caz nu o prajesc nici macar intr-o picatura de ulei.Uleiul prajit e ulei prajit fie ca e un strop sau o cana asa ca grija mare .Cred ca o sa treca multa apa pe parau pana sa-i dau pajeala.Aaaa, i-am dat gogoasa dar numai miez. Si cu carnea tocata...ma mai gandesc, deocamdata nu am curajul.Mai astept
Nici fetitei mele nu i-au placut borcanelele gata preparate. Cand am fost la nutritionist am inteles si de ce. Mancarea din borcanele nu contine sare deloc. Ori, sunt copii, care chiar daca nu stiu ce e aia sare, nu le place mancarea fara un pic de gust. Mi s-a recomandat sa pun si sare in mancare(dar sa evit condimentele de tip Delikat sau vegeta). Am ascultat sfatul doctoritei si cea mica a inceput sa manance. |
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| Mihaela...mie Dr mi-a spus ca ii pot da carnita tocata acuma la un an...iar carnita i-o poti face putin la gratar ca dupa sa o fierbi...asa e mai gustoasa.... Mniko...eu am citit pe borcanele si toate au sare indiferent de marca...cel putin cele care le-am probat...cat despre ca dr te-a lasat sa ii dai sare...mie dr mi-a zis sa evit sarea cat mai mult timp...si de aceea eu inca nhu ii pun in mancare sare...Dar daca stai bine si te gandesti fiecare doctor spune un lucru dr mea mi-a spus sa nu ii dau alt fel de fructe care sa nu fie mar, para, portocala si banana pana la un an...in schimb dr verisoarei lu Alfonso (e o diferenta de doar 6 zile intre ei) i-a spus ca ii poate da tot tipul de fructe.... |
| da, laura, la un an parca mai merge...Iar carnea la gratar e intr-adevar mai buna decat cea prajita in tigaie.Tu asa faceai,la gratar? |
| mihaela75 wrote:da, laura, la un an parca mai merge...Iar carnea la gratar e intr-adevar mai buna decat cea prajita in tigaie.Tu asa faceai,la gratar? eu la gratar am facut-o iar cand nu eram la mine acasa (eram la bunica)am rumenit-o putin intr-o lingurita de ulei de masline foarte putin si apoi am fierto dar asta cand bebe avea 10 luni.... |
| Laura&Alfonso wrote:Mniko...eu am citit pe borcanele si toate au sare indiferent de marca...cel putin cele care le-am probat...cat despre ca dr te-a lasat sa ii dai sare...mie dr mi-a zis sa evit sarea cat mai mult timp...si de aceea eu inca nhu ii pun in mancare sare...Dar daca stai bine si te gandesti fiecare doctor spune un lucru dr mea mi-a spus sa nu ii dau alt fel de fructe care sa nu fie mar, para, portocala si banana pana la un an...in schimb dr verisoarei lu Alfonso (e o diferenta de doar 6 zile intre ei) i-a spus ca ii poate da tot tipul de fructe.... La cele pe care le-am probat eu nu era si nu aveau chiar nici un gust. Doctorita mi-a zis sa introduc sarea pt ca fetita mea nu mai manca nici macar mancarea facuta de mine. Ea mi- a zis ca sunt copii care nu vor sa manance fara sare. Si cum avea deja 5 luni si jumatate trebuia facut ceva ca sa manance, ca laptele nu mai era de ajuns. |
| Problema cu sarea o am si eu.Kaze tot ii dadea sa guste din mancarea noastra si acum bebica s-a smecherit, nu mai vrea mancare fara sare.I-am pus sare in borcanel cat sa dea gust si asa a mancat Insa, vita se pare ca tot nu e printre preferate, cu sau fara sare Eu nu ma iau dupa fitzele ei si incerc totusi sa evit sarea...pe cat posibil ca nici flamanda nu o pot tine. |
| mihaela75 wrote:Problema cu sarea o am si eu.Kaze tot ii dadea sa guste din mancarea noastra si acum bebica s-a smecherit, nu mai vrea mancare fara sare.I-am pus sare in borcanel cat sa dea gust si asa a mancat Insa, vita se pare ca tot nu e printre preferate, cu sau fara sare Eu nu ma iau dupa fitzele ei si incerc totusi sa evit sarea...pe cat posibil ca nici flamanda nu o pot tine. incearca adaugand putin mai mult praz la piure...ca poate asa cum ii schimba gustul o sa pape |
| mihaela75 wrote:Problema cu sarea o am si eu.Kaze tot ii dadea sa guste din mancarea noastra si acum bebica s-a smecherit, nu mai vrea mancare fara sare.I-am pus sare in borcanel cat sa dea gust si asa a mancat Insa, vita se pare ca tot nu e printre preferate, cu sau fara sare Eu nu ma iau dupa fitzele ei si incerc totusi sa evit sarea...pe cat posibil ca nici flamanda nu o pot tine. Eu sare nu folosesc multa nici pentru mancarea mea. asa ca nici bebe nu mananca multa sare. De ex la o oala de 5 l de supa eu pun 2-3 lingurite de sare. Sotul meu isi adauga mereu in farfurie cat ii este necesar. |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Eu nu pun sare in mancarea Karinei, in schimb ii pun: perle branzica/iaurt/unt/almette ( au ele sare)...care ii schimba gustul piureului si il face super bun iar in ciorbica smantana un strop si lamaie. |
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| La fel ca si Taty, ii pun smantana, iaurt, branzica... atunci nu adaug sare. Dar cand pun legume si carne la fiert adaug un strop in apa in care fierb legumele. Incerc sa tin cont prin asta si de lipsa iodului din apa... n-as vrea sa faca V gusa endemica...sau cum i-o fi zicand. |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Mihaela, incerca reteta Miruna: carne de vita+legume+banana+biscuite = papa bebe suuuuper bine |
|
|