Care este varsta potrivita pentru a lucra la sala de fitness,doar intretinere?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
taki
Scris: Monday, January 15, 2007 5:23 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
In mod normal, copiii ar trebui incurajati de la varste cat mai mici sa faca miscare, evident nu exercitii cu greutati, ci pur si simplu sa alerge, sa mearga cu bicilcleta, sa inoate, sa "bata" mingea etc.
Pentru o sala de fitness eu cred ca 12-13 ani ar fi un minim acceptabil. Chiar fiind fete pot lucra cu gantere mici (1-2 kg) sau la aparate cu incarcatura minima, insa in special exercitii libere cu greutatea corpului.
Cele mai multe fete care vin pentru prima data la sala spun "dar nu vreau sa ma transform in culturista"... ... ca si cum numai simpla atingere a unei gantere ti-ar hipertofia brusc bicepsul.
Deci antrenamentele de intretinere pot fi incepute de la aceasta varsta si este bine sa se puna accentul pe antrenament cardio si pe exercitii de mobilitate.

Voi ce parere aveti? oare
AdrianaC
Scris: Monday, January 15, 2007 5:27 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Eu cand am mers la sala am vazut o mamica si de fiecare data venea si cu fetita ei, care nu cred ca avea mai mult de 10-12 ani. Fetita lucra de obicei la bicicleta si cateva exercitii pentru a scapa de ... celulita uff .

Eu as trimite-o pe Alice mai degraba sa faca un sport gen inot, patinaj, tenis, sau chiar dans sportiv si karate decat sa o trimit la sala. Sa nu ma intrebi de ce, pur si simplu mi se pare ca locul unui copil asa mic nu e la sala. Dupa mine, de pe la 18-20 de ani pot incepe sa mearga la sala, pentru intretinere.
Kiki
Scris: Monday, January 15, 2007 7:28 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Eu cred ca de pe la 16-17 ani pot merge la sala. E un mod mai placut si mai util de a-si petrece timpul liber decat sa se ocupe cu alte tampenii ce mai fac tinerii de azi. uff
mommy
Scris: Monday, January 15, 2007 8:37 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2006
Eu nu prea ma omor dupa sala, mi se pare plictisitor. Asa ca subiectiva fiind, pe copil l-as da la alte sporturi.
Un mic pericol exista, asta o spun din experienta unei colege de serviciu. Baiatul ei, in liceu, a ajuns la concluzia ca nu este destul de "muschiulos", asa ca a inceput sa frecventeze sala. In urma lucrurilor pe care le-a aflat acolo de la unul si de la altul, a inceput sa manance numai proteine, sa isi cumpere nu stiu ce "suplimente" si prafuri... A trebuit sa puna maica-sa piciorul in prag ca sa o lase mai moale, sa manance mai echilibrat... Dupa ce a terminat liceul si s-a mai maturizat, i-au trecut "pasarelele", dar totusi exista tineri care fac o obsesie din asta si devin si depedenti de anabolizanti sau ce or lua...
TatyKS
Scris: Tuesday, January 16, 2007 1:54 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Eu nu as duce-o pe Kari la o sala de fitness...sunt atata sporturi pe care le pot practica la aceste varste...si daca chiar practica vreun sport...atunci face sigur si exercitii de fitness in afara antrenamenteleor propriu-zise.
Eu pe Kari vreau sa o duc la 4-5 ani la inot, apoi la un pic tenis tot vara, miscare pe stadion cu mami sa invete sa alerge corect,iarna putin ski cu mami si tati...si apoi la dans sportiv daca o sa-i placa bineinteles
Lizzie
Scris: Thursday, September 20, 2007 10:26 PM
Nivel: Guest

buna! eu chiar sunt adolescenta si am intrat pe forum pt ca si eu, si mama, si bunica suntem fane mari TRICOTAJEfirstprize mi-ar placea sa merg la sala, intr-adevar... nu stiu insa cat de sanatos e... eu am auzit ca pana la 18 ani suntem in crestere, in formare, deci n-ar fi prea indicat sa facem fitnessscratch
Cristy
Scris: Friday, September 21, 2007 12:14 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Lizzie wrote:
buna! eu chiar sunt adolescenta si am intrat pe forum pt ca si eu, si mama, si bunica suntem fane mari TRICOTAJEfirstprize mi-ar placea sa merg la sala, intr-adevar... nu stiu insa cat de sanatos e... eu am auzit ca pana la 18 ani suntem in crestere, in formare, deci n-ar fi prea indicat sa facem fitnessscratch

Buna Lizzie !!flowers flowers

Nu stiu cati anisori ai, dar cred ca 18 ani mi se pare o varsta adecvata pentru sala. Nici eu, ca mamica de fete nu as recoamanda inainte de 18 ani aceasta activitate. Vad pe aici prin Israel ca este un trend nou salile de fitness pentru adolescenti/copii. Ba chiar au si sali speciale si tot felul de programe de intretinere si "finisare".
Mi se pare absurd si strigator la cer, deoarece idea de a merge la sala este aproape intotdeuna aceea de a slabi, iar sala de fitness devine un adevarat viciu daca se exagereaza.... si de aici pana la complexele adolescentelor cu "KG IN PLUS" nu mai este mult...urmatoare etapa fiind anorexia sau bolemiauff Pe de alta parte sunt baietii care vor "muschi" astfel lucrarea exagerata la sala poate aduce la deformarea coloanei vertebrale inca neformata uff

18 ani mi se pare varsta potrivita, atunci cand si mentalul poate fii dezvolatat indeajuns ca sa te poti feri de pericolele "lumii moderne".
flowers
mihaela75
Scris: Friday, September 21, 2007 5:50 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Si mie mi se pare cam fortat sa duci copiii la sala oare Sunt atatea sporturi daca chiar copilul e mai rotofei , orice sport e binevenit .Nici nu ma gandesc sa-mi trimit copiii la sala cat sunt mici, dupa 17 -18 ani poate ...daca or vrea sa se duca scratch
Fluturas
Scris: Friday, September 21, 2007 9:39 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
mihaela75 wrote:
Si mie mi se pare cam fortat sa duci copiii la sala oare Sunt atatea sporturi daca chiar copilul e mai rotofei , orice sport e binevenit .Nici nu ma gandesc sa-mi trimit copiii la sala cat sunt mici, dupa 17 -18 ani poate ...daca or vrea sa se duca scratch

la fel gandesc si eu
sousourel
Scris: Sunday, September 23, 2007 9:23 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Interesant subiect..Taki, felicitari pentru alegerethumright

Parerea mea....ei bine, acum ceva ani nu existau sau nu prea existau sali de fitness, dar se mergea din greu la aerobic, mergea si mama, mergeau colegele, vecinele...toata lumea mergea...am fost si eu ceva timp, de pe la vreo 15-16 ani, si mi-a prins bine, fiind o adolescenta usor grasutabounce Dar venea in completare altor sporturi pe care le mai practicam, ceva mai adecvate varstei. Cu toate astea, ridicatul de greutati si celelalte ex specifice salii de fitness...parca nu rimeaza prea bine cu nevoile copilului: de socializare, de cooperare, parca centreaza in mod excesiv atentia pe propriul corp...in acest sens, sportul ca atare imi pare ca-si pierde scopul original: de a pastra o sanatate buna.
stele_pe_cer
Scris: Monday, September 24, 2007 9:53 AM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Eu daca as avea o fetita cu greutate normala, nicidecum nu as ghida-o catre o sala.Sala poate face pt intarirea musculaturii dupa 15-16 ani, dar in rest exista multe sporturi pe care le poate face de placere, nu ca trebuie.Ori la sala, in scurt timp, copilul nu va gasi nici o placere.Plus ca la sala nu va gasi copii de varsta ei, ci numai adulti sau adolescenti.

Daca as avea o fetita grasa, desi nu ar avea cu cine semanaras , as indruma-o catre un alt sport, dar iarasi nu as opta pt sala.

Sala este pt persoanele care doresc fie intretinere (ori pana in 16-17, kiar 18-20 de ani nu se vorbeste de intretinere) fie slabire.Intretinerea eu o vad cam dupa 20 si ceva de ani, iar slabirea, acolo unde este cazul se face si cu sport si cu skimbarea stilului alimentar.
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, January 19, 2010 8:43 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Acum 2 ani cand Andrei facea sport mai de performanta, mergea la sala de 2ori / sapatamana. Lucra doar sub indrumarea antrenorului, nimeni nu tragea aiurea de aparate. Acum cand a lasat-o mai moale cu sportul se cunoaste, e mai grasun.
bereea
Scris: Wednesday, January 20, 2010 8:44 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
nu crec ca as fi de acord cu sala pana nu are 17-18 ani.Daca ar avea nevoie as indruma-o spre alt sport, cum ar fi atletismul.
comanionutz
Scris: Wednesday, September 8, 2010 12:10 PM
Nivel: Guest

Eu am 13 ani si mergi la sala...nu trag de aparate degeaba...cineva ma indruma ce sa fac si cum sa fac...acel tip imi spune ca este bine sa mergi de pe acum pentru ca-ti dezvolti fizicul...normal ca nu trebuie sa exageram nu facu cu greutati mari...va rog sa-mi spune parerea dumneavoastra.... mail- ionutz_coman_4ever@yahoo.com sau id de messenger ionutz_coman_4ever ras ras ras ras sorry box2
ionalexandru98
Scris: Sunday, August 11, 2013 1:48 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/11/2013
Voi nu va dati seama ce sport benefic este sala. Aveam 13 ani si 84kg si nu mai stiam ce sa fac. Aveam colegi care radeau de mine pentru ca eram gras dar unii erau si ei si nu intelegeam de ce faceau asta. In vacata de vara mama tot imi cauta sporturi gen tenis/din astea dar stiam ca nu voi slabi doar practicandu-le. I-am zis ca as vrea sa incerc sala de fitness.La inceput nu era de acord dar vazand ca eram asa dornic a acceptat. M-am dus la o sala din oras unde am cunoscut un antrenor foarte de treaba care stia exact ce fel de exercitii mi se potrvesc. La inceput faceam mult cardio dar alternat cu exerctii pentru musculatura. Mentionez ca nu am practicat sala decat in timpul vacantelor insa dupa 1 an am ajuns la inaltimea de 1.78 si 72 de kg. Sunt doar unele exercitii care va opresc din crestere dar un instructor bun stie sa nu va puna sa le faceti. Sala este cel mai bun mod de a sabi repede si frumos. Insa eu am fost mereu o persoana mai dezvoltata( aveam 13 dar nimeni nu-mi dadea sub 15) deci pentru mine sala afost numai buna.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.