care este izvorul acestei probleme?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
dina68
Scris: Monday, January 17, 2011 3:31 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Buna ziua,un copil de 10 ani are impresia ca vorbeste cu sine insusi,o parte ii spune sa faca lucruri rele(si daca nu le face el spune ca-l ameninta ca se intampla ceva rau )si cealalta parte care stie ca nu trebuie sa faca acel lucru,dar el spune ca fara sa vrea asculta ce-i spune partea cu raul.Ce problema poate fi ?Si cum poate fi tratata?Tin sa mentionez ca acest copil este unul mai sensibil,dar si foarte energic.Mama lui este plecata a ramas doar cu tatal,si de cand il cunosc mereu ii era frica de ceva,tind sa cred ca acesta problema ia amploare.Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Va multumesc.
Katrina
Scris: Monday, January 17, 2011 7:28 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/9/2010
In meseria pe care o am intalnesc des copii cu probleme psihice .Si din pacate copii cu varste din ce in ce mai mici sufera de Sindrom Depresiv Emotional.Peste 90% din cazurile pe care le cunosc eu sunt declansate sau accentuate de dorul de unul sau ambii parinti plecati din tara ,la munca in strainatate.
Sfatul meu este sa fie consultat intr-un serviciu de Neuro-Psihiatrie infantila si sa faca cateva sedinta de psihoterapie.
alimami
Scris: Monday, January 17, 2011 7:44 PM
Nivel

Inregistrat: 11/2/2009
Katrina wrote:
In meseria pe care o am intalnesc des copii cu probleme psihice .Si din pacate copii cu varste din ce in ce mai mici sufera de Sindrom Depresiv Emotional.Peste 90% din cazurile pe care le cunosc eu sunt declansate sau accentuate de dorul de unul sau ambii parinti plecati din tara ,la munca in strainatate.
Sfatul meu este sa fie consultat intr-un serviciu de Neuro-Psihiatrie infantila si sa faca cateva sedinta de psihoterapie.

OOOff topic;ce studii ai facut pt a face meseria asta?sunt fascinata de domeniu si habar nu am ce studii ar trebui pt asa ceva..
Katrina
Scris: Monday, January 17, 2011 7:56 PM
Nivel

Inregistrat: 3/9/2010
Alimami,nu sunt Neuropsihiatru,sunt doar asistenta medicala ,intr-un cabinet de medicina de familie,intr-o zona unde foarte multi parinti sunt plecati si copilasii unora dintre ei au probleme.

Neuropsihiatria infantila este ramura medicinii pediatrice care se ocupa de tulburarile mentale care pot fi atribuite afectiunilor sistemului nervos si bolilor neurologice.

Neuropsihiatria a precedat disciplinele de psihiatrie si neurologie,in medicina veche, cand psihiatrii si neurologii urmau aceeasi pregatire. La ora actuala in medicina pentru adulti,neurologia si psihiatria sunt specialitati medicale diferite.

La copii aceste specializari sunt reunite.
dina68
Scris: Tuesday, January 18, 2011 10:58 AM

Va multumesc foarte mult pentru sfat.
Lilly of the valley
Scris: Wednesday, January 19, 2011 9:32 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Consiliere psihologica.thumright
jana2011
Scris: Wednesday, January 19, 2011 11:23 AM

eu nu sunt doctor, sunt un simplu parinte si imi dau cu parerea: desenele animate! nu arata ele cum tom si jerry vorbesc cu dracusorul si ingerasul? asta a vazut, asta isi imagineaza si copilul tau. se comporta asemenea personajului care-i place lui mai mult. daca ii explici ca personajul ala e negativ si mereu "o pateste"/incaseaza/face buba in timp, va intelege. pana una-alta, nu te gandi ca are o problema copilul tau- fii autoritara dupa ce ii explici ce se intampla cu copiii care nu asculta de ingeras si el tot greseste. eu cred ca normal sa aiba imaginatie si nu e bine sa il opresti. patesc si eu cateodata ce pateste copilul tau si ma amuz de imaginatia mea, mai ales la ideile rele (pe care nu le pun in aplicare!)

iti doresc rabdare (pt ca ai nevoie ca sa-l convingi sa-l asculte pe ingeras) si succes!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.