Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/4/2007 Mesaje: 3495
| Katrina wrote:Drumuri intretaiate de Lidia Roman si Doamna din Malacca de Francis de Croisset.
wow ce bucurie mi-ai facut! Lidia Roman a fost mama mea Dumnezeu s-o odihneasca. |
|
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| The Fifth Child-de Doris Lessing; Dragoste in vremea holerei-de G.G.Marquez;Alchimistul de Coelho;Idiotul de Dostoevski. Astea m-au impresionat pana acum. O carte haioasa si realista a fost Ghidul nesimtitului,dar nu-mi mai amintesc de cine e scrisa..parca Radu Paraschivescu.. |
|
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| danamaria wrote:wow ce bucurie mi-ai facut! Lidia Roman a fost mama mea Dumnezeu s-o odihneasca.
Imi pare rau!Dumnezeu s-o odihneasca! A mai scris si altceva? |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| danamaria wrote:wow ce bucurie mi-ai facut! Lidia Roman a fost mama mea Dumnezeu s-o odihneasca.
O carte care mi-a placut Dumnezeu sa o odihneasca!
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| acum am vazut si eu taraboiul de aici |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/15/2008 Mesaje: 96
| MNiko wrote:"Rosu si negru" de Stendhal si "Regina Margot" de Al. Dumas erau cartile mele preferate. Dupa ce m-am maritat s-au mai schimbat gusturile si am citit cateva carti care m-au impresionat mult. Am citrit una despre viata catorva cupluri si dorinta fiecaruia de avea copii, precum si incercarile lor de a-i obtine. Erau descrise si probleme de infertilitate, un cuplu trecut de prima tinerete, care isi dorea copii, etc.... Din pacate nu mai stiu cum se numeste si cine a scris-o.
"Rosu si negru " am inceput si eu sa citesc acum..mi-a fost recomandata. Banuiesc ca o sa imi placa :)
Mi-a mai placut cartea "Vei fi acolo?" de Guillaume Musso. E o carte extraordinara. "Jane Eyre" de Charlotte Bronte..iar o carte superba. "P.S. Te iubesc" de Cecelia Ahern....nu am cuvinte.
|
|
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| "Somewhere in time" sau "Undeva, candva" (in traducere romaneasca) de Richard Matheson. Am citit-o de cel putin 5-6 ori in adolescenta si de doua ori recent si de fiecare data am gasit ceva nou. Exista si filmul, cu Christopher Reeve si Jane Seymour. Mi-am propus sa vizitez intr-o zi Grand Hotel in Michigan... Extraordinara poveste de dragoste!
"Arta conversatiei" de Ileana Vulpescu, citita de cateva ori in adolescenta si recitita recenta.
Cu varsta s-au schimbat si preferintele, dar cele doua carti s-au mentinut pe lista... |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/22/2010 Mesaje: 327
| in adolescenta mi-a placut ff mult "La rasarit de Eden, de John Steinbeck |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Cecelia Ahern scrie super.Am citit tot ceea ce a scris pana acum si nu m-a dezamagit.Carti cu inteles profund si multa sensibilitate,avand in vedere ca scriitoarea este foarte tanara.Ultima citita este "Cadoul".Acum citesc "Cartea viitorului". Tare mult mi-au placut cartile istorice scrise de Ioan Dan "Taina cavalerilor", "Cavalerii","Curierul secret","Cavalerii ordinului Basarab". Si Rodica Ojog-Brasoveanu are carti superbe. |
|
Inregistrat: 10/26/2010 Mesaje: 1515
| Multe m-au impresionat,dar cel mai tare- AM FOST MEDIC LA AUSCHWITZ- de Nyiszli Miklos.
|
|
Inregistrat: 2/5/2012 Mesaje: 31
| Desi nu s-a mai scris de mult aici,nu pot trece fara sa spun ca si eu am o carte care mi-a marcat perioada in care am citit-o,ca am recitit-o si ca am perceput-o de fiecare data altfel:Noaptea de sanziene a lui Mircea Eliade.Si mi-au placut in mod deosebit Anna Karenina a lui Tolstoi,Crima si pedeapsa lui Dostoievsky,Maitreyi a lui Eliade,Femeia de treizeci de ani a lui Balzac,dar si romanele Rodicai ojog-Brasoveanu si cele cu "aroma"politista din literatura straina.Acum am "in lucru" Panza de paianjen a Cellei Serghi. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Cartea care mi-a marcat adolescenta a fost "Mandrie si prejudecata".Si acum imi place si o recitesc cu placere.De asemenea imi placea tot ce scria James Clavell |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/4/2009 Mesaje: 488
| Mi-a placut foarte mult HERTA MULLER - ANIMALUL INIMI. Am citit-o din intamplare, nu ma atrageau cartile despre comunism dar felul in care a fost scrisa m-a impresionat cu adevarat. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Am citit sapatamana aceasta Fenomenul Vanga si aprofundez Vanga-Metode de vindecare si retete practice,carti extraordinare. Am inceput si cartea Poti sa-ti vindeci viatade Louise L.Hay care mi se pare fascinanta! |
|
Inregistrat: 10/3/2012 Mesaje: 77
| Mi-e mi-a placut mult Nu te misca de Margaret Mazzantini. S-a facut si film, dar nu are acelasi farmec. a fost o perioada cand mi-au placut cartile lui Colin Falconer si am citit tot ce am gasit prin biblioteci la vremea aceea. Dar acum sincer as citi o carticica din colectia Chic. sa ma relaxez un pic. |
|
|