Nivel: Membru
Inregistrat: 1/8/2009 Mesaje: 31
|
Si eu tot in liceu am citit-o si a fost cartea care mi-a ramas cel mai aproape de suflet ca sa zic asa. Obisnuiam sa citesc ff mult in copilarie si adolescenta, din pacate acum nu mai am timp si pentru citit |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Magicianul (John Fowles), Taunul (E. Voynich), Alchimistul (Coehlo), Dragoste in vremea holerei (Garcia Marquez), Paria si Turnul nebunilor (Irving Stone) |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Lorelei, da.... Si Adela lui Ibraileanu... si... Donna Alba a lui Gib Mihaescu...Le-am citit in perioada liceului, odata cu Madame Bovary si Manon Lescaut.
Bulibuli, frumooooos! Eu incerc sa citesc acum, printre starile de rau, Maestrul si Margareta a lui Bulgakov; stiu ca e de referinta in literatura universala, asa ca incerc sa o duc la bun sfarsit! |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| cute_baby_of_mine wrote: .. printre starile de rau...
sper ca esti bine... spre foarte bine |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Spre foarte bine! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Am citit-o in copilarie si mi s-a parut cea mai impresionanta carte: Sa nu uiti, Darie, de Zaharia Stancu. Citeam,plangeam, citeam, iarasi plangeam. Cred ca aveam 10 ani si am inteles-o destul de bine. Poate o voi reciti, desi nu mi-e dor sa plang, dar mi-e dor de ea...de copilarie. Foarte mult m-a impresionat si Ion, de Rebreanu. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/14/2008 Mesaje: 5944
| De curand am recitit Ann Karenina iar acum citesc Eseu despre orbire Jose Saramago, in curand apare si film dupa aceasta carte "Blindeness" parca. |
|
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| katy_lumika wrote:De curand am recitit Ann Karenina iar acum citesc Eseu despre orbire Jose Saramago, in curand apare si film dupa aceasta carte "Blindeness" parca.
Eseu despre orbire, m-a fascinat si ingrozit in acelasi timp. Bine ca ai spus/scris de film, sa fiu pe faza. Anna Karenina, frumos...Tot ce e clasic cred c-ar trebui citit, sau trebuia citit. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/16/2008 Mesaje: 531
| Mie mi-a placut foarte mult "Contele de Monte Cristo" de Al. Dumas, "Ciuma" de A. Camus si "Un veac de singuratate" de Garcia Marquez, aceasta ultima carte m-a fascinat foarte mult am ajuns sa o citesc de 7 ori, este absolut uluitoare. |
|
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Drumuri intretaiate de Lidia Roman si Doamna din Malacca de Francis de Croisset. |
|
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| mesaj din vietnam de danielle steel |
|
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Cartea mea iubita este Jane Eyre pe care am citit-o si recitit-o de vreo 10 ori ce putin! |
|
Inregistrat: 8/6/2010 Mesaje: 58
| O multime! Nietzsche - Asa grait-a Zarathustra. Cioran - Pe culmile disperarii. Steinhardt - Jurnalul fericirii etc. Pe clasici, in special nemti si rusi, i-am devorat. Goethe si Dostoievski ar fi printre primii. Citesc foarte mult, cam 2-3 carti pe saptamana, caci doar asta mi-e meseria, dar nu mi-am pierdut niciodata timpul, nici macar in adolescenta, cu cele de tipul Sandra Brown sau genul pt telenoveliste. Imi plac si cele fantasy. Am o biblioteca foarte mare, de mult am depasit 5000 de volume. |
|
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Amalia.Cos wrote:O multime! Nietzsche - Asa grait-a Zarathustra. Cioran - Pe culmile disperarii. Steinhardt - Jurnalul fericirii etc. Pe clasici, in special nemti si rusi, i-am devorat. Goethe si Dostoievski ar fi printre primii. Citesc foarte mult, cam 2-3 carti pe saptamana, caci doar asta mi-e meseria, dar nu mi-am pierdut niciodata timpul, nici macar in adolescenta, cu cele de tipul Sandra Brown sau genul pt telenoveliste. Imi plac si cele fantasy. Am o biblioteca foarte mare, de mult am depasit 5000 de volume.
Draga Amalia - tot respectul pentru tine insa te rog nu uita ca aici pe forum sunt persoane cu diverse pregatiri si niveluri de cultura care s-ar putea simti lezate de afirmatia de mai sus cum ca ar fi pierdere de timp parcurgerea unui anumit gen literar. Si apoi sti cum se spune : "gusturile nu se discuta". Sper ca nu te-ai suparat pt. ca nu asta a fost intentia mea.
|
|
Inregistrat: 8/6/2010 Mesaje: 58
| roxinthya wrote:Draga Amalia - tot respectul pentru tine insa te rog nu uita ca aici pe forum sunt persoane cu diverse pregatiri si niveluri de cultura care s-ar putea simti lezate de afirmatia de mai sus cum ca ar fi pierdere de timp parcurgerea unui anumit gen literar. Si apoi sti cum se spune : "gusturile nu se discuta". Sper ca nu te-ai suparat pt. ca nu asta a fost intentia mea.
Asta-i treaba lor. Fiecare isi expune gusturile. Acum, daca o sa spun ca nu-mi place tocana, inseamna ca jignesc pe cineva? Sau daca spun ca noile filme americane sunt pt o anumita categorie, e atac la persoana? Sau daca spun ca nu citesc ziare gen Can Can, supar pe cineva? Am sa spun intotdeauna ce gandesc, caci nu-mi place sa port masti, doar ca sa fac pe plac altora. |
|
|