Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Care carte v-a impresionat cel mai mult?
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| "Rosu si negru" de Stendhal si "Regina Margot" de Al. Dumas erau cartile mele preferate. Dupa ce m-am maritat s-au mai schimbat gusturile si am citit cateva carti care m-au impresionat mult. Am citrit una despre viata catorva cupluri si dorinta fiecaruia de avea copii, precum si incercarile lor de a-i obtine. Erau descrise si probleme de infertilitate, un cuplu trecut de prima tinerete, care isi dorea copii, etc.... Din pacate nu mai stiu cum se numeste si cine a scris-o. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Ultima carte care m-a impresionat "Mana stanga a intunericului", Ursula K LeGuin...despre prietenie, dincolo de orice bariere....diferente...l |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Inca mai citesc la Eseuri de indragostit de Alain de Botton. E superbaaaa, pana acum. As vrea sa o pot termina pana de Craciun sa va dau un verdict final, dar cu atata treaba sincer nu cred. DAR , pan acum .... e super !!!!!
Cartea preferata e Jane Eyre de Charlotte Brontë. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Cartea mea de suflet a ramas, Un veac de singuratate, de Gabriel Garcia Marquez; e complexa, intortocheata dar deosebita . |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Tina wrote:Cartea mea de suflet a ramas, Un veac de singuratate, de Gabriel Garcia Marquez; e complexa, intortocheata dar deosebita .
O am, dar nu am reusit sa o citesc.
Maria & mami wrote: Cartea preferata e Jane Eyre de Charlotte Brontë.
Super carte, super autor. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Puteam sa jur ca am raspuns la subiectul asta...oare mai e unul asemanator? |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| mihaela75 wrote:Puteam sa jur ca am raspuns la subiectul asta...oare mai e unul asemanator?
Mai exista unul : CARTI |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| cel mai mult? am o relatie deosebita cu cartile, adica, dupa ce cumpar chestii usuale pt. Capsu si mancare pt. mine - urmatoare oprire facem la magazinul de carti. Ador sa citesc, si daca as avea mai mult timp - mi l-as petrece citind.... cat depspre cartea preferata/ nu cred k am asa ceva, sunt mai multe carti: pot spune k sunt norocoasa k am facut liceul in limba rusa, prin urmale eram "obligata" sa citesc marea parte a literaturii ruse, de care sunt incantata, dar sa luam deva mai recent: am recitit "Micul print" de Saint-Exupery si am ramas placut surprinsa, apoi evident epidemia "Alchimistul" de Coelho - am citit aprope toate cartile lui, unele in franceza sau rusa (cele care nu au aparut la editura romana) dar mie de ex. mi-a placut cel mai mult "Diavolul si domnisoara Prim", apoi in Franta am facut conostinta cu opera lui Marc Levy - extraordinar - scrie, foarte bine, usor si placut, ultima carte citita (adica am terminat-o ieri) - "Intoarcerea micului print" de Davidts.... sa vad care va fi urmatoare...
|
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Multe imi plac, dar 3 sunt de suflet: "Jocul cu margele de sticla", "Narcis si Gura - de - Aur" - H. Hesse si "Francesco d'Assisi" de Julien Green. Ah! Eram sa uit: editia completa a poeziilor lui BLAGA! Uite ca acum sunt 4! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Am inceput Eros si magie in Renastere, a lui Ioan Petru Culianu. E o carte deosebit de grea pentru cei nefamiliarizati cu perioada Renasterii, mai ales cu filosofia, extrem de complexa. Am gasit niste pasaje foarte interesante. Modul in care filosofii islamului definesc femeia mi se pare total contradictoriu fata de realitatile sociale de azi. Un exemplu ar fi: "a doua jumatate a cerului". |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Mi-au placut "Cum am ales libertatea" si "Ghidul lenesului", ambele de Tom Hodgkinson. Carti "usurele", dar amuzante, care te fac sa privesti viata dintr-o perspectiva poate mai buna. La inceput cand vedeam aceste titluri pe la tarabe, mi se pareau niste prostii, dar mi-au fost recomandate de cineva care nu-si pierde timpul cu orice carte si cand le-am terminat, parca ma despartisem de niste prieteni dragi. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/9/2008 Mesaje: 232
| Eu am auzit de cartea The story of Edgar Sawtelle -de David Wroblewski ca ar fi foarte faina.A citit-o careva?Stiti cumva daca a aparut in Romania ati vazut-o prin vreo librarie?Eu nu am gasit-o pe internet in nici o librarie de la noi. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Binenteles ador cartile de astrologie.Preferata mea este Tratatul de astrologie de Armand G.Constantinescu |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/18/2008 Mesaje: 968
| Multe carti m-au impresionat dar dintre ele mi-au ramas in suflet urmatoarele: "Torente" de Anne Marie Desmarest (sper ca am scris corect), Dostoievski ca autor, iar cartile preferate scrise de el sunt "Crima si pedeapsa" si "Idiotul", si mai sunt cateva care m-au impresionat mult, dar acum am un lapsus ba in ceea ce priveste titlul, ba autorul. Cand imi revin le amintesc aici. |
|
|