Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| numai capsunii au aparut (si aia din Turcia) si ma intreb daca la aceasta varsta pot sa ii dau? mai in vara, as putea sa ii dau zmeura, mure, fragi?
mi-e teama de alergie... mi-a fost teama si de kiwi insa de la ei nu are nimic.
eu stiu ca samburii sunt alergeni si ma gandesc ca poate, daca ii curat capsuna de samburi, as putea sa ii dau fara sa faca alergie.
voi ati dat copiilor capsuni? cum?
medicii recomanda numai de la 2-3 ani capsunii. desi stiu mame care au dat si la 6 luni copiilor! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| E i-am dat anul trecut. Nu avea chiar 6 luni ci 8 Nu multe, ci cateva acolo, de pofta... Nu a patit nimic. |
|
| Kiki wrote:E i-am dat anul trecut. Nu avea chiar 6 luni ci 8 Nu multe, ci cateva acolo, de pofta... Nu a patit nimic.
dar cum i-ai dat? cu tot cu samburi sau fara? ca eu ma gandisem sa ii curat samburii ca atunci cand dai jos coaja la mar. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Anca, eu stiam doar ca pana la un an nu se dau. Cand a fost anul trecut sezonul capsunilor, eu am fost cu Cristina la un nutritionist pediatru. Aveam alte probleme noi atunci. Printre toate sfaturile alimentare pe care mi le-a dat a fost si recomandarea ca sa astept pana anul asta cu capsunile ca "la fel de bune o sa fie" si acum. E chiar exprimarea ei. Pana acum nu i-am dat si chiar daca au aparut importate eu mai astept pana la cele autohtone. Poate ajung pana la bunica mea ca are in gradina si stiu sigur ca sunt 100% naturale. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Andismom wrote:dar cum i-ai dat? cu tot cu samburi sau fara? ca eu ma gandisem sa ii curat samburii ca atunci cand dai jos coaja la mar.
Mami, capsunile i le-am direct fara sa curat nimic de la ele (au fost doar spalate bine si curatata codita). I le-am taiat bucatele ca pe atunci nu mesteca bine-bine... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Din cate stiu eu, doar samburii de pe capsuni sunt cei care provoaca alergiile si nu pulpa fructului. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Anul trecut mi-a facut alergie dar anul asta se pare ca ne-am facut fata mare , papam fara sa ne iasa nimic. Andismom, poti incerca cu o capsunica, vezi daca face bubitze si stii sigur daca este alergic sau nu. Daca nu-l testezi eu zic ca pierzi niste fructe minunate fara macar sa stii sigur ca nu-i priesc. Alex nu vrea capsuni sub nici o forma asa ca fara sa vada ea le fac pasta si apoi sa vezi ce bune sunt. |
|
| g_nicoleta2000 wrote:Anul trecut mi-a facut alergie dar anul asta se pare ca ne-am facut fata mare , papam fara sa ne iasa nimic. Andismom, poti incerca cu o capsunica, vezi daca face bubitze si stii sigur daca este alergic sau nu. Daca nu-l testezi eu zic ca pierzi niste fructe minunate fara macar sa stii sigur ca nu-i priesc. Alex nu vrea capsuni sub nici o forma asa ca fara sa vada ea le fac pasta si apoi sa vezi ce bune sunt.
Nico, smechera fiica-ta! da' tu si mai smechera!
mie imi plac capsunile de nu mai pot, chiar acum am basculat 1 kg... aproape... si ma mai plang ca sunt grasa!
am zis ca incerc cu o bucatica, o capsunica mai mica si sa vedem ce se intampla... apropo, cum se manifesta alergia aia? in afara de faptul ca ii iese ceva pe corp (cum arata bubele alea?)? mai face si altceva? ca sa stiu la ce sa ma astept, din timp, in caz ca...desi nu imi doresc!
|
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Anca, sa stii ca si eu i-am dat lui Tudor destul de devreme, nu a facut nimic, niciun fel de alergie, pe Catinca am menajat-o, dar nici ea nu a facut nicio reactie. I le-am dat intregi fara sa curat nimic. Poti incerca doar cu una sa-i vezi reactia. |
|
| Alina wrote:Anca, sa stii ca si eu i-am dat lui tudor destul de devreme, nu a facut nimic, niciun fel de alergie, pe Catinca am menajat-o, dar nici ea nu a facut nicio reactie. I le-am dat intregi fara sa curat nimic. Poti incerca doar cu una sa-i vezi reactia.
asa voi face! sper sa nu reactioneze nasol ca nu as vrea sa il sensibilizez. stiu pe cineva, om in toata firea, care daca mananca capsuni... face o alergie de zile mari! si imi zicea ca i se trage din copilarie cand a facut prima data alergie la ei. |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Chiar ieri am mancat capsuni, chiar 2. Kiwi mancam de pe la 9 luni. Fara seminte in schimb. Capsunile spalate si atat. |
|
| Roxanel wrote:Chiar ieri am mancat capsuni, chiar 2. Kiwi mancam de pe la 9 luni. Fara seminte in schimb. Capsunile spalate si atat.
bravo Antonici! o fetita cuminte si pofticioasa!
si zici ca nu are nimic de la ele?
ia sa ii dau si eu azi...am mai "salvat" cateva de mine! |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Andismom wrote:bravo Antonici! o fetita cuminte si pofticioasa! si zici ca nu are nimic de la ele?
Absolut nimic. Saracuta imi era mila de ea caci cand a vazut ce gustoasa este, a bagat-o pe toata in gura si se uita cu jind sa-i mai dau ... |
|
| draguta de ea! pai mai da-i mami daca nu are nimic! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| eu i-am dat anul trecut si n-a avut nimic, dar papa Danonino de capsuni de la 8 luni. de fapt asta a fost primul test. le devoreaza nu alta. yummyyyy! |
|
|