Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Tina wrote:In mod normal se face antibiograma dar who knows, la cat de "priceputi" sunt astia ai nostri. Succes si sanantate, oricum indiferent ce este sa nu intri in panica ca se trateaza, de obicei sunt mai pacatoase secretiile astea dar finalul este cu happy end ca sa zic asa.
Multumesc,Tina!Daca nici de data asta nu reusesc sa ma tratez dupa sfatul medicului, am de gand s ama tratez singura cu spalaturi si supozitoare cu propolis.Se pare ca da rezultate bune combinatia, si, pana la urma, rau nu are ce sa imi faca...
Tina, ti-e ti-a mai revenit candida dupa ce ai tratat-o cu macmiror? |
|

| Anaida wrote:Ei, pentru ca am fost numita tradatoare  ....vin si eu cu informatii despre rana mea pe col. O aveam dinainte de a ramane gravida prima oara...pe timpul primei sarcini nu am tratat-o in nici un fel, apoi mi s-a spus sa fac spalaturi intravaginale cu ceai de galbenele si foloseam niste ovule (dar nu-mi amintesc cum se chemau). Nu a mers tratamentul, asa ca, tot la cauterizare am ajuns... O sa scriu si despre cauterizare, dar nu acum! Ca pedeapsa ca m-ai facut tradatoare (glumesc, sa nu te superi!)!!!
Diana, multumesc pt.raspuns!Cand ai timp, imi spui si mie te rog cum a descurs cauterizarea?Mie mi-a spus ieri medicul ca nu doare, ca dureaza cam 2 minute si ca imi face anestezie locala.Cand m-a kiuretat, mi-a facut tot anestezie locala, dra in fund.Oare acum tot in fund mi-o face sau....in alta parte ?
Contactul sexual ear dureros inainte de cauterizare?Dar dupa, s-a simtit vreo diferenta?
Poate ai totusi timp sa imi raspunzi si mie, catare ma supara problema asta... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Dupa Macmiror nu am mai avut candida, d-aia ti-am si spus ca eu am avut incredere sa imi fac si de capul meu tratament. Mai exista acel ovul singur Lomexin, atat dureaza tratamentul, l-am "testat" dar nu a lucrat de loc pe problema. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| stele_pe_cer wrote:Diana, multumesc pt.raspuns!Cand ai timp, imi spui si mie te rog cum a descurs cauterizarea?Mie mi-a spus ieri medicul ca nu doare, ca dureaza cam 2 minute si ca imi face anestezie locala.Cand m-a kiuretat, mi-a facut tot anestezie locala, dra in fund.Oare acum tot in fund mi-o face sau....in alta parte  ? Contactul sexual ear dureros inainte de cauterizare?Dar dupa, s-a simtit vreo diferenta? Poate ai totusi timp sa imi raspunzi si mie, catare ma supara problema asta... In primul rand...rana mea pe col era de fapt o iritatie a mucoasei colului, mi-a zis ca poate fi si congenitala...adica mucoasa colului era iesita in afara, nu stiu cum sa ma explic mai bine, cel putin asa mi-a explicat dra (inainte de cauterizare, simteam colul mai "inflorit", ca sa spun asa, iar dupa, parca s-ar fi inchis). Nu ma durea, nu sangera, nu aveam nici un fel de manifestare, dar 3 medici ma avertizasera in privinta acestei asa zise "rani". Cum a decurs cauterizarea? Mi-a facut o injectie cu atropina in sold (din aceea care iti usuca gura), am asteptat vreun sfert de ora, apoi su, pe masa. Operatiunea a durat cam un sfert de ora, nu a fost dureroasa (excluzand partea initiala cand trebuie sa bage chestiile alea metalice ca sa aiba acces cu cauterul la col), dar mirosea a carne arsa, un miros nasol ...si iesea fum...va dati seama pe unde ajunsesem sa scot fum? ...pt mine nu era chiar neplacut, dat pt dra, care statea cu nasul acolo ...in sfarsit, nu a fost o experienta foarte urata...recuperarea a durat 6 saptamani (adica repaus sexual, plus vizita de 2 ori pe saptamana la cabinet pt igienizare)...ma saturasem de atatea vizite la medic...plus ca pe parcursul celor 6 saptamani curge o secretie apoasa rozalie. Cam atat despre cauterizare...daca mai vrei sa afli ceva, stii unde ma gasesti! A! sa nu uit...n-a fost nici o diferenta in ceea ce priveste calitatea vietii sexuale... |
|

| Diana, multumesc din suflet !Kiar avea nevoie sa mi se explice,asa...mai in amanunt cam cum va decurge cauterizarea.E posibils anu ajung acolo. pt.ca ma incapatanez sa ma tratez cat mai natural cu putiinta.
Am gasit pe net, de fapt in formula-as un tratament cu propolis pt. cervicita cronica (ultimul meu diagnostic), inflamatii, eroziuni ale colului uterin, tricomona, candida.
Tratamentul consta in urmatoarele (il postez, in ideea ca poate cineva a folosit macar unul din produsele mentionate mai jos, si m-ar putea ajuta cu vreo informatie in plus):
SEARA:se fac spalaturi vaginale cu ceai de galbenele, dupa care se maseaza colul uterin (in masura in care este posibil) cu unguent cu propolis (Propoderm), care se gaseste la Apicola, apoi se introduce un ovul de Miprosept - tot pe baza de propolis, de la Apicola.
DIMINEATA:se fac spalaturi vaginale cu un antiseptic de tipul Septovag, care se gaseste la farmacie.se fac spalaturi vaginale cu un antiseptic de tipul Septovag, care se gaseste la farmacie.
INTERN:Proposept tablete (cate doua, de 3 ori pe zi) si tinctura de propolis (10-20 de picaturi) dupa tabletele cu propolis.
Persoana mai spune urmatoarele:"In urma tratamentului, leziunea s-a cicatrizat complet, iar secretia vaginala a disparut. Pe perioada tratamentului se interzic relatiile sexuale, iar prudenta in ceea ce priveste tratamentul se impune doar la persoanele alergice la produsele apicole. Tratamentul dureaza 20 de zile, se tine dupa terminarea ciclului si se poate relua si luna urmatoare, in cazul cand problema nu s-a rezolvat complet. "
Produsele deocamdata nu le-am gasit decat online, dar sper ca pana dupa urmatoarea menstra (care ma va prinde la mare) sa le gasesc intr-un magazin normal, pt.ca conditiile de plata ale magazinului virtual ma cam incomodeaza.
A auzit cineva de un asemenea tratament?Pe mine ma imbie faptul ca totul e natural, ca nu trebuie sa mai merg la cauterizare, ca nu trebuie sa mai folosesc alte medicamente care sa imi dauneze pe alte cai.

| Tina wrote:Dupa Macmiror nu am mai avut candida, d-aia ti-am si spus ca eu am avut incredere sa imi fac si de capul meu tratament. Mai exista acel ovul singur Lomexin, atat dureaza tratamentul, l-am "testat" dar nu a lucrat de loc pe problema.
Eu am luat toata sarcina cu Matei Lomexin si Colposeptine, nu degeaba...degeaba si dupa, cu tot felul de ovule si antinflamatoare, se pare ca totusi candida, sau ce o fi secretia respectiva imi agraveaza rana pe col, o macina si o mareste. |
|
| Sa stii ca mai citisem (cred ca tot pe ursi) ca o tipa facuse tratatmentul cu mierea zaharisita...nu mai stiu exact cum era tratamentul, dar zicea ca a dat roade! |
|

| Anaida wrote:Sa stii ca mai citisem (cred ca tot pe ursi) ca o tipa facuse tratatmentul cu mierea zaharisita...nu mai stiu exact cum era tratamentul, dar zicea ca a dat roade!
Multumesc!Mi se pare cam simplist tratamentul cu miere zaharisita, plus ca nu am gasit pe nicaieri detalii depsre cum aplic.Mi-e putin teama ,ca terapia nu este prea cunoscuta. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| stele_pe_cer wrote:
Macmiror nu am incercat, am citit despre ele pe net, dar as vrea sa incer ceva mai putin agresiv (pt.inceput).Sunt permise si in sarcina?
Da, sunt absolut convinsa ca e candida, am facut examen de secretie la 2 laboratoare diferite.sapatamana asta voi mai face inca unul, pt.ca acum mi-e teama sa nu fi luat si alta minune d ela solar ...
Am si eu o curiozitate cum poti lua Candida de la solar? |
|

| dya wrote:Am si eu o curiozitate cum poti lua Candida de la solar?
De la solar poti lua orice BTS (boala cu trasmitere sexuala), prin simplul fapt ca, daca nu se dezinfecteaza temeinic aparatul, pe locul unde pui fundul, transpiri foarte mult si microbii se pot expinde.Nu stiu sigur daca candic se poate lua astfel, dar alte BTS, cum ar fi Tricomonas, sigur se poate lua, deci, la mne temerea este intemeiata.
Cat despre candida, eu o aveam Slava Domnului, de luni de zile, deci, daca am capatat ceva de la solar, la mine doar s-a agravat (desi nici asta nu am observat de cand merg la solar).
BTW, Tricomonasul il poti lua si din mijloace de trasnport in comnun, purtand numai banalul tanga si o fusta scurta.Fundul intra in contact cu microbii clociti de alta persoana le fel de..."dezbracata" si infectata cu Tricomonas.Trcocomonasul se mai poate lua si de pe Wc-ul personal, dupa ce ti-au venit musfiri, uitand sa il dezinfectezi, sau din toaletele din hoteluri, sau alte unitati de cazare (nu e cazul meu).
Candica o poti face purtand lengjerie sintetica sau dintr-o alimentatie anume 9nu stiu amanunte c anu m-a interesat, dar pot spune ca dulciurile favorizeaza aparitia candidei, dar iarasi nu e cazul la mine, ca nu imi plac dulciurile, si in mod exceptional consum dulciuri de 2-3 ori pe an).
Inca o kestiuta:daca mergeti la solar, poate ar fi mai indicat ca intr-o sticuluta s aveti la voi putintel spirt, dar sa va interesati in prealabil daca are ceva daca dezinfectati cu spirt. |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Quote:Candica o poti face purtand lengjerie sintetica sau dintr-o alimentatie anume 9nu stiu amanunte c anu m-a interesat, dar pot spune ca dulciurile favorizeaza aparitia candidei, dar iarasi nu e cazul la mine, ca nu imi plac dulciurile, si in mod exceptional consum dulciuri de 2-3 ori pe an).
Si nu doar CAndida. In general poti face orice in prezenta lenjeriei sintetice (inclusiv lenjeria de pat). Ah, si inca o vste proasta.... purtatul pantalonilor stramti, in general a jeansilor favorizeaza si intretine majoritatea afectiunilor gine. Stiu din proprie experienta. Ceea ce "gazduiesc" eu e un dezechilibru la niv vaginului si sunt 100 si 1000 de factori care determina recidiva. Langa cele de mai sus se adauga stresul, calatoriile, schimbare de domiciliu, stare afectiva... etc. Asadar, daca te hotarasti pt tratamentul naturist, va trebui sa previi si recidivele. In acest caz, e posibil (nu obligatoriu) sa apelezi DOAR la lenjerie de bumbac si hainute mai largi, in special vara.
Iar despre chestia cu dulciurile.... intreaba gine daca nu suferi si tu de un dezechilibru acid-bazic (ceva cu gram neg/ gram poz) care intretine afectiunea. O idee (valabila si la mine, din pacate) , si mai ales avand in vedere ca ai baietel: s-ar putea sa fii "fericita" posesoare a unui mediu vaginal acid. In acest caz treuie neutrlizat cu ceva bazic. Intreaba si pe gine, vezi ce-ti spune sunt si eu f curioasa.
Si in final am si eu o intrebare, off-topic: daca aveti idee... cum arta colul dupa nastere, ca al meu e cam deschis , oare e normal sa ramana asa? |
|
| DA, susurel, cred ca, dupa nastere, e normal sa fie putin deschis colul, avand in vedere la ce "traumatism" a fost supus! In timpul celei de-a doua sarcini chiar mi-a spus medicul ginecolog ca e normal ca la femeile multipare sa fie colul putin deschis...asa ca stai linistita! Si inca ceva, legat de candida...afectiunea e "intretinuta" si de administrarea repetata de antibiotice! |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| mai fetelor, am si eu o intrebare da' sa nu dati cu paru' sau sa ziceti ca sunt proasta... cum va simtiti/vedeti voi colul uterin? adicatelea mai concret explicati si la mine... ca io's mai grea de cap si pe cuvant de onoare daca m-a interesat vreodata sa ma "controlez" singura... nu de alta, da' are grija dr meu ginecolog de acest aspect... |
|
| De vazut, nu l-am vazut niciodata, desi am incercat cu oglinda (si medicul ginecolog se folseste de departatoarele alea metalice pt a avea acces la el) , dar de simtit il simt cu degetul, daca stau pe vine...e ceva tare la palpat, chiar in fundul vaginului, spre peretele superior...trebuie sa-l simti, daca intri putin mai adanc! |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Anaida wrote:DA, susurel, cred ca, dupa nastere, e normal sa fie putin deschis colul, avand in vedere la ce "traumatism" a fost supus! In timpul celei de-a doua sarcini chiar mi-a spus medicul ginecolog ca e normal ca la femeile multipare sa fie colul putin deschis...asa ca stai linistita! Si inca ceva, legat de candida...afectiunea e "intretinuta" si de administrarea repetata de antibiotice!
Dupa nastere cat timp, ca deh, avem 11 luni deja
Si da, ai dreptate, tratamentul cu antibiotice favorizeaza instalarea micozelor, motiv pt care se da tratamentul impreuna cu un antimicotic. |
|
|