Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Inca din sarcina cu Matei ma confrunt cu o candida foarte accentuata, care nu cedeaza la nici un tratament. Si o rana pe col, din copilarie, cica, care trebuie cauterizata.
Voi v-ati confruntata cu asa ceva? Daca da, ce remedii ati folosit cu succes? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Eu am auzit de un remediu natural pentru candida. Nu l-am incercat caci nu am avut nevoie dar cele care l-au incercat ziceau ca functioneaza. Practic trebuie sa-ti introduci miere zaharisita si sa stai la orizontala pana se inmoaie. Nu stiu cate sedinte dar se pare ca functioneaza. |
|
| Roxanel wrote:Eu am auzit de un remediu natural pentru candida. Nu l-am incercat caci nu am avut nevoie dar cele care l-au incercat ziceau ca functioneaza. Practic trebuie sa-ti introduci miere zaharisita si sa stai la orizontala pana se inmoaie. Nu stiu cate sedinte dar se pare ca functioneaza.
Mierea trebuie neaparat sa fie zaharisita?Si cum o facs a se zahariseasca?
Eu am mai auzit, dar inca nu am incercat, tot prin "introducere" :introduci putin iaurt de casa cu o seringa fara ac, pui un tampon ob si te culci (seara), apoi dimineata scoti ob, faci o spalatura cu ceai (dar nu stiu de care).Repeti procedura timp de 1-2 spatamani.
Problema la mine este ca am si rana pe col, care este "intretinuta" de aceasta candida, si se pare ca sapa.Nu as vrea sa o cauterizez, dar, daca mai vreau un copil, trebuie cat mai repede sa rezolv problema.
Intrebarea mea este:care dintre cele doua trebuie vindecata intai- candida sau rana? |
|
| stele_pe_cer wrote:Mierea trebuie neaparat sa fie zaharisita?Si cum o facs a se zahariseasca? Eu am mai auzit, dar inca nu am incercat, tot prin "introducere" :introduci putin iaurt de casa cu o seringa fara ac, pui un tampon ob si te culci (seara), apoi dimineata scoti ob, faci o spalatura cu ceai (dar nu stiu de care).Repeti procedura timp de 1-2 spatamani. Problema la mine este ca am si rana pe col, care este "intretinuta" de aceasta candida, si se pare ca sapa.Nu as vrea sa o cauterizez, dar, daca mai vreau un copil, trebuie cat mai repede sa rezolv problema. Intrebarea mea este:care dintre cele doua trebuie vindecata intai- candida sau rana?
Nu stiu daca exista vreun procedeu artificial prin care mierea se poate zaharisi, eventual cumperi un borcan si il uiti prin dulap pana se zahariseste sau cumperi un borcan cu miere deja zaharisita. Si am auzit si chestia cu iaurtul. |
|
| Eu stiam de la bunica ca, oadata ce ai lins lingurita cu miere si ai bagat-o la loc, mierea se va zaharisi, pt.ca saliva nu stiu ce contine si in contact cu mierea se produce un proces nu stiu de care...oricum, parca mi-e teama sa introduc miere acolo...a mai incercat cineva acest procedeu? |
|
| stele_pe_cer wrote:Eu stiam de la bunica ca, oadata ce ai lins lingurita cu miere si ai bagat-o la loc, mierea se va zaharisi, pt.ca saliva nu stiu ce contine si in contact cu mierea se produce un proces nu stiu de care...oricum, parca mi-e teama sa introduc miere acolo...a mai incercat cineva acest procedeu?
Stele, uite aici:
Candidoze Infectia vaginala provocata de Candida albicans poate fi tratata cu ajutorul mierii, efectul acesteia fiind comparabil cu al antimicoticelor din farmacii. Se utilizeaza distilatul de miere.
http://www.sfat.info/revista/modules.php?name=News&file=print&sid=8
Pai de ce sa-ti fie frica ... din contra o sa fii mai dulce. |
|
| Roxanel wrote:Stele, uite aici: Candidoze Infectia vaginala provocata de Candida albicans poate fi tratata cu ajutorul mierii, efectul acesteia fiind comparabil cu al antimicoticelor din farmacii. Se utilizeaza distilatul de miere. http://www.sfat.info/revista/modules.php?name=News&file=print&sid=8Pai de ce sa-ti fie frica ... din contra o sa fii mai dulce.
Roxanel, multumesc...acum, cred ca am curaj mai mult sa recurg la miere....Eram putin neincrezatoare pt.ca nu TU ai incercat, si nu vaeam certitudinea ca e corect, ca cine stie ce se poate intampla, ca pot sa agravez situatia, cine stie ce contine mierea si sa nu fie bun.
Dar oare "distilatul de miere" la ce se refera?E acelasi lucru cu mierea zaharisita? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Macmiror ovule ai incercat ? Eu m-am confruntat cu o candida si au avut super efect, iar in sarcina de cate ori mi-a recidivat candida, tot aceste ovule am folosit la indicatia ginecologului. Rana s-ar putea sa dispara de la sine daca nu mai exista secretie la nivelul colului. Dar inca o intrebare ? esti convinsa ca e candida, te intreb deoarece ar putea fi si o secretie fiziologica mai abundenta, sau aceasta secretie se mai accentueaza in perioada ovulatiei. Mai fa-ti un examen de secretie, poate totusi nu este candida. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Stele, medicul ce zice? Rezultatele analizelor.... si daca ai fost sfatuita sa-ti cauterizezi rana, fa-o ! Nu-i de joaca cu treburile astea. intai ai grija te tine, indiferent daca mai vrei o sarcina sa nu. Multa sanatate! |
|
| Tina wrote:Macmiror ovule ai incercat ? Eu m-am confruntat cu o candida si au avut super efect, iar in sarcina de cate ori mi-a recidivat candida, tot aceste ovule am folosit la indicatia ginecologului. Rana s-ar putea sa dispara de la sine daca nu mai exista secretie la nivelul colului. Dar inca o intrebare ? esti convinsa ca e candida, te intreb deoarece ar putea fi si o secretie fiziologica mai abundenta, sau aceasta secretie se mai accentueaza in perioada ovulatiei. Mai fa-ti un examen de secretie, poate totusi nu este candida.
Macmiror nu am incercat, am citit despre ele pe net, dar as vrea sa incer ceva mai putin agresiv (pt.inceput).Sunt permise si in sarcina?
Da, sunt absolut convinsa ca e candida, am facut examen de secretie la 2 laboratoare diferite.sapatamana asta voi mai face inca unul, pt.ca acum mi-e teama sa nu fi luat si alta minune d ela solar (ei zic ca dezinfecteaza solarul si i-am vazutd e cateva ori, dar tot nu am incredere in solutia lor dezinfectanta).Nu am observat modificari la nivelul secretiei, dar e bine s amai fac oricum o alta nalaiza, pt.ca oricum, vreaus a fac si colposcopie, si papanicolau, adica un examen gineco laborios.
Imi poti da mai multe detalii te rog despre Macmiror?Tu ai luat ovulesau comprimate?Care este skema care trebuie sa o urmez?Cate pe zi, cate zile la rand? |
|
| sousourel wrote:Stele, medicul ce zice? Rezultatele analizelor.... si daca ai fost sfatuita sa-ti cauterizezi rana, fa-o ! Nu-i de joaca cu treburile astea. intai ai grija te tine, indiferent daca mai vrei o sarcina sa nu. Multa sanatate!
Medicul zice ca e in strainatate la studii, si vine la sf. lunii cred.Nu e multumit nici de secretie, nici de rana.Rana vrea sa o cauterizeze.Mi-a dat niste antiinflamatoare (Voltaren nu mi le suporta rectul si le dau afara repede si am un disconfort groaznic dupa...iar Indometacin au fost ok, dar nu m-a mai vazut dupa terminarea tratamentului, ca a plecat) .
Acum, vreau sa merg in paralel cu 2 medici gineco, pt.ca nu mai am incredere in nimeni.Vreau sa vad daca rezultatele si concluziile coicid, vreau sa mis e arate rana pe col (ca ma inteles ca se poate cu o oglinda...cica mai sunt cazuri in care medicul vede in tine inkipuiri si te pricopsesti cu altele din cauza unui diagnistic gresit). |
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Ei, pentru ca am fost numita tradatoare....vin si eu cu informatii despre rana mea pe col. O aveam dinainte de a ramane gravida prima oara...pe timpul primei sarcini nu am tratat-o in nici un fel, apoi mi s-a spus sa fac spalaturi intravaginale cu ceai de galbenele si foloseam niste ovule (dar nu-mi amintesc cum se chemau). Nu a mers tratamentul, asa ca, tot la cauterizare am ajuns... O sa scriu si despre cauterizare, dar nu acum! Ca pedeapsa ca m-ai facut tradatoare (glumesc, sa nu te superi!)!!! |
|
| Am folosit ovule Stele, nu este un tratament agresiv de loc, si poti incerca un ovul seara timp de 3 - 5 zile, inainte sa te bagi in pat . Daca apare vreo reactie de la ele, ceea ce nu prea cred opresti administrarea. Dar iti spun la mine au facut minuni. Se numesc Macmiror complex 500 sunt pe baza de nistatin si nifuratel daca imi amintesc bine, deci daca tu stii ca ai avea vreo reactie la aceste doua, atunci nu le folosi. Cand eram gravida, doctorul mi-a spus sa imi bag si un ovul seara si o doza de Macmiror crema dar am optat doar pt. un ovul si a fost ok. Exista si aceasta formula de Macmiror crema care are atasata o seringa dozatoare cu care introduci crema in vagin ca si ovulul. |
|
| Multumesc, Tina!Am fost azi la gineco, am facut un Pap si o scertie, si astept rezultatele dupa 14 august.Se pare ca totuis candida de acum 2 luni s-a transformat in altceva, sau mai este altceva pe langa (medicul a spus ca dupa cum se prezinta, nu ar fi de natura micotica, ci mai degraba Clamydia, dar inca nu se poate pronunta numai din oki).
Mi-a recomandat analizele premergatoare sarcinii (mycoplasma, ureaplasma, clamydia, toxoplasmoza, secretie vaginala), toate la Cantacuzino, inclusiv apoi analiza pt.HPV.
Daca totusi imi va iesi candica, voi intreba medicul sa vedem daca e ok sau nu (nus tiu daca laboratorul imi va face antibiograma, ca analiza va fi dusa de catre aistenta, nu de mine).
|
|
| In mod normal se face antibiograma dar who knows, la cat de "priceputi" sunt astia ai nostri. Succes si sanantate, oricum indiferent ce este sa nu intri in panica ca se trateaza, de obicei sunt mai pacatoase secretiile astea dar finalul este cu happy end ca sa zic asa. |
|
|