Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Dya, mai depinde si de greutatea Cezarei. Daca nu ma insel spuneai ca e in clubul musculitelor? Eu pe Cristina nu am avut voie s-o pun in fundulet mai devreme de 4 luni si jumatate din cauza greutatiii, sa nu-si strice coloana.Ea insa vroia sa se ridice de pe la 2-3 luni. Tot schita miscari si tragea de cap si de umeri sa se ridice. Initial eu am pus-o pe Cristina cam la 45 de grade, rezemata de perne. Si ca sa nu se ridice de tot ii puneam si pe picioruse o perna mai mare pe care asezam diverse jucarii ca sa aiba activitate. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Acum Cezara are 6 kg si chiar nu stiu ce sa fac...o sa vad ce zice si pediatra.Multumesc pt sfaturi. faza cu blocarea picioruselor cu perna nu o stiam si nici nu-mi trecea prin cap. |
|
| mariuta wrote:Andrei a fost un copil precoce din acest pdpv.  La 5 luni se ridica singur in poponeata, la 7 luni mergea de-a busilea si se ridica in patut in picioare cu ajutorul zabrelelor, la 8 luni juma merge tinanadu-ne de deget si la 9 luni a facut primii pasi. Acum e perfect sanatos, nu are pb cu coloana vertebrala. Are un schelet f. bine dezvoltat, asimileaza foarte bine ca, ceea ce este f important. Leea .... a stat la 6 luni in fund doar cu sprijin, de -a busilea a mers la 9 luni, tot atunci s-a ridicat prima oara in picioare. Abia la 11 luni avea curajul sa mearga tinandu-ne de mana si la 1 an si 2 luni a mers singura. Ce e drept a fost grasuna tare, a asimilat f. greu Ca si scheletul se dezvolta mai greu. Trage si tu singura concluziile. Daca Cezi vrea, atunci ajut-o fara sa fortezi lucrurile.
MAriuta, Cristina a fost cam ca Andrei al tau desi a fost de felul ei mai grasunica. La 6 luni si 3 saptamani s-a ridicat prima data in picioare singura tinandu-se de gratiile patutului. Surplusul de greutate pe care l-a dobandit de la nastere pana la 5 luni s-a topit odata cu miscarea, cu mersul de-a busilea, desi portia de mancare era tot aia, corespunzatoare varstei. |
|
| dya wrote:Acum Cezara are 6 kg si chiar nu stiu ce sa fac...o sa vad ce zice si pediatra.Multumesc pt sfaturi.  faza cu blocarea picioruselor cu perna nu o stiam si nici nu-mi trecea prin cap. Sincer nu mai stiu cine m-a invatat dar a functionat. Insa trebuie sa fii permanent in camera ca daca totusi cade cu fata in jos in lateral mai ales, sa nu se intample vreun accident. NU mai stiu dar cred ca Cristina avea mai mult de 6 kg la varsta aia. Stiu ca a avut 6 kg la 3 luni. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Ooooo voi ati stat bine la capitolul kg . O supraveghez ca si cit este in carucior nu o scap din ochi desi nu are cum sa cada de acolo. |
|
| dya wrote:Ooooo voi ati stat bine la capitolul kg  . O supraveghez ca si cit este in carucior nu o scap din ochi desi nu are cum sa cada de acolo. Nu mai stam chiar asa de bine la capitolul kg. Acum abia avem 12,5-13kg la 2 ani si 3 luni, dar din grafice am vazut ca este totusi aproape de medie. Pupici Cezarei ce-a grabita sa descoperea lumea. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2008 Mesaje: 3402
| Piticutul meu tot asa incerca sa se ridice cam de la 2-3 luni,cum ma apuca de mana se straduia din toate puterile ,din umeri sa se ridice,dar nu prea l-am lasat.Acum la 4 luni jumate ii pun o perina la spate (sunt tot timpul cu ochii pe el),dar din cate am observat sta fix,nu se balangane.Iar pe picioruse ii pun niste jocuri si este cand sta asa cam cate o jumatate de ora si se joaca. |
|

Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Sa-ti traiasca frumusetea! Ce puternica este!!! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/23/2006 Mesaje: 680
| Samy al la aproape 6 luni e un puturos . Abia am invatat sa ne tinem si noi capul bine , desi mai facem miscari ca de pui din el. Cu funduletul e alta poveste cand il pun sa stea sprijinit de perna se impinge in picioare si face cum face si ajunge la orizontala . De acolo incearca el sa se ridice . Mama a si inceput " ca nu o sa stea in fund , ca nu o sa mearga etc etc etc ... " Dar din cate am citit un bebe tre sa stea in fund pana la 9 luni , daca nu e o problema asa ca mai avem timp.
|
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| lukas sta in fundulet si observ ca incearca pozitia patru labe cand vrea ceva si nu ajunge.inca nu stie sa isi scoata piciorul care ramane sub el |
|

Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Ania, las-o pe mama ta in pace cu ale ei si nu-ti bate capul! Cum spunea si Fluturas, unii copii ajung sa mearga de-a busilea inainte de a sta corect in fundulet! Asa ca nu-ti face probleme! Deodata isi va da seama ca poate sa stea si in pozitia asta si va sta ca si cum ar face-o de-o viata!
Teo de la 6 luni sta in fundulet doar usor aplecata spre fata, cu manutele tinandu-se de talpite. Daca o las rezemata de perna, imediat se misca si ajunga pe langa ea! Cat despre mersul de-a busilea, face si ea incercari in acest sens, doar ca sta cu fata in pat si cu fundul in sus si impinge din picioare, fara sa-si foloseasca si mainile, sau misca intr-una din maini si picioare, dar ramane suspendata pe burta, ca o barcuta, cu mainile si piciorusele in sus! E nostima tare! Insa de deplasat se deplaseaza impingand din picioare, pe distante de un metru (cat are loc pe pat). |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Si Flavio da semne de stat bine in fundulet |
|

Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| nu stiu dc ar trebui sa imi fac probleme sau nu: Sara nu prea vrea sa stea in funduletz, sau nu poate, habar n-am. se arunca pe spate. dc o sprijin sta, se mai balangane dreapta stanga dar sta. dar dc o pun fara srijin nu sta. problema ar fi ca mie dr pediatru mi-a zis ca la 7 luni ar trebui sa sta fara sprijin. dar la noi....cred ca nici gand de asa ceva. voi ce parere aveti? |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Alexandra mai pune-o ziua in fundulet sprijinita intre doua pernute.Usor-usor va sta si fara sprijin in fundulet.Momentan nu trebuie sa te ingrijorezi pentru ca fiecare copil are ritmul lui de crestere.Incearca sa o asezi in fiecare zi cateva minute si o sa reuseasca,ai sa vezi.Are cumva lipsa de calciu sau inceput de rahitism?(mie din fotografii nu imi pare un copil cu probleme) Sanatate multa si |
|

Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| mirela74chris wrote:Alexandra mai pune-o ziua in fundulet sprijinita intre doua pernute.Usor-usor va sta si fara sprijin in fundulet.Momentan nu trebuie sa te ingrijorezi pentru ca fiecare copil are ritmul lui de crestere.Incearca sa o asezi in fiecare zi cateva minute si o sa reuseasca,ai sa vezi.Are cumva lipsa de calciu sau inceput de rahitism?(mie din fotografii nu imi pare un copil cu probleme) Sanatate multa si
nu are nici lipsa de calciu nici inceput de rahitism. e perfect sanatoasa doar ca s-a nascut cu retard de crestere intrauterina la 37 de sapt. a recuperat pe parcurs. poate fi asta un motiv?? o pun ziua in funduletz cu 2 perin pe lg ea. |
|
|