Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| La 7 luni, delfinasa mea sta binisor singurica in fundulet...se mai dezechilibreaza si pica, dar petrece destul de mult timp stand in fundulet si admirand imprejurimile sau jucandu-se...de la 4 luni am inceput s-o tin in fundulet in brate, apoi treptat i-am pus perne in jur, iar acum sta singurica si este tare fericita ca e mai independenta de mine. La voi cum este/a fost? |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| David poate sa stea in fundulet singur, dar nu mai mult de cateva secunde. In rest, daca il pun rezemat de perne sta destul de mult, pana vrea in picioare. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| John a stat in funulet la 4 luni sprijinit si apoi la 5 luni statea singur. Si se intorcea singur si de pe o parte pe alta, sa ca a cazut din pat intr-o zi de a speriat-o pe maica-mea de era sa faca atac de cord |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| De la sfarsitul primelor 4 luni sugarul poate sta sprijinit de perne.Este indicat kiar a se pune sugarul de la aceasta varsta, pentru a accepta mai repede pozitia sezanda (vecina mea cu copil mai mare cu 3 luni decat Matei a ajuns ca la 8 luni copilul sa planga de cate ori il punea in sezut, pentru ca din comoditate a preferrat sa lase copilul in patut in marea majoritate a timpului, adica in pozitie perfect orizontala).
Dupa 6 luni, copilul poate fi asezat perfect in fundulet, iar cand va fi el pregatit (cand coloana vertebrala va fi maturata suficient) va sta si fara sprijin.
Matei a stat in fundulet cu sprijin de la 5 luni, apoi singurel a stat abia spre 7 luni.Cand spun singur, asta inseamna ca se aseaza singur in fundulet, ca se aseaza singur culcat, apoi iar in fundulet.La cateva zile dupa, a inceput sa se intoarca cand intr-o parte, cand intr-alta. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| stele_pe_cer wrote:.La cateva zile dupa, a inceput sa se intoarca cand intr-o parte, cand intr-alta.
Ce fascinanti sunt copii! Si cat sunt de unici! La noi a fost exact invers. Dupa ce a invatat sa se intoarca burta-spate-burta abia apoi s-a prins cum este cu ridicatul in fundulet. In jur de 6-7 luni controla bine procedeul ca la 7 luni jumate s-a ridicat in picioruse singurica. Acum la 9 luni este maestra in stat in fundulet si dus piciorul la gura, adica facem miscari de circ! |
|

| g_nicoleta2000 wrote: Ce fascinanti sunt copii! Si cat sunt de unici! La noi a fost exact invers. Dupa ce a invatat sa se intoarca burta-spate-burta abia apoi s-a prins cum este cu ridicatul in fundulet. In jur de 6-7 luni controla bine procedeul ca la 7 luni jumate s-a ridicat in picioruse singurica. Acum la 9 luni este maestra in stat in fundulet si dus piciorul la gura, adica facem miscari de circ!
Crred ca nu m-am exprimat eu bine: de intors de pe o parte pe alta s-a intors pe la 3 luni, dar de ridicat singur in fundulet si sa se intoarca din sezut intr-o parte si in alta s-a efectuat mai tarziu.Adica cum stai in fund, te intorci stanga-dreapata si te pui pe burta-spate. |
|

Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| si noi vrem in picioruse...il tin in sezut si-si face elan sa se ridice in picioare ...pt ca mami l-a invatat prost ...il trag de manute in picioruse si-l asez jos...si cand mami se opreste milan mai vrea....dar nu vreau sa-l obosesc sau sa abuzez |
|

| miraa wrote:...il trag de manute in picioruse si-l asez jos...si cand mami se opreste milan mai vrea....dar nu vreau sa-l obosesc sau sa abuzez
Nu e indicata procedura pe care o adopti.Pana la varsta de 3 ani nu este bine sa iei copilul de unul din membre, sau de amandoua (adica sa il iei numai de maini si tot coprul sa se sprijine in maini sau invers, sa il apuci de picioare si sa il invarti).Membrele sunt in formare si se pot produce accidente cu urmari deloc placute.
Eu si acum, ca stiu, si ma mai surprind luandu-l pe Matei de manute in sus cand trecem un hop...incerc sa ma dezobisnuiesc de lucrul asta .. |
|

Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| nu am stiut...si n-am citit nicaieri uite daca nu scriam pai pana la 3 ani deja ar fi facut roaba mai mult de subbrat il ridic |
|

| miraa wrote:nu am stiut...si n-am citit nicaieri  uite daca nu scriam pai pana la 3 ani deja ar fi facut roaba  mai mult de subbrat il ridic
de-acum, gata cu roaba ...vezi ca in "Mama si copilul " scrie, dar nu mai stiu sa iti spun nici macar la ce sectiune.
In skimb, pe la varsta de 4-5 luni (intre) scrie ca e bine ca bebelusul odata pus pe spate, la orizontala, e bine sa incepi sa il "tragi de manute" spre tine, astfel incat el sa ajunga in pozitia sezanda.Este atasata si o poza in carte cum sa faci.Treptat, nu mai tii Tu copilul de manute, ci il lasi pe el sa te tina (exersezi pe un teren moale, in patutul tau sau al lui, dar pe niste paturici sau perne, ca daca iti da drumul el, sa nu se loveasca la cap).
Dar nu e bine ca tot corpul sa isi lase greutatea in maini sau picioare, desi, la un moment dat este tentant (ca il poti roti, il poti invarti, poti face multe giumbuslukuri asa...dars e pare ca nu e bine...nici eu nu stiam pana acum cateva luni |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Sara a inceput sa stea in fundulet! Nu mai mult de citeva minute si foarte putin sprijinita! Ia priviti: Miri attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Maaai, grozavi sunt puiutii astia, la mine in carte scrie sa-l pun in fundulet doar de la 6 luni incolo...
In fine, sa va spun despre Victor: el poate sta in fundulet, nesprijinit cateva minute bune. Daca are "de citit", sau vreo jucarie interesanta, daca stau eu in spatele lui si are siguranta ca il pazesc , atunci uita de el asa. Chiar culege jucarii de pe langa el si se rastoarna sau nu. Dar.... e PUTUROS! Hotarat lucru. Nu vrea sa stea singur, nu vrea sa se ridice singur, asa cum, desi acum doua saptamani spunea clar ma-ma, ta-ta, apa, pa-pa, si dai-dai, acum am regresat la uuuuuuh! In schimb, daca se prinde de mine, tzop in picioare si asa vrea sa stea. Daca e la el in patut, prinde marginea de vreo cateva ori si se pune pe urlat. Nici vorba sa incerce sa se ridice singur. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Si David sta in fundulet, fara sa se sprijine de ceva...mai cade pe spate daca se intinde dupa ceva sau aude o voce... |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Eu nu prea l-am pus inca sa stea in fundulet. Il pun cam la 70grade, sprijinit de perna, dar se trage imediat pe fundulet ca sa ajunga la orizontala |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/25/2006 Mesaje: 258
| Asistenta de aici mi-a zis sa nu il pun sa stea in fundulet, nici chiar sprijinit intre perne. Decat dupa 7 luni incolo, cand va veni de la sine. Asa ca noi nu l-am pus in fundulet sprijinit, decat pe la 6 luni si jumatate. Inainte de asta era expert in rostogoliri spate - burtica- laterale.Si plus exercitii de ridicare de pe spate - in pozitia sezut. Acum nu mai vrea nici in fundulet asa de mult.Cand se dezechilibreaza si cade ca bobocul pe spate, iar eu il ajut sa se ridice, ma trage de maini si vrea sa ajunga in picioare.
De aceea noi am inceput cu premergator. |
|
|