Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Multumesc mult fetelor...sunt inca tare confuza...
Si Alexa papa cam la 3 ore ziua si cam la 4 ore noaptea...Nu inteleg de ce trebuie sa o chinui si pe ea si pe noi...
Eu n-am mai chinuit-o cu sanul...am muls eu cate putin si am amestecat cu laptele praf...nu o mai pot pune la san acum...e foarte nervoasa cand ii e foame...plange de se cutremura peretii si scoala toti vecinii...:018: Daca o pun la san inainte sa-i dau biberon e prea nervoasa...daca o pun dupa ce a papat putin si se mai calmeaza, nu suge...se joaca...
Deci, revenind la subiect...tot nu stiu ce sa fac???????!!!!!!
Cred ca mai incerc 1-2 nopti si daca face la fel de urat ca noaptea trecuta, eu ii dau laptic...N-o sa-mi las fetitza sa urle de foame...si ramane secretul nostru...Nu-i spunem la tanti dr...:018:
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Credca dr. nu ar trebui sa dea sfaturi din astea, iar voi nu trebuie sa ascultati de un dr. cu atata strictete, doar nu e sub tratament Cu sanul nu considera ca o chinui, ci ii faci un bine! Incearca sa nu-i dai sa suga imediat dupa masa de lapte praf si nici inainte, mai bine intre mese, si daca da de gust continua ea singurica . Nu renunta prea usor! |
|

| vanina...intre mese de obicei doarme bustean... Dar uite...cand o prind treaza un pic, am sa incerc...crezi ca mai am vreao sansa dupa 2 saptamani???? |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Doamna doctor e dusa cu capu ????? Schimb-o ! Glumesc , voi decideti ! Fata mananca atunci cand ii e foame ! Iar tu trebuie sa ii dai ! Oricat ar cere ! La orice ora din zi si din noapte ! Cred ca 80% din copii au masa de noapte pana dupa un an !!!!! Cat despre san, nu renunta !!! Incearca sa i-l dai intre mese, cu o ora inainte de masa propriu-zisa ! Cu cat il stimuleaza mai mult, cu atat vei produce mai mult ! Don't give up ! |
|

| Bineinteles ca mai ai sanse, mai ales ca te-ai mai si muls, incearca si ai sa vezi, eu in prima saptamana nu i-am dat sa suga ca nu prea aveam incredere in mine si eram in maternitate, iar acolo i-au dat numai lapte praf, si nu m-a consiliat nimeni. Doar in ultima zi am reusit sa ii dau sa pape la san, dar cand am coborat jos sa-mi duc bagajele asistenta i-a si bagat lapte praf din nou ca "vai ce foame ii era" . Am vrut si eu sa cumpar lapte praf pt acasa dar mama nu m-a lasat ca auzise ca am reusit sa-l alaptez.. si chiar am reusit caci alaptez si acum. Dar stateam f mult timp cu el la san, chiar si 2 ore am stat o data, in primele saptamani mai ales, probabil pt ca trebuia sa se regleze laptele. Cheia succesului in alaptat e sa suga cat mai mult, chiar daca ti se pare ca nu ai, sau ca nu are ce... daca o pui des la san iti vine f repede lapticul, aaa si fara program, fara sa te uiti la ceas. Mai ales noaptea tine-o la san, chiar daca doarme... eu ii dadeam sa suga mai mult prin somn, caci cum il puneam la san adormea, dar tot papa acolo Daca mai vrei informatii sunt aici Inca ceva: sa nu ii dai suzeta, singura suzeta acceptata e sanul in primele luni Last edit: ca sa ai mai mult spor chiar si cand citesti acum pe forum ia-o in brate pune-o la san nu trebuie sa stai intr-un loc special pt asta |
|

| vanina, oana, multumesc de raspunsuri dragelor...ca sa va faceti o idee, dupa 2 saptamani 'productia mea" variaza intre 5-15 ml la o masa ...de aia sunt cam sceptica ca voi reusi..dar eu tot insist...
Noaptea nu am apucat sa ma mulg fiindca pana ne trezeam si faceam laptele praf ea deja urla ca din gura de sarpe...si nu mai aveam cand...
Multumesc pt sfaturi... |
|

| Aceeasi problema o aveam si eu nu reuseam sa scot mai mult de 5 ml intr-o ora de muls... deci la 10-15 ml mi se parea ca am prea mult dar cand a reusit el sa stimuleze sanul ... curgea mai mult ca se mai si ineca Ai laptic destul important e sa fie stimulat sanul ca sa curga mai bine. Deci la san cu ea |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Bulinutza, zi-i lui Alin sa schimbati medicul! Serios vorbesc! Lasa fata sa pape, ca e mica. Si Ioana se trezea la fel. Ba si acum ma gandesc sa-i schimb laptele, sa trec la etapa superioara, pentru ca se trezeste de 2 ori pe noapte si papa, nu gluma!(adica adoarme pe la 21, cand papa lapte cu cereale, apoi la 2-3, apoi la 5-6; iar o portie consta in 180 ml lapte)! Programul Alexandrei era perfect! Cauta o doctorita intreaga la minte!!!!! Eu stiu ca masa de seara se scoate spre 7 luni, cand poti sa-i dai ceva mai consistent spre seara. Mai bine ca Alexa, nu stie niciun doctor despre necesitatile ei! |
|

Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Vai, Bulinuta, te-a zapacit dr asta! Sunt intru totul de acord cu fetele! Si nu renunta la alaptat! Eventual stimuleaza tu sanul si can d simti ca "vine" laptele pune-o la san. Si teo se enerveaza ca la primele 4 tzocaituri nu vine laptele, dar apoi zambeste cand ii da de gust! Am incredere in tine si in inimioara ta micutza! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| copilul face regula....de el/ea depinde cand si cat mananca.darius nu mi se trezea deloc noaptea,karina la 1 an jumate se trezeda de cateva ori,iar la lukas acum mananca seara la 6,la 8 doarme deja si se trezea pe la 2 si la 6,iar eu sa scap de mancarea de la 2 ii dau laptele la 11-12 seara si asa pot dormi si eu.da-i sa manance,nu o chinui.am incercat si eu cu ceaiul dar nu a mers |
|

| Cum mai e bulinutza, ai reusit sa o pui la san pe cea mica? |
|

| vanina, uite, am incercat ieri cand era destul de linistita si a inceput sa planga de numa' numa'...
Saracutzul sanutzul meu, plangea si el cu lacrimi de laptic bun pe care puiul nu-l vroia si nu-l vroia...
Am renuntat la ceai noaptea si fetitza mea dulce si-a reluat aproximativ acelasi program ca si noptile trecute: 1,30 - 4,15 - 7,30. Eu nu o mai zapacesc de cap...I-am dat si 20 ml ceiutz intre mese aseara cand a inceput sa planga, ca sa nu se constipe. |
|

| Incearca sa ii bagi sanul in guritza cand doarme... nu suge prin somn? majoritatea copiilor fac asta! Succes si nu te lasa, ai toate sansele acum cat e atat de mica. Uite citeste informatiile de pe pagina asta, poate te ajuta: http://laptematern.ro/cms/front_content.php?idcat=11&idart=79&lang=1 mai adaug ceva, uite si tubuletul care se gaseste de cumparat http://www.medela.ro/produse/sistem-de-alimentatie-suplimentara - sper ca nu suna a reclama, e doar o informatie |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Din bibe vine mai usor decat de la san, unde trebuie muncit. Daca ai rabdare si nervi, poti reusi chiar si acum, daca nu s-a oprit lactatia, dar e clar ca va plange mult pana sa se obisnuiasca cu sanul. Imi amintesc de prima saptamana a lui Victor cand plangeam amandoi...el de foame, eu de nervi ca toata lumea imi zicea ca-l tin flamand si nu-i dau lapta praf sa-l satur. Am alaptat apoi fara probleme pana la 11 luni. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 2/4/2010 Mesaje: 39
| si noi avem 2 luni si 1saptamana si dormim toata noaptea chiar de cand aveam cam 3saptamani.tot milumil bem si noi.poate de la acest laptic dormim asa pana dimineata la 7
|
|
|