Cand si cum se scoate masa de noapte?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Jasmine
Scris: Thursday, November 1, 2007 11:45 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 6/24/2007
Dragi mamici cu experienta, cand stiti voi ca e timpul ca bebe sa-si scoata masa de noapte? Si daca bb nu face acest lucru, cum ii putem "ajuta"?ras

Alise suge cam prea des ziua, la 2h jumatate, seara o culcam pe la 9-9:30 (dupa san+formula) si se trezeste pe la 2-3 ca sa suga si apoi la 7-8. In rest, in timpul somnului e foarte foita si asta ma deranjeaza pe mine ca o aud cum se tot invarte. Are mai mult de 6 mese pe zi si are aproape 4 luni...
Roxanel
Scris: Thursday, November 1, 2007 11:49 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Jasmine wrote:
Dragi mamici cu experienta, cand stiti voi ca e timpul ca bebe sa-si scoata masa de noapte? Si daca bb nu face acest lucru, cum ii putem "ajuta"?ras

Alise suge cam prea des ziua, la 2h jumatate, seara o culcam pe la 9-9:30 (dupa san+formula) si se trezeste pe la 2-3 ca sa suga si apoi la 7-8. In rest, in timpul somnului e foarte foita si asta ma deranjeaza pe mine ca o aud cum se tot invarte. Are mai mult de 6 mese pe zi si are aproape 4 luni...

Noi chiar si acum mai avem o masa noaptea. Cand ea nu va mai avea nevoie de aceea masa vei stii cu siguranta. Daca inca cere eu cred ca inca mai este nevoie de ea.

Fetita ta este inca micuta, banuiesc ca nu ai trecut pe solide daca ma uit la ticker, deci mai are nevoie de lapte.
MNiko
Scris: Thursday, November 1, 2007 11:50 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Cristina a renuntat singura la masa de noapte dar nu brusc. Masa de la 2-3 noaptea a tot mutat-o singura din ce in ce mai devreme pana a ajuns la 24 si apoi la 23. De trezit se trezea la 7 sau chiar mai tarziu. A ajutat si faptul ca la masa de seara ii dadeam mai mult lapte si noaptea cam jumatate din cantitatea obisnuita.
mihaela75
Scris: Thursday, November 1, 2007 2:55 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
jasmine , e prea mica sa-i scoti mesele de noapte .Cat despre foiala mai bine culca-te in alta camera ca si mie tot asa imi facea ,se foia mereu si somnul meu era gata.I-am pus babyphon ( dat la mic)si am plecat la somn cu tati sic .
Fluturas
Scris: Thursday, November 1, 2007 4:25 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
karina si acum bea noaptea.atata doar ca in loc de lapte ii pun ceai si ei ii convine.are nopti cand se trezeste si de 3-4-5 ori pe noapte
darius de cand nu are pampers,noaptea cand se trezeste sa faca pp,cateodata imi cere "papa",la fel...lapte sau ceai
las-o pe ea sa renunte cand vrea,nu o obliga tu si cum a zis si mihaela,daca te deranjeaza foiala,iesi din camera si asa te odihnesti si tu
Jasmine
Scris: Thursday, November 1, 2007 4:42 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 6/24/2007
Deocamdata nu am alta cameraras dar o sa am in curand....
Nu m-am gandit in nici un caz sa o oblig, de aceea am intrebat "cand" ar trebui sa se intample. Citisem ca un copil de peste 4 luni este capabil sa doarma neintrerupt 8-11h noaptea.
mihaela75
Scris: Thursday, November 1, 2007 4:55 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Este capabil dar nu vrea ca i se face dor de titi a lu mami ca ii e foame sau nu asta nu mai conteaza .Si Daria tot asa a fost , am dormit si eu o noapte normala ca omul abia dupa un an .Arti ...tragi cu tunul langa el si nu se trezeste, doarme nonstop firstprize Nu-ti face planuri de somn pana pe la un an, eventual mai cumpara un anticearcan ca o sa-ti trebuiasca plans hainoroc
mommy
Scris: Thursday, November 1, 2007 4:59 PM
Nivel

Inregistrat: 11/18/2006
Jasmine, nimic din ceea ce scrie in cartile de specialitate in legatura cu somnul nu s-a confirmat la Mihaita, baietelul meu. In primul rand, difera mult somnul unui copil alaptat la san de cel al unui copil intarcat sau alimentat predominant cu formula. Mihaita a fost capabil sa doarma 8 ore abia dupa 1 an si 3 luni. Pana atunci s-a trezit de cel putin 2 ori pe noapte. Nu exista reguli.

hohot Acum am citit ce a scris si Miha, asa este, exact, i se face dor de tzitzi si nimic altceva nu mai conteaza...cyclops
mami_de_ perlutza
Scris: Tuesday, April 15, 2008 10:03 AM

Si eu sunt oarecum nedumerita.Perlutza mea a dormit neintrerupt pe perioada noptzii de la 1 luna si jumatate pana la 5 luni si un pic...Incepand de vreo 10 zile mi se trezeste in fiecare noapte, la ore total imprevizibile: ba la 12.30, ba la 3, ba la 4...Stiu ca nu e nimic de explicat in chestia asta, dar: o fi pentru ca nu-i mai este suficient laptele? Oricum solidele vreau sa nu i le introduc pana la 6 luni si pana atunci mai avem 2 saptamani...
oanalaurisa
Scris: Tuesday, April 15, 2008 10:11 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007
mami_de_ perlutza wrote:
Si eu sunt oarecum nedumerita.Perlutza mea a dormit neintrerupt pe perioada noptzii de la 1 luna si jumatate pana la 5 luni si un pic...Incepand de vreo 10 zile mi se trezeste in fiecare noapte, la ore total imprevizibile: ba la 12.30, ba la 3, ba la 4...Stiu ca nu e nimic de explicat in chestia asta, dar: o fi pentru ca nu-i mai este suficient laptele? Oricum solidele vreau sa nu i le introduc pana la 6 luni si pana atunci mai avem 2 saptamani...

S-ar putea sa nu mai fie destul de consistent laptele? O alaptezi?
mami_de_ perlutza
Scris: Tuesday, April 15, 2008 10:16 AM

Da. Este exclusiv pe lapte...uff ...Oare sa-i completez mesele cu lapte suplimentar, dat fiind ca dimineata si seara folosesc uneori pompa ca sa exprim ce ramane?
dya
Scris: Tuesday, April 15, 2008 10:28 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 5/12/2006
Ar trebui ca la masa de seara sa-i introduci completare de formula sau cereale.pupici
Alyna
Scris: Tuesday, April 15, 2008 11:15 AM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
mami_de_ perlutza wrote:
Da. Este exclusiv pe lapte...uff ...Oare sa-i completez mesele cu lapte suplimentar, dat fiind ca dimineata si seara folosesc uneori pompa ca sa exprim ce ramane?

Stiu ca in ultima perioada se tot insista pe inceperea diversificarii abia dupa 5-6 luni,dar eu una,din ce am invatat si din ce mi-au zis mai multi pediatri,consider ca un bebe de 6 luni nu se poate satura doar cu lapte matern(de mai buna sau slaba calitate).Daca tu zici ca mai ai doar 2 saptamani pana la termenul pe care ti l-ai impus,eu zic sa-i incepi diversificarea.Poti sa-i dai tu lapte muls,suplimentar,dar daca nu mai e la fel de bgat in nutrienti si cerintele metabolice a lui bebe au crescut(ca asa e normal)e evident de ce nu se mai satura.Poti adauga cereale in laptele de dim si seara...e si asta o varianta de incepere a diversificarii.
mami_de_ perlutza
Scris: Tuesday, April 15, 2008 3:46 PM

mersi, asa o sa fac...de fapt ma si gandisem...I´ll keep u posted...
oanalaurisa
Scris: Tuesday, April 15, 2008 4:04 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007
mami_de_ perlutza wrote:
mersi, asa o sa fac...de fapt ma si gandisem...I´ll keep u posted...

Sa ne tii la curent cu evolutia voastra...nici Mira n-a dormit toata noaptea pana n-am gasit o formula de lapte praf satioasa,care sa-i tina de foame peste noapte. Acum doarme de la 23 pana la 7-8 dimineata,cam de o luna de zile.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.