Cand si cum ne invatam la olita?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ely
Scris: Sunday, December 10, 2006 10:31 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Victoras,Cristinica bravooooobravo bravo
Maria & Mario
Scris: Tuesday, December 12, 2006 12:07 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Cred ca ramanem repetenti la capitolul " olitza ". NU sta o secunda ! Am incercat cate in luna si'n stele, metode de la voi " imprumutate " si nu numai. Nu stiu sincer ce sa ii mai fac. pale oare
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, December 12, 2006 1:35 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Noi folosim un singur pampers pe noapte si atat. Se mai intampla sa mai faca pe ea dar rar si in special cand este bunica prin preajama si joaca-i prea mare. Mami de Maria ai incercat sa o lasi fara pampers cateva zile bune? la noi a fost greu primele zile pana ce a vazut ca face ceva ud si destul de neplacut si ca mai bine este cand il face la oala si-i spune mama BRAVOOOyes . Apoi trebuie sa stea cu o carte in mana ca de nu maraie, haraie si nu vrea sa stea pe olitza. Sambata a fost pentru prima data cand s-a trezit la amiaza a facut pipi si s-a culcat la loc. Imi aduc aminte ca exact asa spunea Alina si eu stateam in dubii oare
Acum nu stiu cum sa fac trecerea la wc. Ea face la olitza bine, avem cate una peste tot pe unde ne ducem dar ce ma fac in magazine? Am incercat sa o pun pe wc si plans urlete de ziceai ca-i de foc.
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, December 12, 2006 3:15 PM
Nivel

Mda....eu ma intreb cand va face puiul meu la olita?Si asta din cauza mea, nu din a lui.Pt.ca suntem tot timpul ba in vizite, ba la biserica, ba afara la joaca, timpul alocat olitei este foarte mic.Insuficient cat sa deprinda sa faca la olita..

Cred ca de sarbatori va treui sa stau numai si numai de fundul lui, ca exceptand somnul, sa il las numai fara pampers.Cum e mai bine:cu kilotel, sau fara nimic?In casa este suficient de cald ca sa nu ii fie rece...

Mai sus vorbesc de pipi....
bontocel
Scris: Tuesday, December 12, 2006 6:27 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/30/2006
Elena a stat pe olita de la 7 luni...facea kk cu succes de cate ori o puneam dupa masa sau cand se trezea.
Acum insa fuge de rupe cand aude de oac-oac(are forma de broasca) si face tot in pampersbataus
Iar noaptea umple 2 pampersi de pipi...ca doar bea 750 ml lapte sau ceai doar noapteapale asa cat sa nu o lase pe mama sa doarma.scratch
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, December 12, 2006 7:34 PM
Nivel

Noi stam cu chilotel si cu pantaloni, sosete sa papuci de casa. daca face pippi pe ea o las juma de minut uda si-i tot explic ce a facut. Acum cand se vede uda incepe: VALEUUU! si pe mine ma bufneste rasul
Eu o las fara pampers inclusiv la somul de amiaza si-i pun sub ea o paturica speciala de la Happy care nu lasa urina sa treaca prin ea.
mihaela75
Scris: Tuesday, December 12, 2006 8:01 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Asa am facut si eu cu Dia, nu stiu cine m-a invatat sa o las fara pampers .Mi-a facut covoarele varza dar s-a invatat cu olita destul de repede ca incepuse sa o ceara singurica.Acum n-as mai repeta istoria ca ma doare spatele oricum ce sa mai frec la mochetauff Nu stiu ce voi face,o sa va intreb pe voi la momentul potrivitras Insa mi-aduc aminte ca la 8 luni cat are daria acum, Diana avea vechime pe oala cu toate ca nu facea nimic sau facea din intamplare.O chinuiam aiureafool
sousourel
Scris: Tuesday, December 12, 2006 8:03 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
g_nicoleta2000 wrote:
Noi stam cu chilotel si cu pantaloni, sosete sa papuci de casa. daca face pippi pe ea o las juma de minut uda si-i tot explic ce a facut. Acum cand se vede uda incepe: VALEUUU! si pe mine ma bufneste rasul
Eu o las fara pampers inclusiv la somul de amiaza si-i pun sub ea o paturica speciala de la Happy care nu lasa urina sa treaca prin ea.

bravo bravo Alex...parca te si aud...valeu, stie mami sic
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, December 12, 2006 8:05 PM
Nivel

g_nicoleta2000 wrote:

Deci e buna metoda cu lasatul cateva secunde bune ud copilul, cat si faptul ca are kilotel si pantalonas.

g_nicoleta2000 wrote:

De unde iei tu mai scutece d'astea, ca eu in Cora nu gasesc si pace, si pe nicaieri nu am gasit.Eu folosesc niste scutece pt.adulti, SENI, ma refer la scutece de skimbat, care nu permit trecerea nici unui likid pe covor/canapea.

Nico, cate likide bea Alex in 24 de ore?Matei bea nu mai putin de 1.200 ml, mai mult da, dar mai putin nu.Ce sa fac, sa reduc din catitatea de likid, sau sa o mentin asa si sa il pun mai des la olita?Vad ca dupa ce bea lapticul, face cam la o ora jumare, kiar doua (asta dac aintre timp nu ii dau apa).Apoi , daca ii dau si apa, face des de tot.
Miri
Scris: Tuesday, December 12, 2006 9:33 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Noi folosim in continuare olita, cu succes!In majoritatea zilelor, folosim un pampers pentru zi si unul pentru noapte!yes
La vara poate vom incerca si noi metoda "fara pampers"!
Va doresc tuturor succese cat mai mari in utilizarea olitei!flowers

Bontocel, dar de ce bea Elena asa mult ceai noaptea?scratch
TatyKS
Scris: Tuesday, December 12, 2006 10:02 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Fetelor care ati reusit cu picii sa-i pune-ti pe olita...felicitaribravo , Kari nu vrea sa stea nici 2 secundebanghead , nu stiu ce metode sa folosesc...dar parca sa o las fara pampers , nu imi vine...dar daca trebuie o fac si pe astaras . Chit ca o sa spal toata ziua la covoare , hainute si lenjerie
Miri
Scris: Tuesday, December 12, 2006 10:09 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Taty, eu in prima faza, pe la 7 luni, cand o puneam pe olita, ii distrageam atentia cu cate ceva, sa uite ca e pe ea...Acum nu mai e nevoie, desi ne-am pastrat cate ceva prin jur, pentru divertisment!
MNiko
Scris: Tuesday, December 12, 2006 10:26 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Miri wrote:
Taty, eu in prima faza, pe la 7 luni, cand o puneam pe olita, ii distrageam atentia cu cate ceva, sa uite ca e pe ea...Acum nu mai e nevoie, desi ne-am pastrat cate ceva prin jur, pentru divertisment!

Si noi la fel am procedat.
Inca mi-e frica sa o tin fara scutece, desi cand stau acasa o mai las cate 15 min cu un chilotel. E iarna si cam are obiceiul sa stea pe jos si n-as vrea sa raceasca. Din primavara insa incepem campania "fara scutec pe timpul zilei"
g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, December 13, 2006 1:26 PM
Nivel

Mie nu mi-a pisat nici un covor, sincer va spun. Toata urina scapata se duce de pe chilotei si pantalon in sosete sau papuci. Nu am nici un covor cu probleme si nici nu cred ca o sa am pentru ca daca are hainute pe ea nu face acum cantitati impresionanate de urina ca sa-ti termine vreun covor. Ii dau pantaloni din bumbac pentru stat in casa si au o putere destul de mare de absorbtie.
Dupa ce bea apa, cam la 2-3 minute o pun obligatoriu pe olita si cam in 95% din cazuri face pipi. La fel dupa ce mananca, inainte de a face nani sau imediat la trezire. Lichide oare , bea cam 500ml lapte in 3 etape, apa in jur de 2-300ml. Apoi o masa zilnic este ciorbita deci lichida si cam de 3-4 ori pe saptamana papa cereale cu lapte de vaca la micul dejun si iar se suplimenteaza cantitatea de lichid. Per total nu trecem de 1000ml dar nu scadem nici sub 800ml. Totul este sa-l pui des la oala pana-i inveti ritmul.
Alex are un ritm anume in mictiuni, s-ar putea ca multi copii sa aiba tot un ritm personal si odata invatat iti este mai usor cu olitza.
Paturici absorbante gasesc la Metro, sunt asezate exact langa Seni deci usor de reperat.
Eu nu o las fara haine in casa, este totusi rece sa umbli in fundul gol sau numai in chilotei. Apoi ii place tare mult sa se examineze si nu-mi place ca tot baga mana la ... pasarica. Deci nu o las fara haine ca prea multe atentie isi da.

Alinaaaaaa, cum va merge cu wc-ul?oare
georgy_adinutza
Scris: Wednesday, December 13, 2006 1:36 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Cand stau acum si va citesc , parca ma vad pe mine cum stateam in parc de vb cu late mamici si ziceam :"cand voi ajunge sa nu ii mai pun pampers , cum sa fac , daca face in casa ...?'" ......iar apoi totul a venit de la sine , desi peste 2 saptamani facem 3 anisori , nu mi-a pisat nici covoare , nici saltele , nici patut .......iar seara , eu o mai scol pe la 1-2 sa o pun sa faca ....iar ea imi zice , somnoroasa :"mami, nu fac acum , iti spun eu cand fac " ...si sa stiti ca imi spune ....nu conteaza ca e noapte , nu se scapa pe ea ....recunosc am avut noroc cu socrii la tzara , ca acolo practic au tinut-o vara fara pampers deloc si acolo s-a invatat mai mult ....
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.