Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| ALEX wrote:Mi-ar place sa vina sa-mi ceara olita,dar sint multumita deocamdata ca imi spune ca a facut in pampers.Inseamna ca constientizeaza ce face si in curind va cere si olita.
si stai sa vezi cand vine sa ceara la olita si nu trebuie sa faca.darius de obicei,seara il pun in pat si il las acolo,iar dupa 10-15 minute apare..."mami,pipi" sau "mami,caca".nu trebuie sa faca,doar asa are scuza sa iasa din camera,dar il pun pe wc de fiecare data,sa vada ca nu se joaca cu mine si il las acolo pana iasa macar un strop |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Si pe mine ma duce toata ziua la baie ca stie ca acolo e apa si ii dau voie sa se joace.de cele mai multe ori nu face nimic. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/4/2007 Mesaje: 3495
| ce inseamna frica! de cind am aflat de infectia urinara a andreei si cauza ei(de la kk) am insistat sa faca la olita a reusit de vreo doua ori, motiv pentru care a fost foarte laudata si ca urmare foarte incintata ca a facut si olita sa cinte, de vreo doua zile face kk la olita chiar ne anunta cind are astfel de intentii sa speram ca nu e un ceva ocazional si poate va cere si pe mai departe olita |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| bravo andreea-maria,tot asa in continuare.arata-i la mami ca esti deja fetita mar4e si stii sa ceri la olita |
|
| Azi Cristina n-a stricat niciun pampers. In schimb a udat 5-6 seturi de chilotei+pantaloni+sosete Astea dupa ce zilele trecute am avut progrse mai mari. Ma omoara cu spalatul. |
|

Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Offff...trebuie sa incep si eu sa-l pun pe Mateias pe olita....Oare e prea devreme?Ma indoiesc sincer ca va sta.Copilul asta nu sta o clipa locului.Nu stiu sincer cum am sa-l tin pe olita... |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Mult succes, Alyna! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
|
Si Karina mea la fel ma zapaceste cate 2 perechi de panalonasi pe zi plus chilotei,body sosete si incaltaminte vine cu ele ude de la gradi.M-a zapacit si pe mine cu spalatul.Eu nu stiu cum o invata ca de 1 luna jumate tot asa vine .Astazi am tinut-o acasa si a facut la olita de 2 ori pisi si coco o data . Bafta Alyna. |
|
| De la cresa in 2 saptamani doar de 2 ori a udat pantalonii. Acolo au program de olita din 2 in 2 ore aproape pt cei care inca mai poarta pampers la somn. In schimb acasa...e alta povetse. Desi am grija si o pun la oala cam ca la cresa, se ridica de pe oala fara sa faca nimic si in 5-10 min ii da drumul pe ea. Azi mi s-a intamplat o chestie... Abia o asezasem la masa si aud ca picura ceva pe gresie. Pana sa am eu timp sa ma dumiresc ce e imi zice fii-mea "face pipi" Cel putin am avansat in stadiul in care spune in timp ce face. |
|

Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| MNiko wrote:De la cresa in 2 saptamani doar de 2 ori a udat pantalonii. Acolo au program de olita din 2 in 2 ore aproape pt cei care inca mai poarta pampers la somn. In schimb acasa...e alta povetse. Desi am grija si o pun la oala cam ca la cresa, se ridica de pe oala fara sa faca nimic si in 5-10 min ii da drumul pe ea. Azi mi s-a intamplat o chestie...  Abia o asezasem la masa si aud ca picura ceva pe gresie. Pana sa am eu timp sa ma dumiresc ce e imi zice fii-mea "face pipi"  Cel putin am avansat in stadiul in care spune in timp ce face.
Macar iti zice ce face...Lasa ca e fetita mare si o sa invete curand sa se ceara la olita. |
|
| Alyna wrote:  Macar iti zice ce face...Lasa ca e fetita mare si o sa invete curand sa se ceara la olita. Da, imi zice.. De cand cu diareea pe care o are le incurca de nu mai poate. Zice pipi si e toata numai caca. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Ely, ai rabdare ca au un program de potty training acolo, tu te tii de al tau acasa si o sa se vada in cateva luni daca si Karinutza coopereaza. Vorbeste cu educatoarele daca e s-o puna mai des, poate bea multe lichide si are nevoie sa fie asezata mai des. Fii-mea facea zilnic de 4-5 ori pe ea, a udat si mocheta, canapeaua, fotoliile, scaunele, patul . Dupa ce-am terminat cu pipilitul prin casa, am spalat bec mocheta, tapiteriile, cu steam cleanerul, ca tot aveam impresia ca nu le-am curatat bine, desi eu le frecam cu sapun si clor, odor eliminator dupa ce se intamplau minunile. Acum are un fix sa-si traga olita si s-o duca la wc singura si varsa pe jos pe drum ...ca atare, azi i-am pus scotch la olita , sa nu poata sa mai scoata sertarashul...sa vedem daca se va potoli cu harnicia la dusul olitei la wc, ca deja vad ca a incercat s-o care cu totul si trage si de scotchul ala .
Mihaela, rabdare c-o sa fie bine. Daca te consoleaza cu ceva, si delfinasa mea uda mai multe seturi de lucruri, ne-a udat tot ce era posibil prin casa, dar numai lasand-o fara scutec sau chilotei absorbanti am avut rezultate.
Alyna, primul pas e achizitionarea unei olite, imprietenirea cu ea (asezarea imbracat, joaca cat sta pe ea etc.) si apoi o rutina in functie de cand stii tu ca face sigur (dimineata la trezire cam toti picii fac, apoi cam la 1/2h-1h la inceput, il urmaresti si vezi si tu cam cand face, dar trebuie sa te tii cu dintii de program, iar seara inainte de culcare pus iarasi). Poti sa-i iei si-un colacel de wc, in caz ca refuza olita. Am o cunostinta al carei baietel n-a facut deloc la olita, doar la wc cu colacel. Nici eu nu credeam ca zburdalnica mea va sta pe oli/wc, dar am stat de capul ei si am scapat definitiv de scutece inainte sa faca 2 ani. Practice makes perfect ! |
|
| delfinasa wrote: Mihaela, rabdare c-o sa fie bine. Daca te consoleaza cu ceva, si delfinasa mea uda mai multe seturi de lucruri, ne-a udat tot ce era posibil prin casa, dar numai lasand-o fara scutec sau chilotei absorbanti am avut rezultate.
Da, Miha stiu ca asta e solutia, lasatu-l fara pampers. Prea multe prin casa nu mi-a udat ea, in general covorul pe care oricum vreau sa-l schimb asa ca nu-i bai cu asta. Ma enerveaza ca nu-i mai trece diaree si cu asta e greu ca nici nu poate sa tina sa ajunga la olita. |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| daca ma credeti, sunt in stare sa dau slujbe la biserica pt cine a inventat pampersul.Cinste lui! medeea incepe sa zica cand ii trebuie pipi sau caca dar eu poate ca nu-s disponibila in secundele alea si spun "fa in pampers!", ea nu, la olita! S-a invatat de la cresa sa faca pe olita si toata chestia e sa continui si eu acasa daaaar...e asa comod cu pampers.Daca se dezvata de tot si-mi strica noptile si somnul cu olita ei?Traiasca pampersul!! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Am reinceput si noi batalia cu olita si se pare ca iesim castigatori. Dimineata si seara oli scrie pe noi si chiar face si pp si kk. La gradi incepem lupta de saptamana viitoare. Ele ii lasa fara pampersi, trebuie schimburi multe si olita. Abia astept. |
|
|