Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| g_nicoleta2000 wrote:ce poveste lunga ai scris mai Stele.. si ametitoare pe deasupra...
Nu este o "poveste" ci sunt diverse articole care pe mamicile doritoare de inceperea pusului la olita este posibil sa intereseze.Sunt pareri diverse, adevarat ca expuse intr-o forma lunga, avand in vedere ca fiecare articol prezinta propria-i versiune.
Pe mine una m-au interesat toate articolele, am avut rabdare sa le citesc , ceea ce nu este musai sa se intampla la altcineva.Este un fel de "compendiu" al olitei.Atata tot.Cine nu are rabdare sa citeasca, insemana ca nu are nevoie de asemenea informatii si....bravo lor !Poate se descurca altfel ! |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Inca n-am terminat tot de citit, trebuie sa-mi listez. Eu am inceput cu joaca pe olita, imbracata, sa se obisnuiasca - de la 7 luni. Dupa vreo 3 saptamani am asezat-o pe olita si a facut. Bineinteles ca am urmarit sa vad cam cand face ea kklici, sa nu o tin degeaba si sa se plictiseasca. In decurs de o luna si jumatate am "pierdut" doar vreo 3 ocazii. M-am dezobisnuit si de sters kklici de pe fundulet asa ca o urmaresc mereu.
dansam pe olita

iubim papusa
 |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| MNiko wrote:Poate ca o sa ziceti ca sunt nebuna, dar eu am inceput s-o pun pe Cristina pe olita de la 7 luni.
Nu cred ca zice nimeni asa ceva, asta pana or auzi ce le-oi spune eu; pe Tudor l-am pus de pe la 4 luni, ei asa intr-o joaca.
g_nicoleta2000 wrote:La amiaza facem nani fara pampers dupa incurajarile lui mami Alina si chiar avem mari succese dca eu sunt rapida si-i duc olita chiar la trezire.
Ma bucur ca ti-am fost de ajutor, Nico. |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| De pe la 8 luni ne straduim si noi sa facem la oli. Am ajuns deocamdata la performanta de a nu mai face kk decat pe oli, si anuntat Asadar, dimineata la trezire, dupa fiecare masa si la cerere sedem pe tron Problema mea e ca daca suntem pe drum, bietul de el e in stare sa nu faca kk, pana ce nu ajunge la draga lui oli, dar cat o mai striga oli-oli, toata ziua , ca nici nu mai stiu cand e pe bune si cand se alinta. |
|

Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Mai mami, e tare scump V cum o striga pe oli a lui!Ce conteaza ca te induce pe tine in eroare? Mult succes tuturor piticilor! |
|

| Miri wrote:Mai mami, e tare scump V cum o striga pe oli a lui!Ce conteaza ca te induce pe tine in eroare? Mult succes tuturor piticilor!
|
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Bravo, Victor. |
|

| Alina wrote:Bravo, Victor. Multumim |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Fetelor, trebuie sa ma laud cu puiul meu. Am observat asta de cateva zile, dar am tot zis ca e coincidenta, apoi aseara mi-a spus bona ca si la ea face la fel. Cristinica a invatat pt ce e olita!!!. Cand are nevoie se duce la olita si o trage dupa ea si vocifereaza pe limba ei semn ca ea face kk. Cateodata face intai si dupa aia spune(poate ca nu vede olita din timp) dar acum stie ca acolo trebuie facut. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Bravo, Cristinica. Si David foloseste cu succes olita, dar nu cred ca stie care e treaba cu ea, caci nu se cere la olita. daca o vede in baie o ignora sau o arunca in cada, insa cand ma vede cu ea si ca ii dau pantalonii jos, stie ca il pun pe olita, ca trage de jucaria de la olita. |
|

| Felicitari pentru progrese, puisori! Sara stie unde e olita, daca o vad ca se screme de kk ii spun"hai,repede, la olita!"si ea lasa totul balta si o ia repede spre olita, care e in dormitor! |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Voi vorbiti de cererea de caca la olita sau si de pipi?cC la noi cu caca e simplu (relativ), noi ne straduim acum cu pipi la olita si ....nu prea ne iese.Pana ii dau jos kiloteii, el deja a facut si imi spune dupa ce a a facut, asta daca nu suntem acasa.
De dimineata a vrut sa stea pe olita de doua ori, dar nu a facut nimic. A stat multisor pe olita, dar de bunavoie.Cand nu a mai vrut, s-a ridicat singur si l-am ajutat sa isi traga kiloteii in sus.
Ma gandesc ca deocamdata e bine ca constientizeaza cand face, kiar daca deocamdata spune dupa ce face, apoi tot e bine ca de la 2 secunde de stat pe olita, tot am progresat la cateva minutele.Sa vedem ce va urma, ca as vrea ca aininte de cresa/bona sa ajunga sa faca singurel la olita pe timpul zilei (adica pana in 2 ani). |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| stele_pe_cer wrote:Voi vorbiti de cererea de caca la olita sau si de pipi?cC la noi cu caca e simplu (relativ), noi ne straduim acum cu pipi la olita si ....nu prea ne iese.Pana ii dau jos kiloteii, el deja a facut si imi spune dupa ce a a facut, asta daca nu suntem acasa.
De dimineata a vrut sa stea pe olita de doua ori, dar nu a facut nimic. A stat multisor pe olita, dar de bunavoie.Cand nu a mai vrut, s-a ridicat singur si l-am ajutat sa isi traga kiloteii in sus.
Ma gandesc ca deocamdata e bine ca constientizeaza cand face, kiar daca deocamdata spune dupa ce face, apoi tot e bine ca de la 2 secunde de stat pe olita, tot am progresat la cateva minutele.Sa vedem ce va urma, ca as vrea ca aininte de cresa/bona sa ajunga sa faca singurel la olita pe timpul zilei (adica pana in 2 ani). Stele eu vb doar de kk. Cristina de cele mai multe ori asteapta sa o pun pe olita ca sa faca. Doar daca nu sunt atenta atunci face in pamparsi. Eu sunt multumita deocamdata tinand cont ca are doar un an. Cand o sa fim de varsta lui Matei o sa avem pretentii si la pipi. |
|

| Felicitari puiuti, pentru progrese....incet, incet uitam de scutece V se cere mai nou si pt pipi , dar nu intotdeauna sau nu percutam noi intotdeauna. Faza haioasa e ca nu face kk in deplasare, decat daca e fff strigent Spre ex, iari am fost la tara, la strabunici, cu oli dupa noi. Desi l-am pus de cateva ori (la cerere), nu a facut decat pp. A tercut ziua, am ajuns seara acasa si a facut bietul niste ghiulele...apoi dimineata la fel si in restul zilei si-a revenit la normal. Ca si mama lui, V nu se simte nicaieri mai bine ca si acasa |
|

| Bravo Victoras! In ceea ce priveste "deplasarea"avem si noi pe cineva in familie care nu se simte in largul lui intr-o anumita incapere....asa ca asteapta pana ajungem acasa! |
|
|