Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| Anelise wrote:Cred ca si eu tot de pe planeta aia vin, Alexandra... Eu nu inteleg de ce atata graba? Ma rog, fiecare face cum crede ca e mai bine pentru bebelusul lui.
na bun ....macar nu sunt singura |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| In ianuarie 2014 incepem si noi si totusi David cand simte ca vrea sa faca vine la cine nimereste ne strange de mana ,da din picioruse si face,apoi cere schimbat,ii place sa fie curat. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/10/2013 Mesaje: 10
| Noi cu cea mare am asteptat pana la 2 ani si 5 luni sa renunte complet la scutece. De pe la 1 an jumate i-am dat olita sa se joace si statea pe ea ca pe scaunel si "citea" carti. Apoi i-am cumparat o papusica care statea pe olita si facea pipi cand i se dadea apa sa bea si uite asa stateau amandoua fiecare pe olita ei pana facea pipi.Cand am hotarat sa renuntam la scutece am facut-o pt ca ea simtea ca face pipi si spunea ca face, de fapt chiar se tinea pana ajungea la olita si atunci am zis ca e timpul sa renuntam. Am renuntat la scutece de zi intai si am mai pus noaptea vreo luna dupa care am luat olita in dormitor si dupa 2 nopti cu incidente a fost ok. Era in aprilie cand am renuntat si a durat 3 zile in care a facut in pantaloni de cataeva ori si chiar nu-i placea, a fost relativ usor si recomand sa se inceapa in lunile calduroase, nu iarna. Se zice ca cei mici sunt pregatiti de olita cand pot urca scarile singuri fara ajutor, atunci muschii sunt suficient de dezvoltati si se pot abtine pana la olita.Cam asa a fost la noi si cu cea mica intentionez sa incerc pe la vara pana atunci nu ma stresez. |
|
Inregistrat: 11/10/2013 Mesaje: 10
| madanuta wrote:Pe Cristina am pus-o pe olita cand a stat bine in fundulet,iar la un an si 4 luni am renuntat de tot la pampers. Cred ca am mai scris pe undeva ca olita trebuie sa fie olita, nu desen animat, adica, simpla, simpla, simpla. Fara desene, fara "maimute", e doar locul unde face pp si kk. La mine a functionat. Aaaaaaa, ce va voi spune acum nu e neaparat o metoda buna de aplicat. Am o prietena al carei baiat avea trei ani si tot mai facea o treaba urata si mirositoare pe el. L-a bagat in cada, l-a manjit din cap pana in picioare cu treaba aceea si l-a intrebat daca mai face vreodata pe el. Din clipa aia nu a mai facut niciodata. Acum are 13 ani. Sa nu-mi spuneti ca l-a traumatizat, copilul a crescut perfect normal. Nu spun ca l-a traumatizat dar ce metoda barbara a gasit mamica lui!! Mi se pare f urat sa faci asa copilului tau, se putea si altfel,apoi mai spui si altora ce ai facut!? |
|
Inregistrat: 5/2/2014 Mesaje: 4
| Hello,
eu sunt mai noua pe aici. eu pe Maya am pus-o la olita de pe la 6 luni si incet incet si-a format reflexul. Intai o prindeam cand facea treaba mica,am felicitat-o apoi incet am reusit sa ii formez reflexul de dimineata, astfel ca face la nici 1 an face caca la olita dimineata. Eu la inceput deschideam apa ca sa se incalzeasca ca sa o pot spala la fundulet. Intre timp o puneam pe olita si asa cred ca s-a invatat. Ca si catelul lui Pavlov-)
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Noi avem un an si 10 luni azi si inca facem in pampers. Adevarul e ca la Petru nu mi-am dat atata silinta sa il invat la oala iar la Maria ce-i drept a fost si mai usor ca a fost la cresa . |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| roxinthya wrote:Noi avem un an si 10 luni azi si inca facem in pampers.
Lasa ca are timp! Nu se va insura cu pampers, cu siguranta. |
|
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Mamici 2012 cum e cu olita ? Ati inceput? Taty, Oana.... Robert a acceptat o sapt sa faca kk...Apoi nu a mai vrut |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Koko, piticul meu cand vede olita, fuge . In rest se joaca cu ea , dar sa nu-l dezbrac .
Astept sa fie un picut mai cald si ma apuc serios de treaba . La fata am reusit la 2 ani si 4 luni ... dar nu am stresat-o deloc, s-a intamplat atat de natural pentru ca ma si intelegeam cu ea .
|
|
| Eu il ma pun , sta , se preface ca face kk , se joaca si pe urma gata nimic. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/21/2012 Mesaje: 324
| ...eu am inceput de o saptamana sa o las fara pampers prin casa...face pipi pe ea si abia dupa imi arata si olita(mai mult se joaca cu ea)...inca mai trebuie sa lucram...ieri spalam vase si ma cheama pitica sa-mi arate ceva...eu ii spun ca vin imediat si pana sa merg se intoarce ea cu KK in manute si foarte mandra mi-l inmaneaza... |
|
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Cum e fetelor ? Ati izbutit ? Noi nu face kk pe el si se piteste , nu mai sta nici sa l schimb. Zice ca face maine la olita |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| koko2008 wrote:Cum e fetelor ? Ati izbutit ? Noi nu face kk pe el si se piteste , nu mai sta nici sa l schimb. Zice ca face maine la olita Stim cum e Asa a fost cu Patri. Insa o pandeam si cand am prins-o intr-o zi in baie scremandu-se in scutec , rapid am urcat-o pe wc. Si cum nu s-a mai putut tine...a reusit! Bine-nteles am recompensat-o regeste si am festelit-o pe unghii marea ei dorinta. Succes! |
|
| Koko nici noi nu facem inca la oala. Si tot incercam cu diverse metode: santaj, rasplata, etc.
|
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Nici noi .Il iubeste pe pampi si se schimba si singura de el doar cand e cu pipi .Acum nici nu mzi zice ca a facut caca de frica de olita . |
|
|