Nivel: Senior
Inregistrat: 6/26/2007 Mesaje: 6054
| Pe Cristina am pus-o pe olita cand a stat bine in fundulet,iar la un an si 4 luni am renuntat de tot la pampers. Cred ca am mai scris pe undeva ca olita trebuie sa fie olita, nu desen animat, adica, simpla, simpla, simpla. Fara desene, fara "maimute", e doar locul unde face pp si kk. La mine a functionat. Aaaaaaa, ce va voi spune acum nu e neaparat o metoda buna de aplicat. Am o prietena al carei baiat avea trei ani si tot mai facea o treaba urata si mirositoare pe el. L-a bagat in cada, l-a manjit din cap pana in picioare cu treaba aceea si l-a intrebat daca mai face vreodata pe el. Din clipa aia nu a mai facut niciodata. Acum are 13 ani. Sa nu-mi spuneti ca l-a traumatizat, copilul a crescut perfect normal. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Darius nu face la olita nici acum. In schimb face direct pe WC, ca mami . Pe timpul zilei am scapat de pampers, nici nu stiu cand. Noaptea inca avem, dar nici nu ne grabim sa renuntam la el. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| vaiiii, vad ca unii bebeii au inceput cu olita dinainte de un an. noi avem 18 luni si de-abia acum am zis sa incepem cu oltia. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| PrincessLilou wrote:vaiiii, vad ca unii bebeii au inceput cu olita dinainte de un an. noi avem 18 luni si de-abia acum am zis sa incepem cu oltia.
Normal se incepe de la 2 ani pana la 2,2 ani pentru fetite si de la 2,4 ani pana la 2,6 ani pentru baietei.Asta am invatat la potty training. |
|
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| eu inca nu o stresez cu olita, se mai cere ea dar nu face nimik. si mai nou vad ca si la caca si la pisu zice "piciu" ca nu mai stiu care treaba vrea sa o faca. sta pe olita si jumate de ora dar nu produce nimik in ea |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Faptul ca sta pe ea e un inceput bun,Stefan plangea si fugea de olita . Noi f greu am renuntat cam pe la 3 ani si 3luni -cam asa . ,da nicci nu m-am stresat .Cumparam pampers en-gros si mi-a mai rams un bax de 78 bucati nou pe care-l voi folosi la bebe 2! |
|
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Avem 1 an si 10 luni si am incepout si noi trainig-ul de cateva zile dar fara succes! Am lasat-o fara pampers prin casa si face fara probleme pp pe ea...stie sa-mi spuna cand face kk dar daca ii spun ca aduc olitza nu vrea si tot face pe ea...Poate inca nu e pregatita... |
|
Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| Si Anastasia fuge de olita. La cresa sta, si uneori face cate ceva in ea. Dupa 1 an si jumatate am tot incercat sa o pun pe olita, dar nu avem succes. Spune ca face kk dar dupa ce face. de multe ori am surprins-o ca face si am vrut sa o pun pe olita, dar mai mult rau am facut, s-a pus pe plans si nici nu a a mai facut nimic. acum daca ma uit la ea cand face, in pampers, imi arata degetul sa nu o deranjez si imi spune ca nu e voie |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/19/2012 Mesaje: 181
| Pana acum suntem inca in antrenament Am inceput pe la 10 luni si un pic sa o pun pe olita si de atunci ne-am invatat. Adica ziua se cere si face cat de cat. Da' noaptea nu se pune problema sa stea fara pampers, mi-e ca face in pat. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| waaaaw ce repede treceti voi la olitza,uite ca eu cu Shiraz suntem c-am in urma fiind frig nu am incercat dar acuma suntem pe drumul cel bun fiindca trebuie neaparat sa scapam pana intram la gradi. |
|
Inregistrat: 2/3/2008 Mesaje: 1467
| Poate ar fi de folos sa cititi si cate ceva despre elimination communication - comunicarea eliminarii. Copiii pot comunica inca de la nastere cand au nevoie sa elimine. Scutecele de unica folosinta sunt o bariera in calea acestei comunicari. Pampersul creaza o conditionare care trebuie dezvatata. Asa ca primul pas este sa elimini scutecul, copilul sa constientizeze ce face si ca are sansa sa nu faca pe el.
Un articol in limba romana:http://attachmentparenting.ro/elimination-communication/bebeluii-se-nasc-n-fundul-gol-.html.
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| [quote=mamiemi]Poate ar fi de folos sa cititi si cate ceva despre elimination communication - comunicarea eliminarii. Copiii pot comunica inca de la nastere cand au nevoie sa elimine. Scutecele de unica folosinta sunt o bariera in calea acestei comunicari. Pampersul creaza o conditionare care trebuie dezvatata. Asa ca primul pas este sa elimini scutecul, copilul sa constientizeze ce face si ca are sansa sa nu faca pe el.
Un articol in limba romana:http://attachmentparenting.ro/elimination-communication/bebeluii-se-nasc-n-fundul-gol-.html.
Nu stiu dar eu dupa ce am citit acest articol nu sunt in totalmente de acord cu ce scrie acolo.Ne nastem in fundul gol dar asta nu inseamna ca trebuie si sa fim in fundul gol tot timpul.Copilul trebuie sa fie destul de matur si sa inteleaga singur cand vrea pipi si caca nu trebuie fortat sau obligat sunt si aici niste reguli de indeplinit .La nici un copil nu-i place sa fie umed sau sa miroase cand isi da seama de asta el singur isi da pampersul jos si se cere la pipi plus ca noi suntem un exemplu bun ptr ei .Propozitii ca "Eu m-a duc sa fac pipi sau mami vrea pipi le ajuta de multe ori sa le faca sa-si doreasca asta exact cum isi doresc si ne copie cu diferite alte activitati le care le facem noi.Ar fi foarte multe de spus aici.Articolul este interesant dar nimic mai mult de atat. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 5/4/2012 Mesaje: 1
| eu pot sa zic ca sunt un caz fericit... la indrumarea soacrei mele am inceput sa-mi pun bebelul la olita la 6 luni....a urlat la inceput dar prin joc prin faptul ca ii dadeam ceai sau apa la olita sau chiar "papa" am reusit acum avem 1 an si 4 luni si pot sa zic ca da roade...de la un an si 2 luni scoate un sunet specific "cahhh" cand face pipi si caca acest "cahh" ii tot spuneam cand o puneam pe olita. vreau sa spun ca SE POATE dar e ceva de munca nu e usor dar e super cand vezi rezultate! AFAR IESIM CU OLITA DUPA NOI , TOATA LUMEA SE MIRA CA IESIM AFARA CU OLITA...si aud mamici care le zic copiilor" uite vezi face la olita si tu de ce nu faci"....probabil Am aflat tarziu despre comunicarea eliminarii daca stiam incepeam inca de la nastere.....EU ZIC ca merita efortul. succes tuturor mamelor!javascript:insertsmiley('%20','/images/emoticons/001_013_bravo.gif') |
|
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| la 6 luni mi se pare total aiurea sa pui un copil pe olita si sa te astepti sa si faca.ei nu-si pot controla sfincterele ....au 6 luni totusi. sau eu sunt de pe alta planeta. si asta e f posibil |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Cred ca si eu tot de pe planeta aia vin, Alexandra... Eu nu inteleg de ce atata graba? Ma rog, fiecare face cum crede ca e mai bine pentru bebelusul lui. |
|
|