Cand si cum ne invatam la olita? II
Subiectul anterior · Subiectul urmator
crinutza77777
Scris: Friday, May 8, 2009 1:27 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/1/2009
Si noi cu aceeasi problemasic Acum pentru ca a venit caldura prin curte il las fara pampers dar pot sa ma rog de el si o jumatate de ora ca nu vrea sa faca pipi iar la 2minute dupa ce-l imbrac face in pantalonasinervi Are aproare 2 ani iar eu nu l-am vazut niciodata facand pipi.de oala nici nu mai vorbesc.Am mai povestit eu pe undeva pe aici cum a aruncat-o pe geam.Avem 3 zile de cand iesim pe afara fara pampers sper sa ne invatam si noi intr-un final la olita pentru ca nici ud nu-i place sa stea.Succes si pupicipupici hearts tuturor.
Laura
Scris: Friday, May 8, 2009 2:06 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/8/2006
sami wrote:
Myha,eu zic sa nu te stresezi cu fata,e prea mica sa stea pe olita,nu stiu daca ea constientizeaza ca ii vine treaba.

valabil si pentru tine,Petro pupici

Subscriu in totalitate! Mamici, nu stresati copiii atat de mici cu olita! angel Eu l-am pus de 2 ori la oala inainte de 1 an si 9 luni. Mi-am dat seama ca Alex e prea mic si nu percepe. La 1 an, 9 luni si 3 saptamani l-am lasat in casa fara pampers si i-am explicat clar ce are de facut. Ma intelegeam foarte bine cu el...la acea varsta constientiza ce se intampla in jurul lui si facea propozitii din 3 cuvinte. Si uite asa, intr-o saptamana, gataaaa, scapasem de pampersi. Tin minte ca imediat, chiar a doua zi dupa ce am inceput operatiunea oala, a inceput sa ceara atunci cand vroia sa faca pipi sau partea a doua sic Au fost cateva accidente, dar am ramas calma si nu i-am reprosat nimic, doar am incercat sa-l corectez prin cuvinte ce are de facut.
Foarte important: copiii trebuie motivati intr-un fel. Dupa fiecare pipi facut la oala, era veselie mare in casa, aplaudam, strigam de bucurie "bravoooo!". Apoi nu a mai fost nevoie sa-l laud eu, ca se lauda singur, ras si aplauda vesel.
La un an si 11 luni am scos si pampersul de noapte( si totodata si laptele de seara), dar foloseam paturelele de la happy pentru eventualele accidente. Dupa 2 ani si un pic nu a mai fost nevoie nici de paturele.
Cezara, bravo pui mic! coeur newclap floare2 Mami sigur e mandra de tine. angel pupici computerlove
Mult succes tuturor! majoreta majoreta majoreta
Mela
Scris: Friday, May 8, 2009 2:22 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
da,si la noi tot asa:primele reusite la olita au fost insotite de aplauze,dans si cantec de genul "ura,ura,uraaa,a facut Lara/Mi la olita" dance
par gestul copilaresti,dar ce mandrii erau juniorii mei de atatea laude thumleft
Miri
Scris: Friday, May 8, 2009 3:03 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Sunt de acord cu voi in ceea ce priveste aplauzele si tot spectacolul de "dupa"ras .Asa a fost si la noi si a dat roade!
Succes si nu va stresati nici voi si nu-i stresati nici pe copii!pupici
cute_babies_of_mine
Scris: Friday, May 8, 2009 3:05 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Ceazara, bravo, puiut!
Petro, Myha, Tudor a scapat de pampers la 2 ani si muuulte luni. Mai avea putin si trebuia sa mearga la gradinita si el tot nu renuntase. Si la gradinita, conditie obligatorie: fara pampers. Ei, si cand si-a dat drumul la olita, nu s-a mai intors la pampers. Eram si eu disperata, imi pierdusem rabdarea, etc. La gradinita a avut 2 accidente la inceput, in timpul somnului de amiaza si atat!
andrada74
Scris: Tuesday, June 2, 2009 10:04 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/25/2006
si noi stam prost cu olita. Avem de acum doi ani si 4 luni si merge greu treaba. La pipi face numai din picioare, dar face cind il pun. Insa daca nu il pun, face pe el.
Crezusem initial ca o sa rezolvam repede, caci pe la 2 ani cerea olita si facuse chiar si caca de citeva ori. L-au luat niste dureri cu maselele si s-a termina.
Acum la caca l-am mai pus cind erau semne ca face, insa pina la urma ajunge sa face tot pe el (la propriu, caci i-am scos pampersul si i-am pus chilotei, e mindru de ei dar... degeaba). Ma gindesc sa incerc sa il pun direct pe wc. Deja incepe sa ne streseze treaba asta.
cristinaflorina
Scris: Thursday, June 4, 2009 10:03 AM
Nivel

Inregistrat: 1/12/2008
Mai fetelor am si eu o problema. I-a luat mama olita lui Edy si cica sa il invat pe olita ca are 10 luni. L-am pus de vreo 2 ori dar nu vrea sa stea neam.Face un circ. Ca ea ne-a pus pe noi la 6 luni la olita. Nu credeti ca e prea devreme de olita?
Sharamir
Scris: Thursday, June 4, 2009 12:42 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/10/2009
cristinaflorina wrote:
Mai fetelor am si eu o problema. I-a luat mama olita lui Edy si cica sa il invat pe olita ca are 10 luni. L-am pus de vreo 2 ori dar nu vrea sa stea neam.Face un circ. Ca ea ne-a pus pe noi la 6 luni la olita. Nu credeti ca e prea devreme de olita?
Eu l-am pus pe Amir cam de pe la 7 luni cand a inceput sa stea oarecum in fundulet.Nu mi se pare prea devreme mai ales ca nu il tin mult.Ideea este sa se invete sa stea acolo ,sa nu-i fie frica de olita.S-a intamplat ca a facut si un pipi odata si am fost tare mandra cu toate ca sunt absolut convinsa ca e pura intamplare.Da-i jucarii cand il pui la olita,pune-i muzica si joaca-te cu el,distrage-i atentia cu ceva,sa nu se simta "pedepsit" ca e pe olita.Eu asa fac si cate 1 minut tot reusesc sa-l tin pe olita.Succes!!!

Sharamir attached the following image(s):
dscf1646.jpg

Iuli
Scris: Friday, December 18, 2009 8:24 AM
Nivel

Inregistrat: 6/14/2009
Unde credeti ca este mai bine sa punem coplilul pe olita in baie sau in camera? Oare conteaza acest amanunt?
amalia
Scris: Monday, February 1, 2010 10:45 AM
Nivel

Inregistrat: 5/24/2009
si eu am incercat cu Dragos dar nu am reusit ,plinge de lesina cind il asez pe olica (are 1 an si 3 luni).Nu stiu ce sa ne facem.O sa mai incercam .Mult noroc va dorim!pupici pupici pupici pupici pupici pupici
Ana
Scris: Monday, February 1, 2010 11:35 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Si eu i-am luat olita la Riki si il pun dimineata cand se trezeste!
speram sa scapam de pampers repedehearts
Iuli
Scris: Monday, February 1, 2010 2:37 PM
Nivel

Inregistrat: 6/14/2009
Eu am pus fetita pe olita de la 9 luni la indicatia medicului desi mie mi s-a parut cam devreme. Ce am reusit totusi pana acuma la 1 an si 6 luni este ca nu-i este frica de olita (ba pot sa spun chiar ca-i e daraga) - oricum nu am fortat-o daca nu a vrut sa stea. Se intampla sa si faca mai ales daca o pun imediat dupa ce se trzeste. Pot sa spun si ca stie de ce stam pe olita mai ales ca dupa ce face mami face Bravo si face si ea(aplauda) si zice Babo. Acum de cateva saptamani a inceput sa si zica pp doar ca zice exact in momentul in care face si degeaba o pun eu cat de repede pot pe olita ca deja e facut in pempers.
Oricum nu ma stresez mai ales ca din cate am citit pe forum copiii cam scapa de pempers pe la 2 - 2,5 ani. Ma bucur totusi ca a inteles rostul acesteia si a inceput sa si zica atunci cand face semn ca e constienta de ce se intampla chiar daca inca e prea mica sa se poata tine. Poate mai la vara cand vor fi si mai putine hainute de dat jos iar ea mai mare vom avea mai mult succes. Oricum o voi lasa in ritmul ei.
Hai ca deja am povestit prea multe si poate v-am plictisit....
Mult succes la invatatul la olita urez tuturor piticilor!
Anabella poti sa-l pui si dupa somnicul de amiaza.
mama Alessiei
Scris: Monday, February 1, 2010 5:32 PM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2009
Si noi am inceput sa folosim olita cam de pe la 9 luni, la trezirea de dimineata, de amiaza, inainte de iesit la plimbare, inainte de mers seara la culcare, in timpul zile la primele semne de kk, repetind incontinuu alaturi ce trebuie sa se faca in olita, cu toata festivitatea, pupici si aplauzele de rigoare la "murdarirea" olitei firstprize ...primele rezultate au fost cam pe la 1 an si 6 luni cind a inceput sa spuna singurica kk.
Pipi a cerut singurica printesa mea la 2 ani, si mami a rasuflat usurata :bowing: ...ce stres si olita asta, nu numai pentru bietii copilasi luati mult prea devreme dar si pentru mamici; acelasi rezultat se poate avea in jurul virstei de 2 ani in decurs de citeva zile.
Daca ar fi sa o luam de la capat as incepe cu obisnuirea olitei nu mai devreme de 1 an si 6 luni. pupici
mellyamelia
Scris: Monday, April 5, 2010 6:53 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
cam care este strategia voastra cand vine vorba de renuntarea la olita!???! ca de cerut a mea nu se cere inca la 1 anisor si aproape 10 luni pe 9, nu prea vorbeste mare lucru! am auzit lucruri gen, ridicat covor de prin casa si lasat cupil fara pamperoare chiar nu stiu cum sa procedez! help
KRYS85
Scris: Monday, April 5, 2010 11:20 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 9/23/2008
Andrei are 2 ani si 5 luni si inca avem pampers,sper in vara sa scapam de pampers,si merge si varianta cu ridicat covorul in casa si lasat copilul fara pampers,mai merge si sa il lasi ud ca sigur nu o sa-i placa si asa poate se va invata si la olita,asta o stiu de cand era Daniel mic!!!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.