|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| ? la cat timp de la nastere i-ati scos la plimbare? pentru cat timp la o plimbare? dupa ce v-ati orientat cand ati decis sa il scoateti sau nu afara? |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2007 Mesaje: 3818
| In primul rand l-am scos cele 5 minute cat am asteptat un taxi in fata maternitatii care oricum mi s-au parut o vesnicie, ca eram taiata de 4 zile, imbracata in haine groase, Ioan la fel...
Apoi l-am scos cate 5 minutele pe balcon, infofolit bine, iar de la 2 saptamani l-am scos in carucior, jumatate de ora. Ii placea foarte mult si ii pria, dormea mult mai bine. Nu m-am temut de frig, l-am imbracat bine si afara cu el (Ioan este nascut la sfarsitul lui ianuarie). |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Eu am scos-o pe fetita mea afara la 3 saptamani, mai intai pe balcon pentru 5 min. dupa care an tot crescut zilnic perioada la 10, 20 30 min. si tot asa, bineinteles la 30min. eram deja in parc. |
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Eu am scos-o imediat la 2 zile ca a trebuit sa merg de urgenta cu ea la spital speriata ca a vea multe scaune ,cica era normal dar eu nestiutoare...iar spitalul era la 8-10 min de mers pe jos .Apoi am prins curaj si ieseam aproape in fiecare zi si in mai putin de o luna am ajuns cu ea si la un castel pe un munte mic ca am avut musafiri si am mers si noi ,dar si vremea era mai blanda in ianuarie nu se compara cu frigul de acasa. |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Noi de la 2 zile am iesit zilnic afara , pe vant , ploaie , racoare - la inceput ! |
| credeti ca este periculos sa ii scoatem in sezonul rece, cum e acum, daca sunt prea mici? adica inainte de o luna? |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Nu cred ca e vreo problema, Andismom.Mai ales daca sunt imbracati bine si nu ii tii excesiv de mult, nu are ce sa strice, doar sa faca bine . L-am scos pe Alex dupa o zi afara si l-am scos si cand batea vantul tare...numai cand au fost furtuni de zapada nu l-am scos (si au fost destule in anul in care l-am nascut.... ). Si mi-a racit pentru prima data cand avea 7 luni..si atunci o raceala usoara...Nu am ascultat de cine mi-a spus ca nu e bine sa il scoti din casa daca nu e dus la biserica/botezat....Pupici si o duminica placuta in continuare! |
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| Maria & Mario wrote:Noi de la 2 zile am iesit zilnic afara , pe vant , ploaie , racoare - la inceput ! anca,pe darius la cateva zile,nu avea o saptamana si l-am dus la munte,aer rece si nu a avut nimic.eu sunt pro scosului afara. cu lukas de la maternitate ne-am dus la cumparaturi cu sotul |
| aaa Praslea, sa stii ca nici eu nu dau atentie superstitiei de a nu scoate copilul din casa pana la botez! Doamne fereste! doar eram curioasa sa vad cum ati procedat voi cand ati scos copilasii afara. cele mai multe dintre voi i-ati nascut cand erau temperaturi mai blande dar la noi deja e foarte frig si ninge. mi-e teama de raceli. la noi e aerul tare, vant, umiditate... |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/26/2006 Mesaje: 291
| Si noi suntem plimbareti, tot pe afara as sta cu piticii. Tot asa am facut si eu cum a zis Alexandra ca a facut cu Ioan, ca a fost cam frig si l-am scos treptat plus ca l-am mai tinut si in fata geamului deschis. Primele 2 plimbari au fost iesiri scurte, apoi cat de mult ne permite vremea de afara, ca eu sunt mai friguroasa. Imi sunt foarte de folos accesoriile de la carut, sacul de picioare (in care intra acum cu totul) si copertina de ploaie. Important e sa nu stam in loc si sa ne plimbam prin locuri insorite. Eu stiam ca se scot copiii pe orice vreme afara, numai pe vant tare si pe ceata nu. Apoi, ii mai dau suzeta daca e foarte rece aerul, sa nu traga pe gura. E drept ca e mult mai fain si mai usor sa nasti primavara/vara din acest punct de vedere. |
|
| Andi s-a nascut in februarie si erau niste geruri cumplite. prima iesire a fost, evident, din maternitate apoi dupa 2 saptamani la geam, infofolit, cate 5 minute si am crescut treptat. dupa cateva zile din astea am iesit afara cu el in marsupiu, la -20 grade pe viscol! nu a avut nimic dar nu stiu daca a fost intelept cum am procedat.
acum ma gandesc ca doar n-oi tine copila in casa toata iarna! |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| Andismom wrote:Andi s-a nascut in februarie si erau niste geruri cumplite. prima iesire a fost, evident, din maternitate apoi dupa 2 saptamani la geam, infofolit, cate 5 minute si am crescut treptat. dupa cateva zile din astea am iesit afara cu el in marsupiu, la -20 grade pe viscol! nu a avut nimic dar nu stiu daca a fost intelept cum am procedat. acum ma gandesc ca doar n-oi tine copila in casa toata iarna! intr-adevar nu pot compara frigul din tara cu frigul de aici,dar eu una as muri sa nu ies 2 saptamani din casa.daca intr-o zi nu ies,a doua zi sunt numai nervi,deci automat...scot si copilul |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Anca,nu mai e mult pana nasti iar Mariuca vine intr-o zi de toamna,inca nu e iarna,deci cred ca poti s-o scoti la plimbarici mai scurte la inceput,apoi lungesti durata in functie si de vremea de afara. gerurile din Romania pot fi teribile,tin minte ca intr-o seara erau -17 grade si ma durea in piept cand respiram,pe asemenea vreme nu e cazul de iesit la plimbare cu un bebe mic,poate de mers in vizita la bunici,la prieteni sau unde va place.
Mihaita s-a nascut in februarie,eu il scoteam in balcon.tin minte ca odata era soare,frumos,vreo 4-5 grade,iar doamnele vecinele se mirau pe mine si ma rugau sa duc copilul in casa,sa nu raceasca cred ca s-ar cruci daca i-ar vedea si acum,la 7-8 grade umbland fara caciuli in cap.
ps:scuze ca deja am deviat putin de la subiect. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Tudor s-a nascut in noiembrie, 25! Asa ca tot frig am prins! Infofolit bine, fara fular pe gurita (niciodata!!!!), il scoteam aproape zilnic!!! Macar 15 minute, o tura de bloc! Pe Ioana, la fel! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Pe Andrei l-am nascut vara, deci nu se pune. am stat numai pe afara, locuind la curte. Aveam un carut foarte inalt si in el a stat multa vreme. Leea, tot in februarie a fost nascuta, am iesit cu ea pe orice vreme. Mai mult cand a fost botezata batea un vant de-ti taia fata. |
|
|