Cand renuntam la pampers si suzeta? Efecte ale lipsei lor asupra copilului.
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Mela
Scris: Thursday, June 16, 2011 7:04 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
Fluturas,eu zic s-o lasi asa,mancata de catel ras
bravo,Lukas newclap pupici
miriam
Scris: Thursday, June 16, 2011 7:12 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
Tot asa am scapat si noi dintr-o joaca, a scapat-o de pe balcon in iarba, si am zis ca a trecut pisica pe acolo si a luat-o...si ne-a crezut, insa de atunci la somnul de amiaza trebuie sa stau cu el pana adoarme, inainte bagam suzeta in gura si iesean afara din camera...
Fluturas , nu mai da inapoi acum , ce-i spus ...este bun spus,gata ai numai copii maricool
giulia_mamik
Scris: Thursday, June 16, 2011 8:18 AM
Nivel

Inregistrat: 3/22/2010
t-mihaela wrote:
Nu i-am fortat niciodata sa renunte la ceva fie suzeta bibe sau sa pampers.Daria inca trage tare la bibe ,o s-o trimit cu el la scoala la toamna hohot Suzeta tot asa tarziu a alasat-o .Arti cu pampersul in lista de cumparaturi...nu-i nimic sanatosi sa fimhainoroc

Si eu care ma gandeam ca Daria mea e singura care a supt din bibe mult si binehohot ras .La 4 ani a lasat biberonul.In timpul zilei era cu cana.Sugea numai seara la culcare un bibe de ceai sau laptehohot sic .Toata lumea ma radea cand auzea dar iaca a crescut mandra mare si am uitat de mult de acest obiect si obicei.Cat despre suzeta si pempers am scris in paginile din urma.
hohot hohot TAre uzuala e replica asta:"A papat-o catelul!".Cred ca toti am folosit-o:018:
Ana
Scris: Thursday, June 16, 2011 8:39 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Lukas felicitarifirstprize ...si nu mai da-ti inapoi!
alexandrabogdan
Scris: Thursday, June 16, 2011 11:48 AM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2008
eu cred ca vom merge la gradi cu suzi. e tare atasata de ea si nu o lasa nici sa mori, in special la somn. si cand a fost bolnava si nu putea respira nu a lasat-o.
Fluturas
Scris: Thursday, June 16, 2011 4:38 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
multumim pentru sfaturi.acum chiar nu as da inapoi,fiind a treia zi deja fara suzeta,desi cand e vorba de adormit,adoarma atata de greu fara.am mai trecut odata anul acesta peste faza asta cu karina asa ca om trece si acum cu bine
shirel
Scris: Thursday, June 16, 2011 8:11 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Si noi dormim cu suzi dar in rest daca nu o vede nu o cere .Iarasi spun ca fetitzele se lasa mult mai usor de asemenea obiceiuri ca baietei .Off,eu sa ma vad scapata de pampers ca de suzi nu imi pasa il insor cu el!hohot hohot
Anelise
Scris: Monday, August 15, 2011 6:38 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
shirel wrote:
Si noi dormim cu suzi dar in rest daca nu o vede nu o cere.

Asa e si la noi! thumright Nu e chiar innebunita dupa suzi, dar daca e in raza ei vizuala, clar o vrea. In schimb, daca ii spun sa mi-o dea mie sa o pun in geanta ca mergem nu stiu unde, mi-o da fara nicio problema. Seara la somn inca i-o mai las! angel ... Incet, incet incepuse sa ma ia si pe mine disperarea cu pampersul. Astazi am avut prima surpriza frumoasa si sper din suflet sa nu fie doar o intamplare! coeur Avem deja 2 ani si 2 luni aproape si nu sta pe oala nici pace. Azi era prin curte in funduletul gol ca se juca la piscinutza si a spus deodata kk, a fugit la olita de pe terasa si a facut. (avem deja 5 olite in diverse culori, ca deh, incercam si noi sic) Nu mi-a venit sa cred! dance Poate scapam si noi de pampers in viitorul apropiat!
kali
Scris: Monday, August 15, 2011 6:47 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Bravo, Miru! Arata-i mamei ce fetita isteata si cuminte esti tu!newclap
Acum, referitor la subiect... mie nu mi s-au parut traumatizati copiii atunci cand am hotarat sa taiem suzi sau pampers-ul.
Cu suzi a fost usor de tot ( mult mai simplu decat a crezut tati-panicatu'... si el se minuna ); cu pampers-ul i-am luat usor, fara sa-i fortez si restul a venit de la sine. In decurs de 1 luna ( 2 la Ericutz... iar el nu s-ar putea numi un copil cooperant ) mai folosim doar noaptea. Iar copiilor le place in mod deosebit sa faca la wc, deci... suntem cuminti si la capitolul asta.
Totul depinde, dupa parerea mea, de consecventa si tactica mamei.
Anelise
Scris: Monday, August 15, 2011 7:16 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Kali, multumiiimmm! computerlove Adevarul e ca daca o bat la cap, nu rezolv nimic! angel
Si felicitari pentru piticutzii vostri! newclap firstprize
Fluturas
Scris: Monday, August 15, 2011 10:56 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
si noi suntem in perioada cu pampersul.uneori cere,uneori face pe el.asta cu pp ca la kk stam rau de tot.in schimb nu face la olita,numai la wc.si ce am mai observat e ca accepta usor sa mearga cu darius.de fapt tot darius la invatat sa se puna invers pe wc,cu fata catre spate si vai ce-i mai place.incet-incet sper sa scapam de pampers
Dianna
Scris: Monday, August 15, 2011 11:07 PM
Nivel

Inregistrat: 1/13/2011
Fetelor si fetita mea ( are 1 an si aproape 7 luni) are 5 zile de cand cere la olita!M-am chinuit un pic ca nu voia deloc sa faca la olita,abia dupa ce i-am dat pampersul jos si am lasat-o asa.A facut de cateva ori pe ea in primele 2 zile si presupun ca a vazut ca nu-i place.
Sunt tare bucuroasa...iar dupa ce face la olita batem din palme si zicem"Bravo" si ii dau si un pupic.Merge cu pupic ca e cam alintata si toata ziua sta dupa mine s-o pup si s-o alint.Punem doar seara pampers.Sper ca in curand sa nu mai punem nici seara.
In schimb ea nu are suzeta..mai rau suge degetul.Ziua il lasa ca-i zic ca il mananca calul!( pana acum era catelul,dar nu mai merge ca s-a imprietenit cu el)hohot hohot

Succes tuturor mamicilor care sunt la aceasta etapa!!majoreta
Ania
Scris: Tuesday, March 27, 2012 2:29 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/23/2006
in Spania am vazut ca parintii sunt fffff delasatori - copii de 7 ani cu suzeta in gura ( nu exagerez cu nimic ) , la 5 ani inca in carut ...

Anul trecut prin vara mergeam cu metroul - si cum spaniolilor intra in conversatia altora f usor am intrat in vorba cu o bunicuta . Samuel era cu suzeta in gura , si cum parea ca avea cam 3 ani ( avea cam 1 un an si 10 luni) , ne-a dat un sfat f practic - sa taiem din cand in cand cate un pic din suzeta pana o nu mai are se unde sa suga. am incercat sfatul pt ca vroiam sa lase suzeta ( la cresa oricum profesoarele ii scoteau suzeta) . inainte incercasem mai multe sa o ascund , sa ii pun sare cu miere pe ea etc , nimic .
in 2 saptamani a lasat suzeta singur - am taiat din ea si intr-o noapte a lasat suzeta pe canapea si nu a cerut-o pt a dormi . si nici nu a mai cerut-o -
poate ca experienta mea o sa fie folositoare si pt alte mamici ce vor sa scape de suzeta
gabyta
Scris: Tuesday, March 27, 2012 3:12 PM
Nivel

Inregistrat: 1/20/2011
Ania wrote:
in Spania am vazut ca parintii sunt fffff delasatori - copii de 7 ani cu suzeta in gura ( nu exagerez cu nimic ) , la 5 ani inca in carut ...

Anul trecut prin vara mergeam cu metroul - si cum spaniolilor intra in conversatia altora f usor am intrat in vorba cu o bunicuta . Samuel era cu suzeta in gura , si cum parea ca avea cam 3 ani ( avea cam 1 un an si 10 luni) , ne-a dat un sfat f practic - sa taiem din cand in cand cate un pic din suzeta pana o nu mai are se unde sa suga. am incercat sfatul pt ca vroiam sa lase suzeta ( la cresa oricum profesoarele ii scoteau suzeta) . inainte incercasem mai multe sa o ascund , sa ii pun sare cu miere pe ea etc , nimic .
in 2 saptamani a lasat suzeta singur - am taiat din ea si intr-o noapte a lasat suzeta pe canapea si nu a cerut-o pt a dormi . si nici nu a mai cerut-o -
poate ca experienta mea o sa fie folositoare si pt alte mamici ce vor sa scape de suzeta

Ai mare dreptate,,,si eu am un nepot de 4 ani,,binenteles maicasa (cumnata)si acum il duce cu ,caruciorul,ai da ea sa manance,, are suzeta noaptea,,desii e un baiat care plange cand il pune in carucior ,,ca nu vrea,nu ai mai place,,,,
plange cand ai da maicasa sa manince ,,, vrea singur dar maicasa nu si nu,,ca vezi doamne manaca prea incet,,,si chestii dinastea,,are si o fetita de 6 ani care si acum ai mai da maicasa cu lingura sa manance ca ea e visatoare si asteapta sa o ajute maicasa(desii la scoala e prima din clasa,,,,in concluzie desii sunt 2 copii super destepti comportamentul cumnatei mele lasa mult de dorit si nu vrea sa priceapa anumite lucruri,,,,binenteles eu sunt calificata ca fiind mai ,,desteapta ,,ca vezi doamne Alex mananca singurel si nu mai vrem nici carucior,,,ca cica e mic inca...
Alex deocamdata are suzeta in pat dar f rar vad sa o mai ia in gurita noaptea,,, ziua nici nu pomene de ea.
Ania
Scris: Tuesday, March 27, 2012 3:19 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/23/2006
ras singul lucru care ii dau cu lingura e supa ca mereu o da pe jos , in rest nici nu ma lasa sa ating lingurita/furculita sa ii dau sa manance. si de la 2 ani nu mai suporta carutul , doar daca era f obosit si trebuia sa plecam neaparat cerea carutul .

dar mai sunt si parinti asa ca nu vor sa accepte ca cei mici nu or sa ramana bebelusi toata viata lor .
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.