Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/25/2006 Mesaje: 137
| Nu credeam ca o sa patim ce am patit cind am renuntat la suzeta. Are doi ani si aproape 9 luni si am zis ca e cazul sa scapam de ea. Am mai incercat o data in vara sa dormim fara ea (o folosea la adormit), insa ne-a dat peste cap bunica, care i-a dat-o fara acordul nostru (l-am lasat la ea citeva zile). Acum ne-am hotarit, gata, am facut-o pierduta (cu o poveste de rigoare, a luat-o aspiratorul, a ajuns la gunoi, a venit masina de gunoi si dusa este). Prima saptamina a tot cerut-o insa in final adormea si fara ea (la prinz si seara). A doua saptamina insa schimbare totala. El este un copil cuminte (atit cit poate fi la varsta lui), insa nu ne asteptam la reactiile acestea: nervi din orice, arunca jucariile, tipa f. des, nu mai vrea sa doarma la prinz, vrea sa dea in noi, nu se mai joaca cu bona, ce mai, parca e apucat. Am incercat toate variantele, am vorbit frumos, i-am explicat, l-am pedepsit cind arunca sau tipa, i-am zis ca pleaca jucariile si pe unele chiar le-am ascuns, i-am mai dat si cite o palma la fund (cind nu mai rezistam), nu merge nimic. Ne mai uitam si pe carti-net, insa in astfel de situatii parca nimic nu functioneaza. Psihologia copiilor este un mister uneori. La un moment dat, l-a luat sotul deoparte sa vorbeasca serios cu el si l-a intrebat ce vrea si el a fost asa simpatic cind a zis ca vrea nani-nani (suzeta), asta dupa ce nu mai pomenise citeva zile de ea. Oare cit o sa tina faza asta? Ne-a terminat! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Eu nu inteleg de ce ii fortati sa renunte la ea. Vor renunta ei singuri, eu nici nu ma agit sa il fortez sa renunte la suzi sau sa ma stresez ca nu face la olita si altele. Are momente cind nici nu vrea sa vada suzi si momente cind nu adoarme fara ea. De ce sa il chinui sa nu adoarma si sa ma chinui si eu cu el sa il adorm dc cu suzi adoarme bine si repede. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| eu sper doar ca Mihaita sa nu se insoare cu suzeta in buzunar pe-aici vad des copilasi de 5-6 anisori cu ea in gurita,ma consolez cu gandul ca lui i-o trebuie doar la somn.bine,o mai cere si in timpul zilei,eu nu prea i-o dau cred ca nu trebuie sa schimbi brusc obiceiurile unui copil,de-aici vin nervii lui si apoi alte probleme.
|
|
| totusi in curind merge la gradinita. La fel si cu olita, caci nu face decit pipi la ea. Ce ne facem, caci nu il primeste la gradi fara sa faca la olita, iar bani de particulara nu prea avem? la fel cu suzeta, ce facem, il dam cu ea acolo? dupa parerea noastra, trebuie sa scapam de ea. Oricum, nu ne asteptam la astfel de reactii. Ieri a fost mai bine, insa cind ii refuzi ceva reactioneaza mai dur ca inainte. |
|
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| andrada74 wrote:totusi in curind merge la gradinita. La fel si cu olita, caci nu face decit pipi la ea. Ce ne facem, caci nu il primeste la gradi fara sa faca la olita, iar bani de particulara nu prea avem? la fel cu suzeta, ce facem, il dam cu ea acolo? dupa parerea noastra, trebuie sa scapam de ea. Oricum, nu ne asteptam la astfel de reactii. Ieri a fost mai bine, insa cind ii refuzi ceva reactioneaza mai dur ca inainte.
Cu timpul, va invata sa faca si la WC. Incearca sa-l inveti sa faca din picioare, sa-si tina cuculetul singurel. Impresioneaza-l, arata-i cat e de frumos sa faca singur, aplauda-l dupa ce face, fii entuziasmata si vei vedea rezultatele. Cu suzi mi se pare ca ati taraganat-o cam mult. Dupa 1-1.5 ani, suzi nu mai are ce cauta la copil...parerea mea. Si daca ati renuntat la ea, gata, renuntati definitiv, nu ceda!
|
|
| cu treaba mare, am incercat deja tot ce spui, nici un rezultat (avem discutie si pe alt topic). La suzeta gata, nu cedam. Si acu o ora a facut tarantele, insa l-am ignorat si culmea parca da mai bine rezultate decit cind incerc sa il iau cu frumosul. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| andrada74 wrote:cu treaba mare, am incercat deja tot ce spui, nici un rezultat (avem discutie si pe alt topic). La suzeta gata, nu cedam. Si acu o ora a facut tarantele, insa l-am ignorat si culmea parca da mai bine rezultate decit cind incerc sa il iau cu frumosul.
Pai daca ati luat hotararea gata, este bun luata. DE acum muuulta rabdare ca o sa uite de ea. |
|
| Daca am luat hotarirea gata, nu mai dam inapoi. Culmea e ca, desi tatal este "capul rautatilor", adica el a ascuns suzeta, baiatul este pe mine suparat. Se vede din faptul ca vrea sa se joace cu tati, face urat daca pleaca din camera, in schimb la mine nu reactioneaza la fel. Sigur, daca stau mi mult sa ma joc cu el ii trece, insa simt ca pe mine e suparat. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Despre suzeta nu ma stresez aici copii in itlia poarta si la 4 5 ani...iar cat despre pampers la fel e inca micut ce sa imi bat capul cu el si mai rau sa il oblig sa faca ceva ce inca nu poate....deci pe mine nu ma deranjeaza nici suzeta nici pampersul...important el sa fie inpacat.... |
|
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Mami de Rik si Flavio wrote:Despre suzeta nu ma stresez aici copii in itlia poarta si la 4 5 ani...iar cat despre pampers la fel e inca micut ce sa imi bat capul cu el si mai rau sa il oblig sa faca ceva ce inca nu poate....deci pe mine nu ma deranjeaza nici suzeta nici pampersul...important el sa fie inpacat....
just |
|
| andrada74 wrote:totusi in curind merge la gradinita. La fel si cu olita, caci nu face decit pipi la ea. Ce ne facem, caci nu il primeste la gradi fara sa faca la olita, iar bani de particulara nu prea avem? la fel cu suzeta, ce facem, il dam cu ea acolo? dupa parerea noastra, trebuie sa scapam de ea. Oricum, nu ne asteptam la astfel de reactii. Ieri a fost mai bine, insa cind ii refuzi ceva reactioneaza mai dur ca inainte. pacat ca-s asa comode doamnele de la gradi. Mi face la olita cand e acasa,la gradi ii pun scutec,plus unul de rezerva.educatoarea ii duce la toaleta la ore fixe,daca face bine,daca nu le pune scutecul iar dupa somnul de amiaza ii lasa fara.daca se intampla accidente ii schimba cu hainele de rezerva,daca le uda si pe alea ii schimba cu haine din rezerva scolii,pe care le duci a doua zi inapoi. eu nu i-am dus suzeta in primele zile,in a patra zi mi-a cerut educatoarea sa i-o duc la somn,nu poti sa fortezi un copil sa renunte dintr-o data la obiceiul lui. deci,e bine asa din punctul meu de vedere. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| sami wrote: pacat ca-s asa comode doamnele de la gradi. Mi face la olita cand e acasa,la gradi ii pun scutec,plus unul de rezerva.educatoarea ii duce la toaleta la ore fixe,daca face bine,daca nu le pune scutecul iar dupa somnul de amiaza ii lasa fara.daca se intampla accidente ii schimba cu hainele de rezerva,daca le uda si pe alea ii schimba cu haine din rezerva scolii,pe care le duci a doua zi inapoi. eu nu i-am dus suzeta in primele zile,in a patra zi mi-a cerut educatoarea sa i-o duc la somn,nu poti sa fortezi un copil sa renunte dintr-o data la obiceiul lui. deci,e bine asa din punctul meu de vedere.
interesant ca la voi se accepta.aici nu accepta asa ceva.fara suzeta.de pampers exact nu stiu,dar daca nu are pampers si face in pantaloni,te suna sa mergi sa iti schimbi copilul.ei nu schimba copii.dar asta dupa 3 ani andrada,si karina mea a fost super indragostita de suzeta.ea si-a pierdut suzeta si atunci am renuntat definitiv la ea.a fost greu,si acum mai ia suzeta verisoarei ei(a lui lukas nu).a avut si ea crize,dar niciodata nu m-am gandit ca o fi din cauza suzetei. mult succes. careva zicea ca nu poate copilul.am o prietena cu 5 copii,care si-a invatat copii in asa fel,incat la 1 an nu mai aveau pampers.acum are 2 gemene de un an si 3 luni.una dintre ele nu mai are deloc.se poate,deci,dar e nevoie de multa multa vointa si rabdare |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Noi la suzeta am renuntat deja, pur si simplu nu i-am mai dat-o chiar daca au mai ramas prin casa una-doua. O saptamana a cerut-o in fiecare zi, apoi a uitat de ea. In schimb, de pampers nu avem nici cea mai mica sansa sa scapam. Refuza total sa il asez pe WC sau pe olita. Refuza sa ii arat cum sa isi tina putica sa faca pipi. Asta vara am avut mai multe zile cand l-am tinut fara pampers, si facea pe el, si ma anunta dupa ce se intampla evenimentul. Degeaba i-am explicat: teoria o stie la perfectie: pipi si caca la WC. Practica - deloc. Am observat o chestie la Mihnea: cat il tineam fara pampers, doar cu chilotei, se tinea foarte mult timp sa nu faca. Il duceam la baie in ideea ca poate are nevoie, nu facea nimic, si peste nici 10 minute facea pe jos fara sa ma anunte inainte. I-am explicat ca daca nu face la wc nu poate sa mearga la gradi (ca a vazut-o pe Denisa ca merge si vrea si el), ca daca face la wc ii luam ghiozdanel cu Cars si il ducem la gradinita sa se joace cu ceilalti copii... nimic. Asa ca la 2 ani si 10 luni inca avem pampers. Pensu' cum ii zice el. |
|
| ca veni vorba,chiar azi-dimineata am intrebat educatoarea daca n-ar fi cazul sa-l duc fara pampers,ea spune ca inca nu,sa nu ma stresez pentru asta,o sa renunte de bunavoie la el.in toiul jocului se mai intampla sa scape pe el.deci,cand va vedea scutecul uscat,ma anunta ea.
in fine,trebuie sa stai printre ei ca sa le intelegi gandirea legata si de renuntarea la suzeta si la pampers.(nu forteaza copilul cu absolut nimic,niciodata,il lasa in ritmul lui) |
|
| off, e mai bine acum. In ultima saptamina lucrurile au evoluat categoric in bine. Cred ca a inceput sa uite de suzeta, caci nu o mai pomeneste. Chiar a reinceput sa doarma la prinz, nu mai are crize de furie (foarte rar, cind vrea neaparat ceva), eu zic ca am trecut peste ce a fost mai greu la acest capitol. Insa trebuie muuulta rabdare. Mai ramine sa lamurim si chestiunea cu treaba mare la olita. Macar cere pampi cind ii vine sa faca, iar la pipi se cere. La gradi, dupa cum am spus, nici vorba sa il primeasca daca nu face la olita. Ce spuneti voi sunt sf-uri la noi. Nici sa ii schimbe nu vor madamele astea comode de la noi. In fine... |
|
|