Cand putem face a doua cezariana ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andi&Mariuca
Scris: Friday, June 1, 2007 5:00 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Care este perioada minima intre doua operatii cezariene ? Se tot vehiculeaza ideea ca daca ai o prima nastere prin cezariana, a doua trebuie (tot la cezariana ma refer) sa se produca la 2 ani de la prima. ce nu inteleg eu este daca intervalul acesta de 2 ani se refera la momentul primei nasteri si instalarea celei de-a doua sarcini sau la perioada scursa intre cele 2 nasteri (se poate ramane gravida si inainte de cei 2 ani)? scratch

voi ce stiti?
codruta
Scris: Friday, June 1, 2007 5:18 PM
Nivel
Nivel: Avansat

mie dr mi-a zis ca trebuie sa fie minim 2 ani de la ultima nastere si pana la instalarea celei de-a doua.
dar cel mai bine intreaba dr, cred ca depinde si de organism
Alina
Scris: Friday, June 1, 2007 6:09 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Andismom wrote:
se poate ramane gravida si inainte de cei 2 ani? scratch

Da, eu am avut un dubiu atunci cand Catinca avea pana intr-un an, cam 8 luni, doctorul a fost putin reticent, dar, fiindca mi-a fost foarte bine in timpul primei sarcini, iar operatia si tot ce a fost postoperator a fost mai mult decat OK, mi-a spus ca am unda verde, sub supraveghere, dar Tudor a venit mai tarziu, ras

codruta wrote:
dar cel mai bine intreaba dr, cred ca depinde si de organism

Sunt de acord cu Codruta, fiecare organism e unic.
mihaela75
Scris: Friday, June 1, 2007 7:02 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Eu am ramas gravi la 9 luni de la cezariana.Sunt bine mersi nu ma deranjeaza nimic si dr. nici nu se agita cu cezariana de parca nici n-as fi facut-o.am intrat pe un forum cu mamici de pe-aici ca eram si eu putin panicata si am descoperit sarcini la 3,4,5 luni de la cezariana .Se pare ca numai in Ro se poarta moda cu doi ani ca prin alte parti vad ca nu e asa oare
Andi&Mariuca
Scris: Friday, June 1, 2007 7:50 PM
Nivel

si eu am auzit de cazuri de sarcini la 3 luni dupa cezariana dar, sincer, mie mi se pare f repede si f riscant. cand l-am intrebat pe dr meu acum ceva luni cand as putea ramane iar insarcinata mi-a zis ca ar trebui sa treaca minimum 1 an si 3 luni, 1 an si 6 luni. probabil ca se referea la acest interval de la prima nastere.

oricum o sa il intreb, evident.pupici
mihaela75
Scris: Friday, June 1, 2007 8:37 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
da si mie mi se pare riscant,poate peste 5 luni hai mai merge dar la 3 luni cred ca nici rana nu s-a vindecat.Oricum tu ai mai mult de un an cred ca dr o sa-ti dea unda verde yes
Miri
Scris: Friday, June 1, 2007 10:00 PM
Nivel

Inregistrat: 2/26/2006
La operatia de cezariana vorbim de incizia mai multor nivele de tesuturi plus incizia musculaturii uterine.
In cazul unei noi sarcini, aparuta prea repede, se discuta despre presiunea ce se exercita asupra peretelui uterin, implicit asupra cicatricii postoperatorii.
Ca masura de siguranta se indica existenta unui interval de 2 ani pana la aparitia unei noi sarcini dupa o nastere prin cezariana.Oricum, o sarcina survenita la 1 an si 4 luni de la cezariana, nu implica aceleasi riscuri ca una survenita la 4 luni, avand in vedere ca in primele saptamani uterul nu sufera transformari mari de volum .
Anca, eu cred ca e important sa discuti cu medicul tau , mai ales ca am inteles din postarile tale ca e un om exceptional!thumright
Andi&Mariuca
Scris: Saturday, June 2, 2007 3:05 PM
Nivel

Miri wrote:
La operatia de cezariana vorbim de incizia mai multor nivele de tesuturi plus incizia musculaturii uterine.
In cazul unei noi sarcini, aparuta prea repede, se discuta despre presiunea ce se exercita asupra peretelui uterin, implicit asupra cicatricii postoperatorii.
Ca masura de siguranta se indica existenta unui interval de 2 ani pana la aparitia unei noi sarcini dupa o nastere prin cezariana.Oricum, o sarcina survenita la 1 an si 4 luni de la cezariana, nu implica aceleasi riscuri ca una survenita la 4 luni, avand in vedere ca in primele saptamani uterul nu sufera transformari mari de volum .
Anca, eu cred ca e important sa discuti cu medicul tau , mai ales ca am inteles din postarile tale ca e un om exceptional!thumright

este Miri!thumright e un super domn si sper sa imi dea vesti bune, adica o "binecuvantare"! hail hail hail
desigur ca imi va indica niste analize si niste investigatii (pe care eu oricum am de gand sa le fac). sincera sa fiu am mari emotii vis a vis de discutia asta cu el pt ca la ultimele nu m-a incurajat f mult, e drept si ca atunci aveam nici un an de la nastere. pe atunci mi-a zis ca ar trebui sa iau in considerare f serios si faptul ca am avut o sarcina cu probleme si e mai bine sa facem totul "cu cap".

oricum, eu nu intentionez sa raman gravi decat in aprox 2 luni. asta daca toate merg bine..."toate" astea sunt asa de multe ca deja am tremurici in burta cand ma gandesc.catel
Miri
Scris: Saturday, June 2, 2007 9:35 PM
Nivel

Inregistrat: 2/26/2006
Anca, daca totul este in regula si organismul tau este ok, atunci ce sa mai spun....Asteptam un test pozitiv, mai la toamna!ras
AdrianaC
Scris: Monday, June 11, 2007 10:15 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mie mi s-a spus sa fie 2 ani intre momentul nasterii si momentul conceperii urmatorului bebe.

Nu cred insa ca e vreo problema si daca ai numai 1 an, dar depinde desigur de la organism la organism, daca ai avut o sarcina / nastere cu probleme, daca te-ai refacut usor ...
Andi&Mariuca
Scris: Tuesday, June 12, 2007 8:53 AM
Nivel

eu cred ca, cel putin in cazul meu, o noua sarcina la mai bine de 1 an si jumatate dupa o cezariana care a fost reusita, cu o vindecare completa si fara nici o complicatie, nu mai poate fi considerata un risc.

ceea ce reprezinta un risc acum, ma refer azi-maine si inca vreo 2 luni de acum incolo, dupa spusele dr meu,ar fi o sarcina ectopica datorata extragerii steriletului si a modificarilor aparute la nivelul ap genital din cauza lui. concluzia este: 2-3 cicluri normale, apoi analize si abia apoi punem problema unui nou bebe. aaaa...sa nu uit: dr zice sa folosim prezervativul uff banghead cyclops
tiramisu
Scris: Thursday, August 6, 2009 9:38 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 8/4/2009
Doctorul meu mi-a spus la controlul de la 6 saptamani ca un an de zile nu am voie sa raman insarcinata. Si l-am ascultatras Dar am auzit de femei care au ramar repede insarcinate chiar si dupa cezariana si totul a fost bine. Oricun celk mai bine e sa ascultan de medic, ca nu dejaba a facut facultate, master , doctorat etc...
ninetem
Scris: Friday, August 7, 2009 7:53 AM
Nivel

Inregistrat: 10/19/2007
Eu dupa prima cezariana am ramas insarcinata la 1 an si 3 luni, si l-am nascut pe Matei la 2 ani si 10 zile dupa Teo. Si a fost bine, doar ca am facut granulomul de fir care nu avea legatura cu prima cezariana.
Anelise
Scris: Tuesday, May 4, 2010 11:51 PM
Nivel

Inregistrat: 2/4/2008
Deci din ce am citit pe aici sa inteleg ca se poate si dupa 1 an, 1 an si ceva. oare Si mie mi-a spus medicul de 2 ani. Probabil pentru o mai mare siguranta! angel
KRYS85
Scris: Wednesday, May 5, 2010 8:35 AM
Nivel

Inregistrat: 9/23/2008
Liz wrote:
Deci din ce am citit pe aici sa inteleg ca se poate si dupa 1 an, 1 an si ceva. oare Si mie mi-a spus medicul de 2 ani. Probabil pentru o mai mare siguranta! angel

Si eu sunt de parerea ca timp de 2 ani operatia e vindecata complet,dar depinde poate si de organism!!!Mai bine mai tarziu decat sa apara probleme pe viitor!!!pupici pupici pupici pupici computerlove
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.