Cand poti incepe pregatirea gradinii primavara
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Monday, March 17, 2014 9:54 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Cand poti incepe pregatirea gradinii primavara?

Iarna se apropie de sfarsit si primavara bate la usa... Soarele incepe sa isi faca tot mai des simtita prezenta si sa ne incalzeasca cu razele sale, chiar daca vantul de martie inca bate destul de puternic. In curand intreaga natura se va trezi la viata si este bine sa ne gaseasca pregatiti si sa ne putem bucura in voie de armonia de culori.

Cand trebuie lucrat pamantul?

Daca va apucati sa lucrati pamantul prea devreme, faceti o greseala, pentru ca acesta este inca saturat cu zapada topita sau cu ploile de primavara, si se taseaza usor daca treceti peste el sau si mai rau, daca mergeti cu utilaje mai grele pe el.

De asemenea, plantele cresc mai usor daca sunt si spatii de aer intre particulele solului.

Cum puteti stii daca gradina s-a uscat suficient pentru a fi lucrata?

Puteti face un test simplu: luati un pumn de pamant, formati din el o minge si vedeti daca este usor sfaramicioasa daca o presati cu degetle sau daca se sfarama daca ii dati drumul pe pamant. Daca mingea de pamant nu se sfarama sau se rupe in bucati mari in contact cu solul inseamna ca are inca prea multa apa. Un pamant prea ud se simte de asemenea lipicios si va ramane pe degete. Daca este foarte ud, cand il presati in mana aproape il puteti modela ca pe plastilina.
fdianamaria
Scris: Wednesday, March 19, 2014 3:44 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
Eu saptamana trecuta am reusit sa termin cu pregatirea de primavara a gradinii. Am prins cateva zile superbe, asa ca am facut curatenie si am plantat cateva verdeturi. ras
sousourel
Scris: Saturday, March 22, 2014 10:08 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
fdianamaria wrote:
Eu saptamana trecuta am reusit sa termin cu pregatirea de primavara a gradinii. Am prins cateva zile superbe, asa ca am facut curatenie si am plantat cateva verdeturi. ras

Harniceala! Da' mai poti sa te apleci?ras
marivic
Scris: Saturday, March 22, 2014 1:55 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Sotul a trecut la taierea viei si a pomilor...Este cald,chiar foarte cald si merg taiatae acum.
Eu am insamantat cateva seminte de flori si urmeaza astazi ceva ierburi aromate si rosii si castraveti la paharele,in casa.
marivic
Scris: Monday, April 7, 2014 4:30 PM
Nivel

Daca nu ai facut de toamna,solarul il poti face acum,primavara din luna martie.Daca poti si ai posibilitatea il poti si acoperii cu folie.
In aprilie,la inceput se pot planta rasaduri dar si seminte in solar.Noi am plantat rosiile si castravetii,momentan.Vor mai urma cateva fire de ardei iute si un alt tip de rosii.

rosiile

castravetii
img
AdrianaC
Scris: Monday, April 7, 2014 10:10 PM

In weekend am plantat si noi cateva floricele... narcise, lalele, zambile roz, mov, albe si 1 trandafir catarator...

marivic
Scris: Monday, April 7, 2014 10:50 PM
Nivel

Super arata!
Sa va incante ochii si simturile,Adriana!Bravoo
AdrianaC
Scris: Tuesday, April 8, 2014 6:12 PM

Multumim !

E munca multa, dar cand vezi cum arata uiti ca te-ai anchilozat hohot hohot hohot

Sa vedem cat vor rezista dupa ce vor veni in contact cu Nola uff
marivic
Scris: Tuesday, April 8, 2014 6:14 PM
Nivel

Daaaa hohot
Sper sa fie ascultatoare.....sic
marivic
Scris: Tuesday, April 15, 2014 9:50 AM
Nivel

Si eu pregatesc cum pot,inca gradina....Spre rusinea mea,nu m-am mai ocupat de foarte mult timp de ea.....Am avut decat solarul si atat.Nu vreau sa ma dezvinovatesc dar va spun ca atunci cand ai si serviciu nu mai merg toate bine si in curte...
Am mers cativa ani dar nu am mai facut fata si sotul mi-a zis ori curte,ori serviciu....asa ca,nu m-am mai ocupat de curte.Acum,am chemat pe un tanar sa-mi sape,cu toate ca este tarziu de sapat,iaracest lucru trebuia facut de toamna,dar asta este.Dupa ce imi sapa si imi scoate buruiana otravitoare,voi pregati terenul pt insamantat,caci nu este tarziu avand in vedere ce rece a fost si inca este,timpul.
Am sa pun poze,imediat ce pot....
raly
Scris: Sunday, April 27, 2014 8:49 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Adriana,a meritat efortul!Uite ce bine arata!Bravoo Bravoo
SantiagoT
Scris: Tuesday, March 31, 2020 7:05 PM
Nivel: Guest

Daca sa vorbim de un tim anume, chiar nu-l avem. Pentru ca in ultima perioada vremea se schimba si nicioadata nu stii ce surprize te asteapta. Dar eu mereu incep sa fac curat si sa pregatesc totul la sfirsit de martie. Chiar daca pe parcurs poate sa vina frigurile cel putin este curat si totul pregatit. Anul acesta mi-am achizitionat o prasittoare universala pe care am gasit-o online. Chiar am fost foarte suprinsa cind am dat de asa ceva. Am si incercat-o in gradinuta de flori, e geniala, am economisit o gramada de timp. Am vazut ca acolo sunt tot felul de unelte pentru casa si gradina ar trebui sa mai comand cite ceva. Cum o sa fac comanda va spun si voua rezultatul. Deci incet, incet chiar ma aput de pregatit gradina pentru plantat. Ti-as sugera si tie, tot e mai putin de lucru cind o i-ai din timp.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.