Cand pot vorbi cu copilul meu despre...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mama Alessiei
Scris: Sunday, March 14, 2010 12:22 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/16/2009
Mda, e destul de dificil banghead banghead banghead mai ales pentru un copil de 2 ani, foarte sociabil si prietenos cu toata lumea oare tot timpul zilei e cu mine iar de baby sitter au facut doar cumnatele mele, dar cumva ar trebui sa o pregatesc pentru ca in toamna asta o sa mergem la gradinita...iar in ultimul timp am vazut si auzit destule grozavii cu educatoare si sotii lor specializati in jocuri si filmari erotice cu copii, copii foarte activi in mod normal care au fost sedati la gradinita nervi nervi nervi parintii demonstrind cu analize starile de apatie si somnolenta ale copiilor.
Cu caramelele nu mai spun...ca a trebuit sa ma ratoiesc la cite cineva sa nu-i mai dea...o caramea de la o batrinica in timp ce asteptam sa intram la medic, alta caramea de la un batrinel ce statea pe o banca in parc (si oferea caramele la toti copiii) alta caramea de la vinzatoarea de la magazinul alimentar sau de la paine ras Nu-mi ramine sa-i spun decit ca o sa o doara burtica daca ia alte caramele decit cele pe care i le dau eu ras
Sa speram ca o sa fie bine, mai ales ca noi locuim intr-o localitate mica unde toata lumea cunoaste pe toata lumea, toate zvonurile, stirile bune si rele ne ajung la urechi inaintea telejurnalului ras
g_nicoleta2000
Scris: Sunday, March 14, 2010 1:22 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
mama Alessiei wrote:

Cu caramelele nu mai spun...ca a trebuit sa ma ratoiesc la cite cineva sa nu-i mai dea...o caramea de la o batrinica in timp ce asteptam sa intram la medic, alta caramea de la un batrinel ce statea pe o banca in parc (si oferea caramele la toti copiii) alta caramea de la vinzatoarea de la magazinul alimentar sau de la paine ras Nu-mi ramine sa-i spun decit ca o sa o doara burtica daca ia alte caramele decit cele pe care i le dau eu ras

Da, este o manie a oamenilor sa ofere dulciuri copiilor straini si daca ii refuzi pe fatza se uita la tine ca la nebun.
Mela
Scris: Monday, March 15, 2010 1:19 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
eu i-am spus clar Larisei ca doar eu am voie sa o spal sau sa o sterg dupa ce merge la toaleta,in rest nimeni nu are voie sa o atinga;la gradi sau la scoala sa nu-i lase pe baietei sa pun mana pe ea,pe strada sa stea doar langa mine,daca mergem undeva,la fel,sa nu dea voie nimanui sa o atinga,i-am spus foarte clar ca unii oameni pot sa-i faca rau,mai bine sa stie asta si sa se fereasca,in ziua de azi vezi,auzi,citesti tot felul de grozavii.i-am interzis si sa stea in bratele barbatilor care ne vin in casa (cumnat,prieteni de-ai lui tati sau oricine ar mai fi),trebuie sa fie politicoasa si cam atat.
Mihaita ma cam pune pe ganduri,azi-dimineata,pe drum spre gradi am trecut pe langa unul care arata mai rau ca un boschetar,i-a facut cu mana si Mi i-a raspuns.el are incredere in oricine,trebuie sa duc multa munca de lamurire la capitolul asta.
Laura
Scris: Monday, March 15, 2010 6:52 PM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2006
Desi Alex are 4 ani, mi se pare prematur sa-i vorbesc despre asta. Si nici eu nu ma gandesc la asemena grozavii pentru ca efectiv stiu in fiecare clipa unde e si ce face copilul meu. Ar fi chiar culmea sa ma tem de Doamnele Educatoare pentru care am tot respectul. Un lucru e clar: Alex nu va merge nicaieri neinsotit, nu va iesi singur afara si nu va avea viata pe care am avut-o eu: cu cheia la gat si cu responsabilitatea unui copil mic (fratele). Toate activitatile le va face impreuna cu noi pana la o varsta destul de inaintata.
Iar despre atins...ce sa spun...in parc se joaca prinsa cu fete, baieti, se ating, se striga, se pot lovi...iar eu nu pot fi paranoia si nu pot interpreta fiecare gest al fiecarui copil care pune mana pe el.
Mela
Scris: Tuesday, March 16, 2010 9:24 AM
Nivel

Laura,nu cred ca vreuna dintre noi nu sta cu ochii pe copii ca si pe butelie,dar poate ai auzit si tu cum ca Belgia,Olanda,din ce zice si Bereea,sunt tarile pedofililor,mai nou sunt dezvaluiri legate de scolile catolice din Germania...daca si preotii au probleme psihice (ca nu pot numi altfel ceea ce au facut ei),in cine sa te mai increzi? uff
Laura
Scris: Tuesday, March 16, 2010 10:45 AM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2006
Mela, aveti dreptate. E normal sa existe anumite temeri pe care orice parinte le are. Insa mie mi se pare (si e doar parerea mea care nu e neaparat una buna)ca se cam exagereaza in unele idei: nu las sa-l (o) atinga nimeni...lucru care e inevitabil la un loc de joaca, la gradinita, in parc. Daca spui unui copil de 2 ani ca nu e voie sa-ti atinga nimeni ......automat il pregatesti pentru lucruri pe care el nici nu ar trebui sa le cunoasca...sunt atat de inocenti la varsta asta si orice idee prematura pusa in capusorul lor, ar putea avea urmari. Fetele sunt mai precoce, o asemenea discutie ar trebui sa existe undeva la varsta de 7-8, nicicum 2 ani. Daca eu sunt clipa de clipa cu ochii pe el, daca stiu in orice moment unde e si ce face, ce rost are sa-i introduc idei care nu-i folosesc?
Mie mai teama imi e ca nu voi reusi sa-i indrept comportamentul rebel pe care-l are copilul meu...decat ca s-ar putea intampla cu el o nenorocire de gen pedofilie. Stiu bine in ce cercuri ma invart si pe cine accept pe langa mine. Si ca sa inchei fara sa supar pe nimeni: personal mi se pare prea devreme sa incarc copilul cu orice ar avea conotatii sexuale. E la varsta la care e foarte bine supravegheat si consider inutil sa-i aduc la cunostinta unele lucruri pe care el oricum nu le intelege.
Mela
Scris: Tuesday, March 16, 2010 10:57 AM
Nivel

pana nu te lovesti de un anumit lucru,de o anumita intamplare nu ai cum sa intelegi...
raman la parerea mea:mai bine sa aiba o anumita retinere fata de straini decat sa sufere nu doar in copilarie ci poate o viata intreaga closedtopic

ps:nici una dintre noi nu si-a pus problema "cum discuti cu un copil de doi ani",suntem la capitolul "copil de gradinita" sic
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, March 16, 2010 2:19 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
Laura wrote:
Stiu bine in ce cercuri ma invart si pe cine accept pe langa mine. Si ca sa inchei fara sa supar pe nimeni: personal mi se pare prea devreme sa incarc copilul cu orice ar avea conotatii sexuale.

Supravegherea mi se pare si mie vitala, trebuie mereu sa-l vezi. In parc las si eu "lesa" mai lunga dar tot timpul o am sub ochi si asta-i obligatoriu.
Conotatiile sexuale sunt cred inexistente pentru un copil de 4 ani dar poti sa-i spui pur si simplu ca fizic nu are voie sa fie atins de straini, pur si simplu este o regula fara prea multe explicatii ca oricum copilul nu le cere in amanunt. Nu-mi place nici cand imi ating strainii (si nici apropiatii) copila pe fatza. Asta-i o groaza de-a mea de cand era Alexandra bebe asa ca noi avem regula : NU PUNETI MANA! extinsa la mai mult decat organele sexuale.

Scolile ortodoxe sau catolice si-au schimbat de mult orientarea, negand existenta unor probleme din interior au ajuns la fel de nesigure ca orice scoala. Mersul a o gradi mixta pentru noi a fost foarte benefic, mai ales la baie la pusul pe olite a fost foarte educativ pentru Alex ca asa a inteles diferenta dintre ea si baieti. Mai mult decat diferenta fizica nu i-as spune ca pana la urma o vreau copil normal si nu viitoare Monica C.ras
danab
Scris: Tuesday, March 16, 2010 2:54 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Nici eu nu las pe nimeni sa puna mana pe fiica-mea si ii repet mereu (singura metoda de a invata un copil de varsta ei) sa nu lase pe nimeni (straini) sa puna mana pe ea.
Vad ca la gradinita ii invata dna ca fetitele intra la baie doar cu fetite si baieteii cu baietei, si acasa imi repeta si ea textele si ca nu au voie sa vorbeasca cu straini.
Va fi greu, stiu, ea creste in mediu foarte diferit de cel in care am crescut eu, dar nici nu pot da in paranoia, pot doar "cenzura" cunostintele si sa fiu langa ea cand iesim.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.