Cand pot vorbi cu copilul meu despre...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Saturday, March 13, 2010 7:38 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Nici nu stiu ce titlul sa pun...Problema este urmatoarea: am citit de curand o carte care m-a facut sa inteleg cat de raspandita este pedofilia in Italia in randul clerului, dar si in scoli.Mai ales in scolile catolice.
Eu am vorbit cu Ale despre faptul ca nu are voie nimeni sa o atinga , sa o pipaie sau sa o sarute.Dar am citit cat de bine stiu unii sa pregateasca psihic copiii pentru astfel de lucruri incat sa nu spuna nimic parintilor.
Voi cum ati aborda o astfel de problema cu copilul vostru? De la ce varsta ar fi indicat sa vorbesc mai serios cu ea?Cum as putea sa-i spun ca sa nu o sperii?
g_nicoleta2000
Scris: Saturday, March 13, 2010 8:04 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Curajos subiect. newclap

NOi am discutat un picut de tot cu Alex, de fapt am discutat numai eu ca sotul meu zice ca-i mai bine sa stam cu ochii pe ea momentan.
Alex stie ca nu are absolut nimeni voie sa-i atinga pasarica inafara de mami, bica si doctoritza. Dupa ce i-am spus asta am regretat ca i-am spus de doctoritza si chiar m-am gandit sa o mai las un pic si apoi sa refac fraza, sa ramana doar mama si bica. Este foarte greu sa-i explic ca unii oameni i-ar putea face rau sexual pentru ca pentru ea sexul nu exista din nici un punct de vedere, nici nu cred ca ar fi indicat sa-i explic prea multe acum. Eu merg foarte mult pe relatia dintre noi doua, imi spune absolut orice si sper sa pot mentine relatia de sinceritate mai mult timp pana cand o sa pot discuta mai multe.
Pana va mai creste oricum cred ca de baza va ramane: ochii in permanenta pe copil!
I-am explicat in schimb cuvantul MONSTRU! Ea m-a intrebat ce inseamna pentru ca era o reclama cu oamenii sunt monstrii, atunci i-am explicat ca sunt oamneni foarte draguti si frumosi care-ti pot face foarte mult rau fizic, te pot bate, te pot fura de langa mine si aceea se pot numi monstri.
Greu de explicat la nici 5 ani si nici nu as vrea chiar sa-i explic mai multe momentan pentru ca granita inocentei este foarte fragila. Conteaza foarte mult mediul in care creste copilul, asta mi se pare cel mai important, sa stii oricand unde-ti este copilul, sa nu-l lasi nesupravegheat si sa nu apelezi la tot felul de prieteni sau rude in a avea grija de copil.

Fluturas
Scris: Saturday, March 13, 2010 8:48 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
hai ca mi-ati amintit ce mi s-a intamplat mie in copilarie.eram,cred,in clasa intai si ca in romania,mergeam singura la scoala si spre casa si intr-o zi,mergand spre casa,langa o casa neterminata ma intreaba un barbat daca vreau o papusa.eu i-am spus ca da si m-a chemat inauntru,unde mi-a spus sa ii arat cum fac eu baie.avantajul meu a fost ca eram foarte rusinoasa si a durat foarte mult incercarea lui de a ma convinge si tot nu a reusit.nu mai tin exact minte cum,dar am reusit si am fugit de acolo si nu s-a intamplat nimic
multumesc lui Dumnezeu si in ziua de astazi ca nu s-a intamplat nimic.
cu copii inca nu am vorbit despre asta,si uite ca m-ati pus pe ganduri si mai ales amintindu-mi de intamplarea mea
cute_babies_of_mine
Scris: Saturday, March 13, 2010 8:48 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Bereea, nu stiu cum ai putea sa abordezi un asemenea subiect... Pe bune!
Eu incerc sa-i bag lui Tudor in capusor ca orice ar face el, singur sau pus de altii, orice-orice, sa-mi spuna, pentru ca, desi ma supar pe el, daca e un lucru rau, mereu il voi ierta si il voi iubi si impreuna vom gasi o solutie. Aproape zilnic ii repet asta in speranta ca daca vreodata va avea probleme, va avea curaj sa vina la mine. Mai mult... cam atat!
ingerash
Scris: Saturday, March 13, 2010 9:31 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Bereea,bun subiect!
Am invatat copii sa nu accepte bomboane,jucarii,fara acordul meu,daca suntem impreuna si li se ofera copii cauta aprobarea mea.Nimeni nu are voie sa-i atinga,sau sa li se ofere ceva sa fie atinsi.
shirel
Scris: Saturday, March 13, 2010 10:10 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Si eu am inceput discutia asta de pe la varsta de doi ani ,Eden este si ea cum spunea-i ca ai fost tu Fluturas rusinoasa si orcum si orcine ar incerca nu are nici o sansa ,ea are nevoie de ceva timp sa se obisnuiasca cu strainii ,de obicei nu rasspunde la chemarea lor ,verificat si chestia cu ciocolata si papusa.apropo incercati sa o verificati cu cineva pe care copilul nu il cunoaste si vedeti daca va merge cu respectivul si atunci puteti si aveti un motiv de a explica copilului problemele care se pot ivi.
Eden stie ca nimeni nu are voie sa o atinga la push push Asa numim noi locul respectiv plus de asta cand facem pipi sa nu lasam pe nimeni sa ne vada doar binenteles mami,bica sau educatoarele.
aici in Israel problema mai proasta si mai groaznic de explicat este ca de multe ori toate violuriile si tentatiivile de viol vin din partea familiei si a rudelor frati ,tati,verisori si asta este un cosmar si greu de explicat totusi i-am explicat ca noi fetitele trebuie nu lasam pe nimeni sa ne atinga in anumite locuri chiar daca este Oshry sau tati nu mai spun de cineva strain.Subiect delicat ,felicitari Bereea pentru topic newclap newclap si care trebuie explicat de fiecare data la orice varsta cand copil pricepe cat de cat si repetat mereu.Sper ca d-zeu sa nu ne dea ocazia sa trecem prin asa ceva!pale pale
miorita02
Scris: Saturday, March 13, 2010 11:15 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/12/2009
frumos subiect.si pe la noi apar acum cazur de acum nu stiu cati ani unde fosti elevi in ionternatele bisericii acuza popi ca ai pedepseau si ca ai frecau cu capul de...
si baieti.al meu cred ca e prea mic.cateodata striga el dupa lume pe strada si alteori cand vorbeste cineva cu el se ascunde dupa mine.

ps imi spune cineva ce e aia bica?
cute_babies_of_mine
Scris: Saturday, March 13, 2010 12:52 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Bereea, am ramas cu gandul la subiectul acesta. Corelat de ce spunea Shirel, vizavi de ciocolata si papusi primite de la straini, mi-am adus aminte ca pe vremea mea mos se zvonea ca sunt niste "sectanti", ca ei fura copiii de pe afara si ca fac sapun din ei. Cred ca puteau sa-mi ofere strainii orice, ca de teama sectantilor nu as fi primit nici moarta.
Vremurile s-au mai schimbat si sperietura nu mai e preferata de parinti pentru a tine copiii departe de pericole ca acesta. Eu zic ca tot ce poti face momentan e sa stai cu ochii pe ea, sa citesti care sunt simptomele ce apar la copii abuzati, iar, pe masura ce Ale creste, sa-i spui cate putin din adevar.
bereea
Scris: Saturday, March 13, 2010 1:17 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Bineinteles ca sunt cu ochii pe ea.Si stie ca nu poate sa primeasca nimic de la straini.Odata i-a dat un mos o ciocolata si a fost de acord sa o aruncam si sa-i cumpar una la fel.Poate mosul avea intentii bune, dar nu s estie niciodata.
Mereu ii atrag atentia sa nu vorbeasca cu strainii.Cand merge la colege in vizita o las numai daca sunt si mamele acasa.Cum la gradinita are supraveghetori si barbati o intreb cine o ajuta la baie , etc.
Ale are notiunea de dragoste, adica ca mami si tati se imbratiseaza si se saruta.Si stie ca poate fi imbratisata si sarutata de mami, tati, bunici.
Stiu ca e inca mica sa-i povestesc unele lucruri, probabil in viitorul apropiat o voi face.Stie ca sunt oameni rai care sunt frumosi sau buni la prima vedere , dar care au inima neagra - apropo de monstri - si care ii pot face rau.
Dar nu pot sa nu ma ingrijorez cand citesc articolele ce apar tot timpul in ziare.
miriam
Scris: Saturday, March 13, 2010 3:14 PM
Nivel

Inregistrat: 5/17/2009
bereea, as putea spune ca mi-ai ghicit un gand...
baietelul meu este foarte prietenos,ma face sa imi fac o multime de ganduri pt ce va fi in viitor.merge la oricine ,zambeste la toti...prin fata portii noastre trec multi oameni, tigani, pt ca este aproape o gara.
e cam mic sa-mi fac probleme,stiu, si sper sa se mai schimbe, dar la cate auzi ca se intamplauff
vorba lui cute, ochii pe copii cat mai mult.

shirel
Scris: Saturday, March 13, 2010 7:20 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007

ps imi spune cineva ce e aia bica?[/quote]

hohot hohot Bica este bunica .computerlove computerlove
miorita02
Scris: Saturday, March 13, 2010 8:14 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/12/2009
mersi shirelras
Ana
Scris: Saturday, March 13, 2010 10:47 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
shirel wrote:

ps imi spune cineva ce e aia bica?

hohot hohot Bica este bunica .computerlove computerlove [/quote]hohot ras
myha84
Scris: Sunday, March 14, 2010 11:44 AM
Nivel

Inregistrat: 2/6/2009
Bereea felicitari pt subiect, ma gandesc ca peste un an o sa trebuiasca sa vb si eu cu Ale a mea despre lucrurile astea si mi se pare destul de dificil.
snowdrop
Scris: Sunday, March 14, 2010 12:07 PM
Nivel

Inregistrat: 3/26/2007
Stefan este tot timpul supravegheat. E si normal, la varsta lui! Ma gandesc pe viitor ... el va avea aceeasi libertate pe care am avut-o noi in copilarie? Nu cred, din pacate! Mie mi-e teama de tot ceea ce inseamna mai departe de invatamant primar. Sper sa vina odata cu varsta si intelepciunea necesara sa-l am aproape tot timpul.
Acum nu este o fire prea prietenoasa, adica ii trebuie ceva timp sa cunoasca si sa interactioneze cu o persoana. Dar ce ma fac cu persoanele care au intentii bune? De ex. in piata i se ofera una-alta de catre babutele precupete. Pot sa le refuz? Sa zic, nu-i dati ca se invata prost? Mi-e rusine!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.