Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Fetelor, nu va suparati...va intreb si eu...de ce atata chinuit cu jucarii, ca sa vina spre jucarii si altele? Copilul nu trebuie fortat, nici sa mearga in 4 labe si nici in 2. Cand va fi pregatit, singur va face lucrurile astea indiferent ca-l tentati cu o jucarie sau nu. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| danab wrote:La noi nu a functionat, ori nu o mai intereseaza ori tipa sa i-o dau. In cazul in care totusi se deplaseaza spre jucarie, o face tarand fundul  sau se ridica de pat si merge pana la ea. Nici la noi nu a functionat de fiecare data. Daca incepea sa tipe i-o dadeam inapoi ca sa nu creada ca nu are voie cu jucaria. Ideea era sa o invat ca poate sa se deplaseze(asa cum poate) si singura sa-si ia ce vrea. La inceput ne taram pe burta, apoi in patru labe, apoi tinandu-ne de pat.... Am trecut prin toate etapele. Acum incercam sa invatam sa alergam si folosim mingea pentru asta (tot cu mingea s-a invatat si sa mearga singura) |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/29/2007 Mesaje: 782
| anemona nu merge de-a busilea, pur si simplu se ridica in manute, pune capul in pamant si impinge,apoi plange ca nu face nici o miscare in felul acesta.Daca o tin de manute ma plimba toata casa,iar daca ii dau drumul cred ca sta cam 1 minut si apoi cade in fundulet.La ce varsta oare merg copilasii singuri? adynanemona attached the following image(s):

|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| adynanemona wrote:anemona nu merge de-a busilea, pur si simplu se ridica in manute, pune capul in pamant si impinge,apoi plange ca nu face nici o miscare in felul acesta.Daca o tin de manute ma plimba toata casa,iar daca ii dau drumul cred ca sta cam 1 minut si apoi cade in fundulet.La ce varsta oare merg copilasii singuri?
Nu e regula, nu toti copiii sunt la fel.Avem aici pe forum o fetita care inspecta casa de la 5 luni si acum la 9 luni alearga pe picioruse proprii Placintuta mea nu s-a urnit din loc pana la 9 luni si apoi deodata a inceput s-o ia de-a busilea si acum merge de manuta ( cu ajutor).ai rabdare ca stie el bebele mai bine cand e pregatit pt fiecare miscare |
|

Inregistrat: 1/29/2007 Mesaje: 782
| abia astep sa mearga adynanemona attached the following image(s):

|
|

| Si noi abia asteptam sa o vedem Insa si mersul cere rabdare.Ai putea sa o pui in premergator si in doua saptamani iti merge de-i zbarnaie calcaiele.Si totusi am observat ca pana la mers sunt alti pasi precum ridicatul in picioare tinandu-se de mobila si asezatul inapoi pe covor.Astia doi pasi pot fi sariti daca folosesti premergatorul si o sa te miri de ce bebele cade mereu si plange: ca nu stie sa se aseze singurel in fundulet,sa nu mai zic ca ar putea prinde frica de la cazatura si nu mai merge deloc ( asa am patit cu fata cea mare).Acuma sunt si eu convinsa ca premergatorul face mai mult rau decat bine,sare etapele naturale de dezvoltare,ca merele rosii si frumoase din piata crescute cu hormoni |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Miha, nu e neaparat regula, sa stii. Eu pe Maria nu prea am lasat-o pe jos , in patru labute. O ora pe zi, maxim, pentru ca era rece pe parchet. A stat direct in premergator de cand am obsercat ca sta bine in funduletz , iar atunci cand si-a dat drumul la mers nu am avut nici o problema cu ridicatul singurica in picioare , cu statul in funduletz, ... etc. Pur si simplu , cand s-a vazut fara premergator , la 9 luni jumatate , s-a ridicat langa mobila ( canapea, masuta de living , perete ) si a luat-o la picior usurel , usurel.
Eu nu sunt de acord ca nu e bun premergatorul, din contra .......
Spor la ....... alergat , frumoaselor ! |
|

| Treaba cu premergatorul e poveste stiintifica si nici un savant nu a reusit sa descalceasca itele daca-i bun sau nu. Probleme e asa de controversata ca o sa facem facultati de premergatorie sau nepremergatorie sa aflam si noi mamicile raspunsul.Pana atunci spor la umblat cu sau fara premergaret |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| eu l-am lasat pe Andi pe jos abia pe la 9 luni... eram absolut socata ca la varsta asta, la care mult copii merg singuri, el nici in 4 labe nu stia sa mearga... mi-a spus o prietena sa il pun pe jos si sa astept ca se va ridica singur si va pleca pe picioare... asa a fost! dar a durat vreo luna jumate pana si-a dat drumul... in cateva zile a plecat in 4 labe, apoi dupa vreo 2 saptamani s-a ridicat singurel tinut de mobila si fotolii, dupa care a inceput sa faca pasi singur. acum stie sa plece singur si merge fara probleme. se mai impiedica si cade dar asta e!
in ceea ce priveste premergatorul, eu l-am pus pe Andi in el de la 7 luni si de mers a mers abia pe la 11 luni si jumatate singur... asa ca depinde de copil, stiu si eu copii care de la premergator au umblat singuri f repede dar si cazuri, ca al nostru, in care premergatorul nu a facut decat sa incetineasca mersul... asa ca eu sunt putin contra lui. la al doilea copil voi incerca sa nu il mai pun in premergator si sunt f curioasa cum va fi... |
|

Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 1368
| Pfff ce prafuit e subiectul asta !!! A inceput si Alex sa mearga de-a busilea e super haios.
adrianayo2003 attached the following image(s):

|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| hi hi, ce scump e! si precoce! |
|

Inregistrat: 3/19/2008 Mesaje: 515
| Hei, bravo Alex da ce precoce esti! Matei nici acum nu s-a prins cum este cu mersul de-a busilea, inca se mai propteste in cap! |
|

Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 1368
| Multumim Da e super energic. La 5 luni statea singur in fundulet si acum "alearga" de-a busilea prin casa. Il pun in sufragerie si-l gasesc pe hol. Are cu cine samana. Sotul meu la 10 luni mergea singur (sursa nesigura : socrela). Pupici voua si la puiuti. Mateiutz daca vrei putem sa ne intalnim la niste cursuri de mers de-a busilea. |
|

Inregistrat: 3/19/2008 Mesaje: 515
| Cand mai venim in Bucuresti, iti trimit PM. Dar dupa ce trec caldurile astea, ca e groaznic in Bucuresti vara! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Alex, voinicule, ce precoce esti! Nu te grabesti, nu? Spor la patrulat! Viteza nu-ti doresc ca ma alearga mami |
|
|