Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| In afara faptului ca merge cu spatele foarte bine si se hatana de zici ca-i cutremur , acum, nu pot sa descriu exact cum, dar se arunca pe burtica...probabil ca ea ridicandu-se de fund in sus, nu mai stie next step cam ce ar trebui sa faca si hop pe burta...zici ca sare dupa trambulina direct cu burtica de apa . E tare comica. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Draga de ea Inca putin si prinde ''motoras'' la picioare, de n-ai sa mai poti sa o tii. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| vreau sa va intreb (desi probabil ca s-a mai discutat aici dar n-am avut rabdare sa citesc tot): pentru a-i stimula bebelusului ridicatul de unul singur in picioare si implicit mersul in picioare singurel, sprijinit, trebuie sa ii lasam pe jos, prin casa? o prietena m-a certat ca de ce nu il pun pe Andrei pe jos prin casa sa plece singur de-a busile? adevarul este ca nu l-am lasat decat foarte rar si el nu merge in patru labe... (sta in patru labe dar nu s-a deplasat niciodata asa). este necesara etapa asta sau sa-l las in pace? |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Anca, si eu l-am lasat pe David pe covor, cam de la 8 luni. Ii puneam jucariile langa el si se juca singur. La 9 luni fara o zi a inceput sa migreze in 4 labute...Inainte, doar se misca incet-incet, rotindu-se pe loc. |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Anca, nu e lege ca toti copiii sa mearga in patru labe. Miruna nu vrea deloc, daca ajunge pe burta se ridica in fundulet (ca a invatat cum) si urla la mine sa o ajut sa se ridice in picioare. Se intinde dupa jucarii doar cat ajunge ea, daca nu ajunge la ea nu o mai intereseaza. Matusa mea imi spunea (cand era pe la 2 luni) sa nu o fortez, copilul nu face nimic daca nu e pregatit. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/2/2006 Mesaje: 306
| danab wrote:Matusa mea imi spunea (cand era pe la 2 luni) sa nu o fortez, copilul nu face nimic daca nu e pregatit.
ai mare dreptate..! pupici dulci!
|
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Anca, eu am lasat-o pe Sara pe jos, pe covor! Cand a dorit, a plecat in patru labe, apoi s-a ridicat in picioare, cu sprijin, mai intii!Eu cred ca nu e nicio problema daca il lasi pe Andi pe covor, cu citeva jucarii in jur.Daca va dori sa mearga in patru labe, o va face oricum! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Fetelor si eu as pune-o pe Diana pe jos, dar sunt cateva probleme.... 1. Stau la parter 2. La subsol nu e incalzire, blocul fiind debransat de la caldura, prin urmare toata lumea are centrala...sau butelie. 3. La mine in casa se sta incaltata cu papuci foarte grosi pentru ca, covorul meu e aja de rece de zici ca e ud... Prin urmare, cum sa o las pe Diana sa misune pe jos? Uf, nu stiu...sa pun paturi multe? Ingheata si alea.... Voi ce parere aveti? |
|

| alex28 wrote:Fetelor si eu as pune-o pe Diana pe jos, dar sunt cateva probleme.... 1. Stau la parter 2. La subsol nu e incalzire, blocul fiind debransat de la caldura, prin urmare toata lumea are centrala...sau butelie. 3. La mine in casa se sta incaltata cu papuci foarte grosi pentru ca, covorul meu e aja de rece de zici ca e ud... Prin urmare, cum sa o las pe Diana sa misune pe jos? Uf, nu stiu...sa pun paturi multe? Ingheata si alea.... Voi ce parere aveti?
Draga mea, ar fi o solutie sa-i amenajezi ei un loc special, eventual "ingradit"de niste perne ,unde sa pui o pilota sau o plapuma mai groasa,chiar peste un sac de dormit, daca ai avea...!In felul acesta ii oferi libertate de miscare, numai ca la primul stranut va trebui sa reevaluezi situatia! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Dificila situatie, dar trebuie luate masuri, pentru ca in curand va incepe sa mearga si n-o vei mai putea tine in loc, asa ca e tot una. |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Greu, poate sa o tii pe pat, cu jucariile pe langa ea si sub supravegherea ta. Poti sa o lasi la ea in patut, ca si acolo poate incepe sa patruleze dintr-un capat in altul. |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| eu am observat ca Andi nu e prea incantat de mers in 4 labe. nici pe patul nostru care e maaaaaaare, nici prin tarc si nici pe jos nu e foarte doritor de mers asa. azi am curatat covorul din sufragerie (il aveam in beci pt ca am in sufragerie parchet si se intretine mai usor decat un covor) si vreau sa il pun pe pitic pe el sa vedem ce parere are despre asta... el merge in picioare sustinut si prin patut, se ridica singurel si apoi se tine de margini si patruleaza. stiu ca unii copii nu merg in 4 labe ci se ridica direct in picioare... |
|

| Anca, nu e obligatoriu ca toti copii sa mearga in patru labe, asa ca daca Andrei prefera sa treaca direct la mersul in picioare, asta e! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Diana nu a mers in 4 labe.Daria nici ea nu da semne ca s-ar osteni sa o ia la explorat.Insa realizarea zilei a fost ridicatul in fundulet din pozitia culcat Deci pupila face progrese, se dezvolta dar cum vrea muschii ei Acum tot impinge picioarele in podea, nu-i place nici in fundulet nici culcat deci concluzia: tre sa-i iau premergator insa stau la cumpana daca premergator sau playcenter ca in mocheta asta se afunda rotile si nu cred ca poate merge cu el. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Eu am pus-o pe Sasha pe covor ba in living, ba langa birou, de and statea singuica in fundulet. A luat cateva cazaturi pe spate din cauza echilibrului , dar am invatat sa dam na-na si acum trecem fara prea multe lacrimi peste dureri.
|
|
|