|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17814
| Cum si cand se intoarce bebe in burtica? In conditii normale de dezvoltare a sarcinii, cel putin pana in luna a 7-a bebe se afla in prezentatie pelviana. Ulterior, el va incerca sa se pregateasca de marea intalnire si se va intoarce cu capsorul in jos.
Exista si cazuri in care bebe nu se intoarce cu capulin jos, din cauza unor factori ce pot depinde atat de mama cat si de fat. In cazul mamei, culbuta (intoarcerea copilului) nu se poate face in cazul in care mama are bazinul stramt sau prezinta formatiuni praevia, modificari de forma ale uterului, modificari de tonus uterin, uter mic, lichid amniotic putin, sau cordon ombilical prea scurt sau infasurat in jurul copilului. In cazul copilului, culbuta nu se realizeaza de obicei in caz de malformatii fetale sau daca fatul este foarte mare sau in cazul unei sarcini gemelare.
In general, viitoarea mama simte cand se intoarce copilul, fiind o senzatie normala de miscare a fatului. In alte cazuri, mama nici nu isi da seama cand s-a produs intoarcerea si afla abia la echograf.
In cazul in care copilul nu s-a intors, daca fatul ramane in prezentatie pelviana, si este mai micut, are sansa unei nasteri pe cale naturala. Daca insa se afla in prezentatie transversala sau este mai mare majoritatea doctorilor recomanda operatia cezariana.
Eu la Alice am avut noroc ca s-a pozitionat destul de devreme cu capsorul in jos si nici nu am simtit cand s-a intors. La Andrei insa la 36 saptamani inca nu se intorsese cu capul in jos, ba mai rau, era in prezentatie transversala.In schimb la echografie la 38 saptamani, deja se intorsese cu capul in jos, cand nici nu ma mai asteptam. |
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| La mine...Razvan s-a intors in sapt 34 (am simtit lovituri puternice in ficat si mi-am dat seama ca s-a intamplat ceva cu el...iar Alex am simtit ca s-a intors de prin sapt 32...eu chiar le-am simtit capsorul in partea de jos a abdomenului. Nasterile au fost, din acest punct de vedere, fara probleme! |

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Noi am stat tot cu capsorul in sus pana prin luna a 8-a, a 9-a... nu mai stiu exact cand a avut ceva tentative de a se intoarce... esuate de altfel. Asa ca am nascut din prezentatie pelvina, fat mare de 4 kg...noroc cu bazinul meu generos, devenit prin sarcina si mai generos cu o elasticitate castigata in urma exersarii perineului si cu ajutorul Domnului! Am simitit in permanenta capsorul sub diafragma, piciorusele in zona ficatului si fundelul "stand" pe vezica mea |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| La mine John stiu ca la 6 luni era in pozitie transversala, iar la 7 luni deja era cu capul in jos. Jodie Kate la 32 de saptamani era cu capul in sus, iar la 34 deja se intorsese. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Ce mai ziceti de mine...mi s-a intors bebica cu capul in jos in sapt.31 si eram asa de bucuroasa ca o sa nasc normal.Apoi s-a razgandit si in ultima sapt. s-a intors iar.Eu i-am simtit caputul intr-o parte dar ziceam ca poate ma insel.Nu stiu cum a avut ea loc sa se roteasca dar s-a rotit |

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| La mine Matei s-a intors cu capsorul in jos la 7 luni, cand am avut contractii"sanatoase" de nastere prematura, contractii generate de epilatul brazilian.Am crezut pur si simplu ca nasc la cosmeticiana acasa, si ea, tampita se uita ca o vaca la mine .I-am spus sa sune Salvarea si, pana cand si-a gasit ea telefonul, eu deja ma tarasem la baie sa imi bag un Scobutil...Doamne, mor pe oamenii astia asa impiedicati si slabi de inger...ii surprinde momentul de panica exact cand nu trebuie ... |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Sasha a stat mereu cu fata capusorul in jos, dar s-a intors cu privirea-n jos in loc sa fie cu privirea-n sus, de aceea mi-a scos-o cu forcepsul! |
|
|