Cand mergem la Urgente?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Anaida
Scris: Monday, February 27, 2006 1:13 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 1855
Care sunt Simptomele pentru care trebuie sa ne Ingrijoram si sa mergem la Urgente?

Copilul mic este in centrul preocuparilor parintilor lui.Tot ce i se intampla este foarte important. Parintii tineri si la primul copil exagereaza uneori si cred ca mersul la camera de garda a unui spital sau chemarea salvarii in toiul noptii, se impune.
Experienta multor servicii medicina de urgenta, de la noi si din lume, arata ca totusi trei sferturi din consultatiile acordate in urgenta nu fac parte din aceasta categorie (e drept, din punctul de vedere al medicilor!). Totusi, cand trebuie sa mergem la Urgenta?


Bebelusul are febra de peste 38,5C care persista si nu cedeaza la antitermicele uzuale (pana la 6 ani Paracetamolul ; ASPIRINA ESTE CONTRAINDICATA)

Bebelusul are o diaree persistenta, chiar sub un tratament

Criza de astm sau astmatiforma, bebelusul nu poate respira eficient, se aud suieraturi in timpul expirului

Bronsiolita copilului sub 3 luni ; bebelusul are respiratia grea, in inspiratie se vad spatiile dintre coaste (intercostale) care sunt « aspirate », adancite ; se poate observa chiar adancirea spatiului de deasupra claviculei in timpul inspiratiei.


Primul reflex in cazul febrei la un sugar trebuie sa fie sa DESCOPERITI bebelusul ! Cel mai des parintii cred ca un copil cu febra trebuie tinut la cald. Producerea de caldura in exces ca urmare a reactiei organismului trebuie combatuta in primul rand prin inlesnirea pierderilor. Tineti copilul intr-o incapere unde temperatura sa fie in jur de 20C. Administrati un medicament pentru scaderea febrei, adaptat varstei (paracetamolul este cel mai indicat ; aspirina nu trebuie folosita la copilul sub 6 ani) si daca febra peste 38,5 C persista, inveliti pieptul si burtica copilului cu un prosop udat si stors cu apa la calduta (37C) si prezentati-va la un serviciu de urgente pediatrice.
Daca in timpul episodului febril copilul are miscari dezordonate, se invineteste, scaderea febrei este primul lucru care trebuie facut prin impachetarea pieptului si burticii cu prosoape umede (36-37C) si prezentati-va la camera de garda cat mai repede. !

Evident accidentele urmate de traumatisme, inghitirea unor obiecte sau substante de catre copil reprezinta alte motive de urgente medicale.
adrianayo2003
Scris: Saturday, February 7, 2009 8:51 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/17/2007
Mesaje: 1368
Anaida , ce bine ar fi fost sa fi citit si eu asta mai demult !!!
Si eu cand mi-a facut Alex 39.8 tot imbracat il tineam + patura banghead, ma gandeam ca-l ia cu frigul de la temperatura. Eu asa stiam, dar e TOTAL GRESIT.... copilul tb sa-l impachetezi cu apa calie.
Eu sunt cam fool si cum vad ca are temperatura fug cu el la spital, fara sa vad daca-i scade cu antitermice.
De cate ori am fost cu temp, m-am si internat in niste conditii si servicii mizerabile. Si bine mersi in spital dupa ce-i administrau o doza de panadol/ nurofen / algocalmin ii scadea si nu mai facea temperatura.
vanina
Scris: Saturday, February 7, 2009 10:39 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Mesaje: 886
Al meu, Slava Domnului, nu a facut febra pana acum, dar cand avea vreo 3 luni si facea niste crize de colici eram in stare sa ma duc la spital pentru ca se ineca de plans si aveam inima cat un purice! Bine ca a trecut...
E mai bine sa se duca parintii la spital, chiar si fara motive prea mari, decat sa stea acasa si sa se intample o nenorocire. Am vazut multe cazuri la stiri cu copii pe care nu i-au dus parintii la timp la spital, sau nici salvarea nu au chemat-o la timp...
alimami
Scris: Saturday, June 25, 2011 9:14 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/2/2009
Mesaje: 1847
Noi chiar ieri am fost la Urgente-a facut febra 39 cu 7, asta in conditiile in care lua Ibalgin si Augmentin.
oanamaria
Scris: Sunday, June 26, 2011 7:37 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Mesaje: 20813
Alimami sanatate Elizei.
Ce a patit mititica?sorry1
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.