Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Bri inca nu apuca constient lucrusoare .Trage de paturica, si-o pune pe fata dar nu pare ceva controlat .Si ma intreb cand va apuca constient un obiect |
|
| John a apucat pentru prima data ceva in mod constient la 3 luni fara vreo saptamana. Chiar l-am prins in poza, ca eram in vizita la o prietena la Suceava si facusem poe, si aveam aparatul pe masa. A prins o jucarie cu zornaitoare si cu inel de dinti, a apucat-o de inelul ala si a tinut-o cateva secunde si apoi a repetat figura de cateva ori. Cred ca in jurul varstei de 3 luni incep sa apuce in mod costient. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Si Andrei al meu apuca in manute tot ce se afla in jurul lui si... le trage spre fata!!! e cam periculos sa ii las in preajma jucarii sau orice alt obiect pt ca l-am gasit o data cu o jucarie pe fata si se zbatea saracul sa se elibereze... de atunci i-am luat frica si nu ii mai las nimic in zona de actiune a ...mainilor pt a evita orice eveniment neplacut... trage de hainute, de jucarii, de pampersi... de orice ajunge si e suficient de usor de apucat... mai face o chestie care ma distreaza teribil: cand se enerveaza ca ii dau suzeta si nu o vrea... isi apuca snurul cu care e legata de hainute si o zvarle pe jos sau in capatul celalt al patutului... cred ca asta o face intentionat... o insfaca hotarat si o tranteste zdravan ca sa inteleg eu odata ca nu ii trebuie... el inca nu tine jucarii in mana decat foarte putin timp si foarte subtiri (are un ciocanel care scoate niste zgomote grozave si ala are un maner subtire de care il apuca daca i-l dau eu si... isi da cu el in cap! ). alte manifestari voluntare nu am sesizat inca dar cred ca ar trebui sa apara pana pe la 4-5 luni maxim.... |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| David tot cam de pe la 3 lunisoare apuca lucruri in mod constient...Acum nu mai vorbesc ca daca ii intind ceva se intinde sa ajunga la ce ii dau, il ia, il studiaza si apoi invariabil baga in gura. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Kiki wrote:Acum nu mai vorbesc ca daca ii intind ceva se intinde sa ajunga la ce ii dau, il ia, il studiaza si apoi invariabil baga in gura.
Si noi tot in faza asta suntem |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Razvan a inceput sa apuce jucarelele constient si sa se joace cu ele cam cand si-a descoperit manutele, pe la 3-4 luni, parca. Noi acum suntem in faza in care nu numai ca se intinde, ci se taraste ca serpisorul in toate directiile sau , mai smecher, trage asternutul cu totul ca sa vina jucaria la el. |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Kiki wrote:David tot cam de pe la 3 lunisoare apuca lucruri in mod constient...Acum nu mai vorbesc ca daca ii intind ceva se intinde sa ajunga la ce ii dau, il ia, il studiaza si apoi invariabil baga in gura.
Si noi am inceput sa bagam in gura tot ce ne este oferit... De preferinta jucariile din material moale. Am vreo doua de la K's Kids, din material, se zice, special sa bage ei in gura, cu toate astea se mai gasesc cateva scame pe la gura din cand in cand. Dar asta nu e prea bine, nu? |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Andrei parca pe la 3 luni si jumatate - 4 luni a inceput sa apuce singur obiecte si sa se joace cu ele.
Oricum, la carte zice ca intre 2-3 luni isi descopera mainile si daca i se pune in mana o jucarie usoara, viu colorata, o apuca si o tine strans cateva minute. Abia pe la 3-4 luni poate apuca bine un obiect, il tine strans si il misca odata cu mana, ii da drumul intamplator, neintentionat si incearca sa duca totul la gurita. |
|

Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| oana_nicole wrote:Si noi am inceput sa bagam in gura tot ce ne este oferit... De preferinta jucariile din material moale. Am vreo doua de la K's Kids, din material, se zice, special sa bage ei in gura, cu toate astea se mai gasesc cateva scame pe la gura din cand in cand. Dar asta nu e prea bine, nu? La inceput si Razvan avea preferinta pentru jucarelele din carpa/material (tot de la K's Kids ). Eu nu am observat sa-i ramana scame pe la gurita de la ele... |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Am observat ca David a inceput sa tina destul de bine obiectele in manuta. Daca vrea ceva si este la o oarecare distanta de el se intinde si ia singur. Inainte incepea sa bazaie daca de exemplu scapa din mana o jucarie cu care se juca. |
|

| Noi inca nu putem tine foarte bine lucruri in mana insa... stim bine de tot sa tragem de orice e in preajma! isi trage pe el si spre el orice este usor de apucat.. hainute, paturi (l-am gasit ieri cu patura pe fata, noroc ca eram langa el!!! ), ba chiar se trage de hainute sau de barbetica... e mortal cum se uiat la manute crucis si la hainutele lui... abia astept sa stie sa tina bine jucariile... am primit de la bunici o caracatita "educativa" ale carei tentacule ii exerseaza un simt diferit... una fosnaie, una zornaie, alta e moale, una e mai tare si uite asa, copilul invata... asta se pare ca il atrage cel mai tare pt ca o studiaza foarte interesat... i-am legat-o deasupra patutului si trage de ea nevoie mare si o prinde cand de un tentacul, cand de altul... |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Tudor prinde bine tot ce ii ofer... Si primul lucru pe care il face e sa duca la gurita... De fapt, deschide gurita mare chiar inainte de a apuca lucrul cu pricina... Am vrut sa-i dau sa miroase niste floricele - mai exact, lacramioare. Vai, ce gurita mare avea! Si ce bucurie pe el ca papa ceva nou! In schimb, dupa ce tine jucariile in gura cat le tine, daca nu le da drumul, le izbeste in el. Are o miscare cu manuta, din dreptul capului in piept sau in burtica, de parca ar fi Tarzan! Asa ca ma chinui sa nu-i dau jucarii prea dure, ca il aud deodata urland! |
|
| Andismom wrote:Noi inca nu putem tine foarte bine lucruri in mana insa... stim bine de tot sa tragem de orice e in preajma! isi trage pe el si spre el orice este usor de apucat.. hainute, paturi (l-am gasit ieri cu patura pe fata, noroc ca eram langa el!!!  ), ba chiar se trage de hainute sau de barbetica... e mortal cum se uiat la manute crucis si la hainutele lui... abia astept sa stie sa tina bine jucariile... am primit de la bunici o caracatita "educativa" ale carei tentacule ii exerseaza un simt diferit... una fosnaie, una zornaie, alta e moale, una e mai tare si uite asa, copilul invata... asta se pare ca il atrage cel mai tare pt ca o studiaza foarte interesat... i-am legat-o deasupra patutului si trage de ea nevoie mare si o prinde cand de un tentacul, cand de altul...
Ancuta, de la ce firma e caracatita asta ca pare interesanta, i-as lua si io lu fi-mea. |
|
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Si Alexandra prinde in mana tot ce-i pica, apoi rontaie ce a apucat...se intinde, se rasuceste pana ajunge la obiectul dorit. Tot pe la 3 luni a inceput si ea sa apuce obiectele. Acum ii agat deasupra patutului fie caruselul muzical de care trage cu toata forta, fie o alta jucarie sau un balon (si sa vedeti ce da si din maini si din picioare cand vede balonul si-l loveste din toate partile...veselie mare!!!). |
|

| freedelia wrote:
Ancuta, de la ce firma e caracatita asta ca pare interesanta, i-as lua si io lu fi-mea.
Delia, pe ea scrie Sigikid- cred ca e nemteasca da' nu as baga mana in foc... e dragutza rau! si il fascineaza pe tzache al meu! |
|
|