Nivel: Membru
Inregistrat: 8/19/2009 Mesaje: 53
| hmmm, fetelor, nu prea ma incadrez in subiectele voastre de casnicii, de copii.. inca sunt nemaritata, desi toata lumea ma tachineaza, ca doar 2 ani de stat impreuna cu al meu sunt deja o casnicie, nu? apropo, cum v-ati hotarat sa faceti pasul cel mare? eu am mereu impresia ca sunt nepregatita pt o familie, desi imi doresc asta cereri au existat deja, desi mereu am incercat sa gasesc pretexte pare atat de usor cand mai arunc ochii-n forum si va vad atat de fericite, de implinite... am cam deviat de la subiect multi ani fericiti in casnicie, fetelor
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Lizisor desi sunt romantica de genul meu iti spun ca faci pasul cel mare cand te-ai saturat de chefuit, ai o varsta la care cam trebuie sa te mariti, vrei un copil si ceasul biologic ticaie, ai gasit omul pe care il iubesti si crezi ca ai vrea sa stai cu el toata viata.
Cam atat ar fi. Mai sunt si alte argumente de genul sufletului pereche dar poate ti le expune altcineva. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| lizisor wrote:.. inca sunt nemaritata, desi toata lumea ma tachineaza, ca doar 2 ani de stat impreuna cu al meu sunt deja o casnicie, nu?
Nu, sincer. In rest sunt de acord cu Roxanel. Apar foarte multe probleme pe parcurs in casniciile prea timpurii. Iar daca tu nu esti pregatita... uite un argument in plus.
|
|
| kali wrote:
Apar foarte multe probleme pe parcurs in casniciile prea timpurii.
sa va spun o chestie ciudata (cel putin mie asa mi s-a parut). am iesit cu sora mea la un suc ca sa-i dau vestea ca sunt indragostita .. reactia ei??? "casa de piatra" (a fost pt prima data cand i-am spus asta) la cat sunt eu de romantica si visatoare, ma gandesc intr-una ca in acel moment a rostit o vorba de duh stiu ca pare cam aiurea, dar, cum sa ma explic, spre deosebire de relatiile anterioare, in aceasta credeam si cred. nu sunt eu prea mare amatoare de petreceri, cluburi, etc.. mai degraba prefer sa citesc o carte (cand e vorba de iesit ma eschivez cat pot). ideea este ca nu mi se pare ca 26 ar o fi varsta prea timpurie pt o casnicie, depinde de multe intr-adevar.. suntem impreuna de 2 ani, ne-am cunoscut in italia si inca suntem aici, probabil ca departarea de casa si obstacolele peste care am reusit sa trecem, zic eu destul de bine, ar fi un atu, un motiv in plus sa consider ca alaturi de el imi va fi bine.. poate ca ar fi mai bine sa mai astept, dar timpul tace si trece si nu vreau sa fie in defavoarea mea. mersi fetelor
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Lizisor,eu zic sa-ti asculti inima.Fa cum zice ea Sananate va doresc la amandoi |
|

Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Daca e asa pregastita cu adevarat nu o sa fi niciodata tot timpul vei gesi alte motive tocmai din teama de a-ti creea o familie si totodata si alte responsabilitati. Daca aveti aceleasi planuri, idei de viitor, intr-un cuvint sunteti pe aceesi lungime de unda........dar vorba lui Rody "asculta-ti inma". |
|
| roxanel si rody, imi place f mult locatia voastra intr-un cuvant, ACASA cristinaflorina, edy e o scumpete mersi de incurajari |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Lizi,poate ca doi ani nu reprezinta prea mult timp,dar in vremea asta cred ca ai apucat sa-l cunosti foarte bine mi se pare un om care s-a deschis total fata de tine. dar,tu traiesti cu el,tu stii ce o sa-ti urmeze,tu trebuie sa decizi daca vrei sau nu sa-ti continui viata cu el,lasa tu ce zice lumea urmeaza-ti inima dar nu uita si de ratiune |
|
| sami wrote:dar,tu traiesti cu el,tu stii ce o sa-ti urmeze,tu trebuie sa decizi daca vrei sau nu sa-ti continui viata cu el,lasa tu ce zice lumea 
mela, mi se pare ca esti intr-adevar, asa cum nu ma asteptam, obiectiva.. credeam ca nu ai uitat ca-n cazul tau eu am fost cea care-a avut prea multe de analizat dar ai dreptate, eu sunt cea care trebuie sa decida aici, cu toate ca nu e ca si cum ai decide ca anul acesta vrei sa-ti faci o rata la banca sau sa schimbi jobul.. divaghez de la subiect apropo, ti-am spus ca m-a cerut de nevasta?? |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| pai daca nu te-ar fi cerut cred ca n-ai fi stat tu la ora asta analizand subiectul,nu? |
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| lizisor rapunsul il stii doar tu, doar tu stii daca esti pregatita sa te casatoresti cu el , el odata ce te-a cerut inseamna ca e pregatit, acuma depinde de tine, de ceea ce vrei cu adevarat, nu exista o varsta ideala pt a te casatori , unele femei se simt pregatite la 30 altele la 20 si altele niciodata,... eu m-am casatorit la varsta de 21 ( la o luna de la nunta am implinit 22)si in momentul in care ma ceruse eram sigura ca asta im doream,sa imbatranesc alaturi de el, sa il iubesc si sa fiu iubita. asculta-ti inima si vei sti ce sa faci |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Si totusi...ai spus "da"? |
|
| bereea, sa stii ca n-am dat nici un raspuns inca... cu toate acestea, am sa spun un DA, DE MII DE ORI DA!!! stii de ce? ma iubeste si pentru mine asta e cel mai important!! |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Ma tem ca sa te iubeasca nu e suficient...Mai trebuie niste ingrediente, unele vin dupa casatorie altele nu vin nicioadata .Sa fie intr-un ceas bun |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Daca ati stabilit ca aveti nevoie de un cameraman si ca doriti sa aveti inregistrata toata nunta pe video, atunci iata cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont:
- Cameramanul sa se ocupe numai de filmare. Nu va lasati pacaliti de cei care va promit ca va vor face si fotografii. Nu vor face bine nici una, nici cealalta. Cameramanul care cu o mana tine camera video si cu o mana aparatul de fotografiat este cel mai periculos. Fotografia are alte cerinte si daca vreti sa aveti si poze bune, mai bine mai angajati in plus un fotograf specializat in nunti.
- Este de preferat sa alegeti un cameraman cu camera video digitala. Veti putea primi materialul filmat pe CD-uri sau DVD-uri, care sunt suporturi care se pot copia usor, fara mari costuri. Daca filmeaza in format miniDV cereti sa va faca si transpunerea pe CD, DVD. Camerele video digitale au rezolutie mult mai buna, claritate, functii utile. Nu apelati la cei care mai trag pe casete VHS.
- Preferati intotdeauna cameramanii care au si lumini aditionale. Unii va vor spune ca nu este nevoie de lumina in plus, pentru ca digitalele sunt suficient de sensibile. Ok, eu va spun ca luminile aditionale aduc calitate filmarii, acel ceva care va deosebi filmul nuntii dvs. de o filmare de gang.
- Daca va puteti permite (financiar) cereti sa vi se faca si montaj. Sa presupunem ca veti avea 5-6 ore de material brut filmat de la nunta dvs. De cate ori credeti ca veti avea rabdarea sa-l vedeti? Probabil ca o singura data. Ati fi in stare sa priviti atatea ore la un film artistic? Pai cred ca vi s-ar parea obositor, desi filmul artistic are actiune, faze interesante. Filmul nuntii dvs. vi se va parea groaznic de plictisitor dupa o prima vizionare. Cand vor veni prieteni pe la dvs. si veti dori sa le puneti filmul, veti sta numai cu degetul apasat pe butonul FastForward. Solutia este sa cereti ca filmul sa fie montat. 30-45 de minute de film ar trebui sa "prinda" tot ce a fost interesant la nunta dvs, se pot pune generice si coloana sonora. Va fi mai scump, dar merita, va fi un film usor de vizionat, placut.
- Intrebati cameramanul cum filmeaza. Sunt multi care stau intr-un loc si doar folosesc zoomul - inainte, inapoi. Nu de asa ceva aveti nevoie. Aveti nevoie de un om care sa se miste, care sa caute cele mai bune unghiuri, care sa stie sa urmareasca miscarea din cadru. Altfel filmarea va fi plata, anosta.
- Stabiliti ce momente trebuie sa surprinda. Intrebati daca are camera de rezerva. Este putin probabil ca in timpul nuntii camera sa se defecteze, dar daca totusi aveti ghinion, cameramanul trebuie sa aibe o camera de rezerva si sa nu va rateze nunta.
Despre preturi
Preturile variaza in functie de numarul de ore filmate, de aducerea de lumini aditionale, de priceperea cameramanului, de performantele camerei, de munca ulterioara (montaj, transpunere pe CD/DVD, caseta VHS...). Luati in considerare ca oricine cere sub 125 Euro vrea sa va pacaleasca, sau este slab profesionist. O filmare de calitate (pe format digital), cu lumini aditionale, cateva ore de material brut este in jur de 200-300 Euro. Pentru montaj preturile variaza cel mai mult, doar este vorba de munca de postprocesare. Unii cer 30-40 Euro pentru un montaj de 3 ore, altii cer 150-300 Euro pentru un montaj de 30-40 minute. Tineti cont de faptul ca pentru montajul unui film mai scurt (30-45 minute) este nevoie de munca si pricepere mai multa.
In final, ganditi-va ca nu veti realiza ca filmarea este de slaba calitate decat dupa ce faptul va fi consumat.
|
|
|