Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17829
| Alice mananca de obicei cand vine tati, sau daca tati intarzie, atunci mancam noi doua mai devreme, asta insemnand pe la 19:30.
Dupa aceasta ora nu mai mananca nimic.
|
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/21/2006 Mesaje: 243
| Cand mananc ultima masa inainte de ora 19 corpul meu reactioneaza imediat - slabesc intr-o saptamana aproximativ 3 kg. Dar din pacate nu pot sa tin "dieta" aceasta fiindca sunt o mare gurmanda. Alexuta este inca mica asa ca nu intra in discutie. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Eu in ultimul timp am inceput sa mananc si mai tarziu (a se citi ultima luna) dar avand in vedere ca ma culc mereu dupa ora 1 noaptea, este super ok...mancarea are timp sa se digere si e ca si cand as manca la ora 18 si m-as culca la ora 22.
Astazi am mancat la 20.30 si inca nu m-am culcat si e 12.30.Nici nu-mi fac griji daca mai pun ceva pe mine ! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| stele_pe_cer wrote:Eu in ultimul timp am inceput sa mananc si mai tarziu (a se citi ultima luna) dar avand in vedere ca ma culc mereu dupa ora 1 noaptea, este super ok...mancarea are timp sa se digere si e ca si cand as manca la ora 18 si m-as culca la ora 22. Astazi am mancat la 20.30 si inca nu m-am culcat si e 12.30.Nici nu-mi fac griji daca mai pun ceva pe mine ! Si eu ziceam la fel, dar tocmai am vazut la tv o emisiune pe tema asta care m-a contrazis. Acolo se spunea ca nu e vorba de distanta de la ultima masa si ora de culcare ci de faptul ca mancam cand ar trebui sa ne odihnim. Studiile pe oameni nu sunt inca complete pt a trage o concluzie sigura, dar aceleasi enzime care intervin asupra alimentatiei s-au gasit si la oameni si la animale. S-a facut un experiment pe 2 loturi de soareci. Un lot a fost hranit doar ziua, iar celalalt doar noaptea. Proteina care se uirmarea are nivelul mai ridicat noapte (atat la soareci cat si la om). Dupa o saptamana de experiment au fost cantariti soarecii din cele 2 loturi. Lotul hranit ziua a avut in medie 35 g/soarece, iar celalalt 40g. Diferenta mi se pare mare pentru un corp atat de mic. Nu au putut preciza daca si la om rata de crestere in greutate ar fi la fel de mare. |
|
| MNiko wrote:
Nu au putut preciza daca si la om rata de crestere in greutate ar fi la fel de mare.
Nu cred ca e cazul sa asteptam precizarile oamenilor care fac studii pe soareci .Se poate observa in cateva saptamani cum, daca mananci orice seara (mai putin fructe si lacatate) cum cresti in greutate.Nu degeaba se spune ca masa de seara trebuie "sarita".Dar, in cazul copiilor, cred ca totul este discutabil . |
|
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Fetelor,
Feta mea cea mare, Eden, mananca ultima masa intre 18:00 - 19:00, depinde cand isi termina temele !!!! Ea invata pana la 12:45 la scoala dar are program prelungit pana la 16:00 ( primeste o masa de pranz cu carne si garnituri si o gustare la 16:00 sandwich si fruct ) Masa ei de seara este in general usoara - vara ( care este f calduroasa in Israel ) lactate, ou si salate iarna - supe de carne si legume sau paste - spagheti cu carne sau branza. Culcarea intre orele 20:00 - 21:00 fara discutii !!!!!!!!!! :182: Daca ii mai este foame, un fruct sau o leguma cruda ( morcov crud, ardei gras, ridichi, mar, banana, avocado, mandarina ) cat incape....
Masa de dimineata cereale sanatoase !!!!!! ( din granola, fructe uscate si cereale, fara zaharine sau coloranti artificiali ) si un pahar de lapte la ora 7:00 ( si asa de abia o pot trezi !!!!! )
Copiii dupa varsta de 3-4 ani cresc foarte mult... si au perioade cand mananca non stop si orice... daca nu controlam aceste mese este foarte periculos.... si perntru dintii lor, dar si pentru construirea unui corp sanatos si fibros.... fara grasimi. Deci fara dulciuri, fara snackuri de tot felul, fara ciocolata si bineinteles fara bauturi dulci ( coca-cola sau alte alea), noi pur si simplu nu cumpara aceste produse........
In ultimul an, familia mea a trecut la un regim drastic in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa si toti ne simtim mult mai bine, plini de energie, mai sanatosi si mai voiosi! Pot recomanda la cei interesati !!!
|
|
| Cristy wrote:Fetelor,
Pot recomanda la cei interesati !!!
Daca ai materiale legate de nutritie, trimite-mi-le si mie pe mail, te rog!
|
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/28/2006 Mesaje: 581
| Christian are ultima masa intre 6.30 si 8.00pm (laptele la 8.00pm). Noi ajungem de la servici la ora 6.15pm, pana ne schimbam, facem masa....se face 6.30, si Christian cum nu se grabeste la mancat..tot mananca on/off pana pe la 7.45-8.00pm, cand ii dau lapticul..si pe urma la culcare. |
|
| monachris05 wrote:Christian are ultima masa intre 6.30 si 8.00pm (laptele la 8.00pm). Noi ajungem de la servici la ora 6.15pm, pana ne schimbam, facem masa....se face 6.30, si Christian cum nu se grabeste la mancat..tot mananca on/off pana pe la 7.45-8.00pm, cand ii dau lapticul..si pe urma la culcare.
La ce ora se culca si la ce ora se trezeste acum, cu gradinitza? |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/28/2006 Mesaje: 581
| Pai le fel ca inainte sa inceapa gardi..se culca la 8.30pm, si se trezeste la 6.45am...Niciodata nu a fost un somnoros..si nici acum..m-am gandit si eu ca va merge mai devreme la culcare, ca va fi mai obosit, dar nu... |
|
| Multumesc, monacris !La noi, e un pic altfel: Matei se culca la ora 22.30 si se trezeste la ora 8.30.Pt cresa cred ca vom modifica programul de somn astfel incat sa se trezeasca la 6.45 si sa se culce la ora 9.
Sa vedem daca si el va fi de acord cu modificarile astea ! |
|
| stele_pe_cer wrote:Multumesc, monacris !La noi, e un pic altfel: Matei se culca la ora 22.30 si se trezeste la ora 8.30.Pt cresa cred ca vom modifica programul de somn astfel incat sa se trezeasca la 6.45 si sa se culce la ora 9. Sa vedem daca si el va fi de acord cu modificarile astea ! Si Cristina mea se trezea pe la 8-9, dar de cand am inceput serviciul a trebuit s-o scol la 7. Pe atunci ea manca la 21 si se culca pe la 22, dar din cauza trezitului devreme, si-a mutat singura(cam dupa o saptamana maxim 2) masa la 20 si ora de culcare la 21. |
|
| N-as fi vrut sa discut, dar... Copiii mici mananca la 2-3 ore (sugarul) De la 6 luni faci diversificare si cam incepi sa elimini mesele nocturne.. Cu cat crestem cu atat avem nevoie de mai putine alimente pe kilogram corp (adica ratia de proteine, lipide sau glucide pe kilogram corp scade!!!). Nu suntem pasarele care mananca zilnic de 10 ori greutatea proprie! Pentru noi asta ar duce la trensformarea in hipopotami. Medicul acela saracu' nu s-a vorbit cu alalalt. Daca era veterinar, spunea sa mancam ca pasarica, continuu, dar el era probabil medic uman, asa ca si-a respectat meseria si a indraznit sa spuna un mare adevar: nu se mananca dupa ora 18. De ce? Pentru ca exista la om o perioada de repaos digestiv, cand se lasa sistemul digestiv sa stea. Nu se pune digestivul la eforturi suplimentare nocturne, caci omul este animal diurn. Se mai poate lasa o marja de siguranta astfel incat sa manance omul la ora 18-19, dar ora 22 este cumplita, chiar si pentru adult. Nu se platesc greselile alimentare pe loc. Ele se platesc peste ani de zile, asa ca sa stam si sa asteptam linistiti! Si inca: nu toata lumea pateste ceva ( ma refer la obezitate, dispepsii, gastrite, ulcere, incarcare grasa a ficatului... ) . Nu: unii nu patesc nimic, unii nu scapa de boli! Cum vrea Dumnezeu! Toata viata e o loterie, iar mancatul nocturn este "ruleta ruseasca" pentru copilul nostru si viitorul lui. De aceea medicul are obligatia sa spuna ce trebuie facut. Nu are obligatia sa faca si el la fel si nici obligatia de a-ti impune sa faci anumite lucruri. Bine era daca mentiona si urmarile dietei gresite, ca sa nu mai existe dubii. |
|
| dr_psy wrote:N-as fi vrut sa discut, dar... Copiii mici mananca la 2-3 ore (sugarul) De la 6 luni faci diversificare si cam incepi sa elimini mesele nocturne.. Cu cat crestem cu atat avem nevoie de mai putine alimente pe kilogram corp (adica ratia de proteine, lipide sau glucide pe kilogram corp scade!!!). Nu suntem pasarele care mananca zilnic de 10 ori greutatea proprie! Pentru noi asta ar duce la trensformarea in hipopotami. Medicul acela saracu' nu s-a vorbit cu alalalt. Daca era veterinar, spunea sa mancam ca pasarica, continuu, dar el era probabil medic uman, asa ca si-a respectat meseria si a indraznit sa spuna un mare adevar: nu se mananca dupa ora 18. De ce? Pentru ca exista la om o perioada de repaos digestiv, cand se lasa sistemul digestiv sa stea. Nu se pune digestivul la eforturi suplimentare nocturne, caci omul este animal diurn. Se mai poate lasa o marja de siguranta astfel incat sa manance omul la ora 18-19, dar ora 22 este cumplita, chiar si pentru adult. Nu se platesc greselile alimentare pe loc. Ele se platesc peste ani de zile, asa ca sa stam si sa asteptam linistiti! Si inca: nu toata lumea pateste ceva ( ma refer la obezitate, dispepsii, gastrite, ulcere, incarcare grasa a ficatului... ) . Nu: unii nu patesc nimic, unii nu scapa de boli! Cum vrea Dumnezeu! Toata viata e o loterie, iar mancatul nocturn este "ruleta ruseasca" pentru copilul nostru si viitorul lui. De aceea medicul are obligatia sa spuna ce trebuie facut. Nu are obligatia sa faca si el la fel si nici obligatia de a-ti impune sa faci anumite lucruri. Bine era daca mentiona si urmarile dietei gresite, ca sa nu mai existe dubii.
Pt ce varsta e scris postul e mai sus?Ca daca se vorbeste despre copiii peste 3 ani, este de inteles.
Daca se vorbeste despre copiii sub 3 ani, ar fi kiar hilar pana la grotesc sa afirmi ca dupa ora 18, maxim 19 un copil de 1 si 10 luni (sa il dau exemplu pe Matei) ar lua bine in greutate conform graficului de crestere fara a mai manca nimic pana la ora 9.30 a doua zi dimineata.
Plus, mesele nosctune sunt definite acele mese ce au loc in timpul noptii.Si, culmea este ca sunt putine mame ai caror copii inca de la 6 luni nu mai mananca absolut nimic in timpul noptii.Matei este unul din copiii care de la o luna jumate nu mai manca absolut nimic noaptea, cu conditia ca inainte de masa de dinaintea somnului de noapte sa manance o masa normala de lapte cu sau fara cereale.
Un copil sub 3 ani nu poate renunta la o masa consitenta inainte de culcare.Ma rog, ii poti da inainte de culcare masa de fructe, dar mi se pare nu stiu cum ...As pune masa de fucte seara dupa 3 ani, nu inainte. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Quote:De la 6 luni faci diversificare si cam incepi sa elimini mesele nocturne.. Cu cat crestem cu atat avem nevoie de mai putine alimente pe kilogram corp (adica ratia de proteine, lipide sau glucide pe kilogram corp scade!!!). Nu suntem pasarele care mananca zilnic de 10 ori greutatea proprie! Pentru noi asta ar duce la trensformarea in hipopotami. Medicul acela saracu' nu s-a vorbit cu alalalt. Daca era veterinar, spunea sa mancam ca pasarica, continuu, dar el era probabil medic uman, asa ca si-a respectat meseria si a indraznit sa spuna un mare adevar: nu se mananca dupa ora 18. De ce? Pentru ca exista la om o perioada de repaos digestiv, cand se lasa sistemul digestiv sa stea. Nu se pune digestivul la eforturi suplimentare nocturne, caci omul este animal diurn. Se mai poate lasa o marja de siguranta astfel incat sa manance omul la ora 18-19, dar ora 22 este cumplita, chiar si pentru adult.
Unui copil de 1 an si ceva nu ii poti introduce un astfel de regim...mai ales daca urmatoarea masa nu e inainte de 8-8.30 dimineata. Asta ar insemna mai mult de 12 ore - jumatate din intreaga zi!!! Copilul s-ar trezi peste noapte urland de foame, chiar daca de la cateva luni e invatat sa nu se mai trezeasca noaptea pt a fi alimentat.
|
|
|