Cand e ultima masa a copilului?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Alina
Scris: Tuesday, August 29, 2006 3:42 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Mie mi-a recomandat medicul pediatru sa nu-i mai dau Catincai mancare dupa ora 18. De altfel, acest lucru ni l-a recomandat si noua.
Dar nu reusesc sa-i dau pana la ora 18 sau daca ii dau pana la 18, imi cere din nou pe la 22.
Alin gateste cina, iar el vine la 17 acasa, se odihneste si apoi se apuca de gatit, deci, nici intr-un caz nu termina pana la 18.
La voi la ce ora mananca ultima masa?
Maria & Mario
Scris: Tuesday, August 29, 2006 3:47 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Maria mananca pe la 6:30 cina ei. adica ceva legume, putin puiutz sau peste.. Chiar azi mi-a zis health visitor sa ii mut pana in 5 cina ei si apoi pana in 6:30 doar cereale sa ii dau , cu lingurita. Asa ne-a spus si noua: sa evitam mancare solida dupa ora 18. cred ca s-au vorbit intre ei ( ele ).hohot hohot
Alina
Scris: Tuesday, August 29, 2006 3:59 PM
Nivel

Maria & mami wrote:
Cred ca s-au vorbit intre ei ( ele ).hohot hohot

Da, mai stii?
hohot hohot hohot
Vesna
Scris: Tuesday, August 29, 2006 6:16 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/27/2006
Mie mi se pare cam devreme...Si daca la 18 e ultima masa, la ce ora e prima? Ca ar insemna ca la 6 dimineata, cel tarziu, sa dea trezirea de foame...oare
mihaela75
Scris: Tuesday, August 29, 2006 6:18 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
da, e discutabil...cred ca mi-ar muri odrasla daca i-as da ultima masa la 16.poate dr. vrea sa spuna ca dupa ora 18 sa-i dai doar fructe sau ceva lejer.Asa se mai poateoare
Alina
Scris: Tuesday, August 29, 2006 6:24 PM
Nivel

Discutia implica copiii de gradinita, scoala si chiar adultii (evident ca bebelusii si copiii pana la 3 ani nu ar putea fi incadrati aici. Ora despre acre vorbeam era 18.
Vesna
Scris: Tuesday, August 29, 2006 6:30 PM
Nivel

Inregistrat: 2/27/2006
Da, Alina, am vazut la ce topic e subiectul, dar tot mi se pare prea mare intervalul...Nici eu, om in toata firea nu as putea sa nu mai pap nimic de la ora 18 pana dimineata.ras
mihaela75
Scris: Tuesday, August 29, 2006 6:30 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Mi-am dat seama ca doar n-ai cum sa intrerupi alaptatul.e clar ca e vorba de copii mai mari, eu ma gandeam la Dia .Stiu ca la adulti reteta asta face minuni dar nu stiu copiii cum o suporta.Pe de alta parte cred ca ei mai degraba ar fi incantati de un fruct decat de o sarmaessen
katy
Scris: Thursday, December 14, 2006 1:24 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Cina o luam impreuna in jur de 19.00 cand vine tati, apoi mai bem un paharel cu lapte pe la 20.00, baita si somnic.pupici
stele_pe_cer
Scris: Thursday, December 14, 2006 1:30 PM
Nivel
Nivel: Senior

Ultima masa a lui Matei este la ora 22.00, dar cred ca e firesc sa fie asa, deocamdata. Cand va mai creste, cel mai probabil ca se va incadra in tiparul familiei, adica ultima masa la ora 18, cel tarziu 19.30 (va fi o ora fixa, daca e vorba in primul rand de masa lui), apoi, daca ianinte de culcare doreste un iaurt, sau un fruct sau un pahar cu lapte, oricum ceva usor de digerat si nu combinatie de alimente, este ok. De preferat ar fi o cana cu lapte cald si putina miere. Poate kiar un suc de fructe...

Eugen a fost crescut ca burta este rege si pana nu demult manca si la ore tarzii, spre disperarea mea, ca uneori mai pofteam si eu la ce manca el si, din motive de sanatate eu nu pot manca seara (daca nu mentin cel putin 12 ore intre mese de la o zi la alta, ma constip foarte tare). In timp am reusit sa mancam la ore rezonabile acasa, dar daca suntem in vizita sau mancam in oras, nu tinem cont de ora.

Pe Matei vreau sa il obisnuiesc sa manance in limite rezonabile si la ore "bune", astfel incat digestia sa poata avea loc la parametri optimi si organismul sa nu aiba de suferit de pe urma unei proaste organizari.
g_nicoleta2000
Scris: Thursday, December 14, 2006 1:36 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
Eu cred ca avem copii prea mici ca sa le dam ultima masa la ora 18. Garantata 100% Alex nu s-ar putea culca de foame, sau poate ar dormi, dar la ora 12 noaptea s-ar trezi garantat urland de foame.

In strainatate pun foarte mare pret pe ora asta, 18, ca sa-i ajute sa scape de obezitate, dar nu stiu si nici nu inteleg de ce au extins-o si asupra copiilor normali ponderal. Cred ca pe la 7 ar fi o ora potrivita de cina in conditiile in care Alex se culca la 8-8:30. Noi daca depasim ora ei de mancare devine agitata si nervoasa pale
Kiki
Scris: Thursday, December 14, 2006 1:39 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
La varsta mica normal ca nu le putem da ultima (,) masa la orele 18. Oricum topicul se refera la copilasii mai maricei...ras
stele_pe_cer
Scris: Thursday, December 14, 2006 1:43 PM
Nivel

Maria & mami wrote:
Maria mananca pe la 6:30 cina ei. adica ceva legume, putin puiutz sau peste.. Chiar azi mi-a zis health visitor sa ii mut pana in 5 cina ei si apoi pana in 6:30 doar cereale sa ii dau , cu lingurita. Asa ne-a spus si noua: sa evitam mancare solida dupa ora 18. cred ca s-au vorbit intre ei ( ele ).hohot hohot

Se pare ca unii inteleg prin "cina" masa de seara, ultima din zi, indif. ce se serveste la ea, iar altii, precum Mami de Maria se refera la ultima masa de solide.

Noi prin cina intelegem ultima masa din zi si coincide cu biberonul de lapte cu 3 masuri de cereale, adica 250 ml lapte reconstituit. Ultima masa solida nu exista, pt.ca Matei nu mananca carne si legume. La 18.30 mananca fructe in diverse combinatii, dar iarasi nu stiu daca fructele s-ar incadra la "cina" cea care reprezinta masa de solide sau nu.

Oricum, eu zic ca, daca copilul vede in familie ca masa de seara se ia la o anumita ora, se va incadra in orarul stabilit de familie. In skimb daca va vedea ca ciocolata isi face loc inainte de masa, sau tot felul de prostioare se mananca in casa intre mese, curand nu numai ca va imita dieta adultilor, dar nu va avea un program ordonat de masa si implict o digestie buna, si mai ales va prefera "prostioarele" in detrimentul alimentelor cu adevarat sanatoase.

Daca este fata, sunt sanse ca la pubertate, datorita skimbarilor hormonale, in loc sa manance numai la ora 22 sa zicem, va manca si mai tarziu, ca nu a fost invatata "de ce" nu e bine sa manance foarte tarziu. Si astfel se ajunge la probleme de greutate, la complexe si dereglari metabolice.

Am studiat mult timp problema alimentatiei, ca este o mare pasiune pt.mine si am ajuns la concluzica ca daca nu ai deprinderi sanatoase din copilarie, este mult mai greu sa ti le formezi pe parcurs. Eu una as vrea sa ii dau un start bun in viata lui Matei, lupta lui sa se canalizeze pe alte probleme, nu pe ceea ce ar fi trebuit eu sa fac.

Si va spun din proprie experienta, odata ce obisnuiesti organismul cu un anumit ritm de alimentatie, nu iti mai cere el. Si daca totusi ii dai tu cand si cand aiurea, el iti va semnala daca alimentele ingerate i-au priit sau nu. Semnalele pot fi de natura: balonare, crampe, flatulenta, ragaieli, costipatie, varsaturi, diaree (ultimele in cazuri mai grave).

Si iarasi, daca se mananca mancare cu adevarat sanatoasa furnizoare de energie pura, se va constata ca organismului ii trebuie destul de putina mancare (ca si cantitate), numai sa fie de calitate superioara (cat mai multe legume si fructe in stare naturala, cereale integrale si, optional, pt.un aport optim si produse apicole).
Alina
Scris: Thursday, December 14, 2006 4:33 PM
Nivel

Kiki wrote:
Oricum topicul se refera la copilasii mai maricei...ras

Are dreptate Cris, topicul se refera la copiii mai mari (mai mari de trei ani).

stele_pe_cer wrote:
Am studiat mult timp problema alimentatiei, ca este o mare pasiune pt.mine si am ajuns la concluzica ca daca nu ai deprinderi sanatoase din copilarie, este mult mai greu sa ti le formezi pe parcurs.

Asa este, tocmai de aceea am deschis un astfel de subiect.
stele_pe_cer
Scris: Thursday, December 14, 2006 6:03 PM
Nivel

Ca o paranteza la ceea ce am scris mai sus, in ambele posturi am luat in considerare faptul ca se discuta despre copii mai mari.Cu siguranta mai mari de 3 ani.Acum, nici prin gand nu mi-ar trece sa las copilul atatea ore infometat.Al meu unul nu cere, dar stiu ca lasat mai mult de 12 ore kiar si dupa 2 ani, ii scade glicemia, tot asa cum nu este bine ca un sugar sa stea mai mult de 8 ore nemancat (din aceleasi considerente).
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.