Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Incepand cu sfarsitul lunii august si inceputul lunii septembrie, puteti sa incepeti sa culegeti fructele de sezon, adica mere, pere, piersici, gutui, prune (desi anul acesta la noi au cam fost facute la inceputul lunii august).
Daca aveti fructe de padure, si acestea ar trebui sa fie facute pana la inceputul lui septembrie (zmeura, mure, catina).
Cum culegeti fructele la care nu puteti ajunge nici cu scara si nici cu acel dispozitiv mai lung de cules fructe?
Ce faceti cu fructele culese? Daca aveti prea multe, le culegeti pe toate o data sau culegeti pe masura ce le folositi?
Cum pastrati fructele culese? Le tineti la frigider?
Eu anul asta am cules prin luna iunie la inceput niste cirese si am facut dulceata de cirese din ele. Cele pe care le-am oprit sa le mancam, le-am tinut in fridiger, dar chiar si asa, nu tin foarte mult. In august am cules perele, care au iesit foarte bune anul acesta si am facut un fel de gem / dulceata de pere la masina de paine Cu merele am scapat, caci nu am avut decat 3 mere, dupa ce in primavara a fost plin ochi de mere.... le-a pierdut pe toate pe parcurs si cred ca il si tai in toamna aceasta pentru ca este al 2lea an in care nu face nimic...
Prune... am avut foarte putine anul acesta, am mancat cateva, le-am tinut la frigider... Mure abia am pus anul acesta si nu s-a facut inca nimic, poate anul viitor avem mai mult noroc...
Am intrebat de modul de culegere al fructelor pentru ca noi avem pomii fructiferi foarte mari si cel putin la cires avea o tona de cirese pe crengi in partea de sus unde nu aveam efectiv cum sa ajungem si am ales sa taiem o parte din crengi, mai de sus, ca sa le si putem culege... acum sper sa mai faca ceva cirese anul viitor.
De asemenea, nu am gasit o metoda sa pot pastra un termen mai lung fructele culese, fara sa se strice.
|