Cand copii impart aceeasi camera
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MNiko
Scris: Sunday, March 23, 2008 9:43 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 12
Probleme posibile cand copiii impart aceeasi camera


Copiii vostri impart aceeasi camera. Se cearta, se impaca si invata o lectie importanta: sa se respecte reciproc.

Afla prin ce trece primul nascut cand ii este invadata camera si cum poti gestiona crizele de gelozie.

1. In primele luni de viata este mai greu ca bebelusul sa imparta camera cu un fratior, pentru ca ii poate perturba somnul de noapte. E bine ca bebelusul sa stea in alta camera (dormitorul parintilor) macar pana cand nu mai cere mancare noaptea.

2. Pe fratele cel mare, trezirile bruste repetate noaptea, din cauza bebelusului, il pot afecta grav. Pot aparea tulburari de comportament, dar si de alimentatie.

3. Pentru fratele mai mare, avantajul principal este ca nu mai viseaza urat. Copiii care dorm impreuna nu au cosmaruri.

4. Imitandu-si fratele, copilul mic va merge, va vorbi sau va folosi olita ceva mai repede.

5. Inainte de varsta de 3-4 ani, copiii se declara multumiti sa imparta aceeasi camera, mai ales daca sunt de acelasi sex. Ei isi creeaza un univers propriu, in care, treptat, parintii devin mai mult sau mai putin "oaspeti".

Lasa-i sa aiba propriile reguli

6. Daca tot impart acelasi spatiu, e bine sa fie lasati sa isi creeze propriul sistem de guvernare, propriile reguli, propria ierarhie. In felul acesta va interveni un autoreglaj.

7. Violenta nu trebuie tolerata, nici tendinta de a distruge proprietatea celuilalt. Ca sa nu apara probleme, impartiti camera in zone (fiecare cu dulapurile lui, jucariile lui) si insistati ca aceste limite sa fie respectate.

8. E greu sa obligi doi copii sa-si imparta camera cand unul dintre ei a crescut si are alt program, alte preocupari. Cat despre somn, paturile separate sunt o necesitate, iar cele suprapuse - o solutie pentru camerele mici.

9. Atunci cand in familie exista trei copii, iar ei impart aceeasi camera, apar mici gelozii, chiar si gasculite. Dar, mai ales, lipsa unui spatiu personal suficient. Solutia este aceeasi: fiecare cu lucrusoarele lui, cu coltisorul lui.

10. La varsta "de ce-urilor", cel mic poate exaspera un frate prea tolerant sau poate fi bruscat de unul mai temperamental.

11. In cazul bolilor copilariei, pe care copilul mai mare le aduce de la gradinita, molipsirea e garantata, izolarea bolnavului fiind aproape imposibila.

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.