|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 6/19/2015 Mesaje: 34
| Buna fetelor! Deschid acest nou topping din dorinta de a afla cat mai multe despre simptomele care prevestesc sarcina, asa ca rog fetele cu experienta sa ne impartaseasca si noua cate ceva despre aceste prime simptome si cand au aparut ele. App... Testul de sarcina cand l-ati facut, inainte sau dupa intarzierea menstruatiei? |

Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Carmen, fiecare organism este diferit si ce e valabil pentru o persoana nu se aplica si alteia - aici mai conteaza si starea de sanatate. Eu de exemplu daca nu as fi facut test de sarcina si nu as fi luat proportii + absenta menstruatiei nici nu mi-as fi dat seama ca sunt gravida. Dar in mare ca simptome: - absenta menstruatie - sani intariti si crestere in volum - greturi (eu n-am avut la niciuna din sarcini) - stari de irascibilitate - foame - somnolenta - usoare dureri - intepaturi in zona ovarelor - ameteli ( am avut o singura data la prima sarcina ) - arsuri gastrice - pipi des - cand sarcina se mareste
Am pus aici si alte simptome nu numai cele incipiente. |
|
Inregistrat: 6/19/2015 Mesaje: 34
| roxinthya wrote:Carmen, Sebiiecare organism este diferit si ce e valabil pentru o persoana nu se aplica si alteia - aici mai conteaza si starea de sanatate. Eu de exemplu daca nu as fi facut test de sarcina si nu as fi luat proportii + absenta menstruatiei nici nu mi-as fi dat seama ca sunt gravida. Dar in mare ca simptome: - absenta menstruatie - sani intariti si crestere in volum - greturi (eu n-am avut la niciuna din sarcini) - stari de irascibilitate - foame - somnolenta - usoare dureri - intepaturi in zona ovarelor - ameteli ( am avut o singura data la prima sarcina ) - arsuri gastrice - pipi des - cand sarcina se mareste
Am pus aici si alte simptome nu numai cele incipiente.
Multumesc pentru raspuns. Stiu ca fiecare sarcina e unica si simptomele dufera in fubctie de organusmul fiecareia. Dar curiozitatea e mare! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/4/2015 Mesaje: 2525
| Buna !! Mie mi-e teama ca se aseamana cu cele dinainte de menstruatie:( am unele dintre ele..somnolenta,stari de foame,greata si chiar voma..sani senibili,umflati.Ne dorim mult un bebe,dar e prima luna cand incercam si cred ca sunt fff paranoica:)) Mi-e teama sa nu fie doar in capu meu:( Teoretic trebuie sa imi vina cam in 2-3zile,sper totusi sa nu apara "musafirii". |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/19/2014 Mesaje: 606
| Buna , va spun si eu simptomele mele. La 21 de zile de la menstra, adica undeva la o sapt de la conceptie au aparut dureri de sani puternice , tensiune. Dupa cateva zile dureri ca si cum ar aparea menstra, o senzatie ca ceva roade pe acolo, defapt eu chiar asa m.am exprimat atunci ca parca as avea un soricel in burta si ma roade. Apoi test clar pozitiv in ziua 28... Starea de oboseala s.a instalat treptat dupa ceva saptamani. Dar m.a pus pe ganduri durerea de sani care a fost diferita ca cea dinaintea venirii menstrei. Si ca un pont: am ramas cand ma asteptam mai putin, cand mintea si corpul s.au relaxat si detasat. Pupici |
|
Inregistrat: 1/17/2016 Mesaje: 1
| Buna ferelor,eu sunt noua aici pe forum,pt noi e prima luna in care lucram pt bebe,in in 26 dec a fost prima zi de cm si in 11si12 am avut contact neprotejat,ne dorim bebe insa fiind prima luna in care incercam,mai ales ca am am avut tratament cu anticonveptionale pt un chist,si avand si SOPnu ne punem mari sperante :) acum asteptam saptamana viitoare sa vedem daca vin musafirii! Am tot citit aici simptome ale sarcinii,si in afara de faptul ca imi e somn si as dormi mai mult decat de obicei nu m-as incadra la nimic :P voi ce imi spuneti? Cand apar primele simptome ? |
|

Inregistrat: 9/10/2015 Mesaje: 1883
| simptomele reale de sarcina apar dupa 5-6 saptamani, e prematur sa le cautam chiar dinainte de a avea o intarziere a ciclului, caci se cinfunda cu cele antemergatoare venirii ciclului. ce daca ai SOP, mai sunt pe aici fete cu SOP care au ramas repede destul de repede gravide. faci vreun tratament pt SOP? |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| adelam85 wrote:Fetelor va salut,spuneti-mi va rog,cind apare singerarea de implantare si daca apare intotdeauna?Imi doresc tare mult un bebe iar luna asta neam staruit mult  ,am slabiciuni,sinii ma dor ca niciodata mai am citeva zile pina la ciclu dar nam observat nicio singerare,nustiu ce sa cred  dar inca sper ca poate sunt insarcinata,avem a treia luna de incercari
andy07 wrote:Nu e obligatoriu sa existe sangerarea de nidare, ea apare cam la o treime din femei, deci e mai probabil sa n-o ai. Si nici simptomele aparute in primele 6 saptamani de sarcina nu sunt specifice, mai ales ca ni le cam inducem cand ne dorim f mult sarcina. Singurul semn ar fi lipsa menstruatiei la data cand trebuia sa iti vina. Mai ai rabdare cateva zile si poti face test de sarcina.
adelam85 wrote:da cred ca ai dreptate,dar asteptarea e grea si tare ma tem de o alta dezamagire,oricum ms de raspuns
doinanuta wrote:Eu nu am au nici o sangerare cand amraad insarcinata! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| La mine sangerarea de nidare e primul semn. La amandoua sarcinile ce le-am pierdut anul trecut a fost primul semn .si la copiii, la fel. Dar cum a spus si andy, nu e obligatoriu ca la fiecare femeie sa fie la fel |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/8/2016 Mesaje: 309
| La mine simptomele au aparut aproape imediat. Sa va povestesc, pentru aspirante stiu cat de mult conteaza... Copilul a fost unul dorit si planuit. Drept urmare, am calculat perioada fertila care ar fi cazut in jurul datei de 1-2 aprilie (aproximativ). Urmatoarea menstra ar fi trebuit sa fie in jurul datei de 14 aprilie.
Pentru a intampina o ovulatie timpurie ne-am pus pe treaba din data de 25 martie pana in data de 4 aprilie, zi de zi. Din data de 2 aprilie au inceput simptomele: dureri crancene de spate (cu care am ramas si acum si pe care le-am avut de atunci zi de zi - am o fractura veche la coloana) si marirea si dureri puternice la nivelul sanilor. Mentionez ca nu am avut inainte dureri de sani sau sa se mareasca in apropierea menstrei. Simptomele erau evidente si am fost sigura ca sunt insarcinata. Primul test l-am facut in data de 10 aprilie si a fost pozitiv. Cea de-a doua linie se vedea palid, insa se vedea clar. Probabil ca ar fi iesit testul pozitiv si cu o zi inainte daca l-as fi facut. In prezent sunt insarcinata in 12 saptamani. |
|

| Raspund aici deoarece mi-a fost adresat un mesaj in privat insa deoarece nu am numarul necesar de mesaje postate, nu pot trimite mp. In general ciclul meu este lung cam de 30-31 de zile, iar la cateva luni venea la 29 de zile. In luna cu pricina menstra mi-a venit in data de 16 martie si am inceput "activitatea" in data de 25 martie, deci dupa 9 zile de la venirea menstrei. Am zis sa fiu acoperita. Inainte de toate am facut toate analizele inclusiv micoplasma, ureaplasma, clamydia, culturi bateriorolgice, secretie vaginala si PAP. Totul a iesit ok. Ca istoric: am 35 de ani, ovare micropolichistice pentru care m-am "tratat" cu anticonceptionale cca 10 ani, uter retrovers, interventie ERAD pe colul uterin si ani de zile am avut amenoree(venea menstra la 3-4-5 luni). Anticonceptionalele le luam si pentru "tratarea" amenoreei. Cum am rezolvat lucrurile? Am ajuns sa mananc corect, sau mai corect fata de cum mancam inainte. La 3 luni din momentul in care mi-am schimbat felul de a manca a inceput sa-mi vina menstra. Nu zic ca este un tratament universal valabil, insa la mine asta a functionat. |
|

| felicitari, anastasia! postarea ta e imbucuratoare pt mine si pt alte colege de suferinta trecute de 30 ani deci se poate si la noi. |
|

| Eu zic ca se poate! Va doresc tuturor celor care incercati ca dorinta aceasta minunata sa se implineasca. Un caz al unei prietene din liceu. De la 20 de ani incerca sa ramana insarcinata insa nici anterior nu se protejase. Chiar ii spuneam de atunci ca are o problema pentru ca avand relatii fara sa se protejeze nu a ramas insarcinata. A incercat orice, a facut si FIV. Intr-un final a diagnosticat o problema pe care o avea la tiroida si foarte important, a inceput sa tina o dieta facuta de catre nutritionist, dieta care a ajutat-o sa slabeasca cca 25 de kg. La 2 ani dupa ce a inceput dieta si la varsta de 35 de ani impliniti (dupa 15 ani de incercari) a ramas insarcinata, a reusit sa pastreze sarcina si a nascut o minune de fetita. Dieta a schimbat totul. |
|

| inteleg, dieta e importanta, greutatea corporala e importanta. eu sunt subponderala (eu ma consider normala, nu mi-ar palcea sa fiu mai grasa, am inaltime 173 cm si 55 kg) am BMI 18, pt fiv mi-ar trebui 20, adica sa ma ingras aprox 8-10 kg, ceea ce mi se pare enorm. pt fiv prin subprogram, ca pe banii mei pot sa am bmi 15 ca nu ma refuza nimeni unei prietene, la fel de slaba ca mine, i-au zis medicii din germania ca nu ramane gravida pt ca e prea slaba, sa puna mana sa se ingrase :) deci da, o greutate optima poate fi decisiva. |
|

| Cred ca este importanta o anumita greutate, insa cred ca mai important este ce mananci. De ce spun asta? Deoarece prietena despre care am vorbit mai devreme, se ingrasase in ultimii ani. In restul timpului fata era cat se poate de ok la corp: nici slaba, nici grasa si cu toate astea nu putea ramane gravida.
In momentul in care eu am vrut sa slabesc, am ales varianta sanatoasa: nu diete, nu infometari. M-am documentat cateva luni, iar emisiunile dr. Mecinicopschi au sedimentat foarte bine informatiile preluate de pe mai multe site-uri straine. O alimentatie echilibrata, diversificata, fara exagerari si cu putin carbohidrati iar aceia sa fie din cei sanatosi au facut minuni. Nu o sa uit niciodata ce a spus Dr. Menci: 70% din problemele de sanatate pe care le avem sunt din cauza a ceeace mancam. In urma alimentatiei sanatoase la mine s-au rezolvat urmatoarele probleme:
- amenoreea - menstra a inceput sa vina aproape ceas in decurd de 3 luni de cand am schimbat felul de a manca; - alergiile si astmul sunt sub control total FARA sa mai iau medicamente (am luat tratament 2 pastile/zi mai bine de 15 ani pentru cele 2 probleme), - acneea aproape a disparut (aveam o acnee care nu cedase la nici un tratament de pe piata); intr-un final mi-am dat seama ca este o intoleranta a organismului la zahar. Si acum daca mananc ceva de dulce intr-o cantitate mai mare a 2-a zi am cosuri pe fata.
Ma repet, nu intotdeauna asta este solutia, insa impreuna cu un tratament pentru ce problema de sanatate avem fiecare, o alimentie sanatoasa s-ar putea sa faca diferenta. |
|
|