Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| giulia_mamik wrote:Bereea,doctora mea recomanda sa se faca ecograful in primele 15 zile alte ciclului,deci pana la ovulatie.Atunci se vede totul clar.E posibil sa nu fi vazut nimic concret.Totusi mie imi scapa ceva.Ai facut un control ginecologic de rutina,nu? Oricum nu cred ca este nimic grav.Organismul ne da semne de obicei,daca ceva e in neregula,parerea mea
Brandusa - trebuie sa faci echo transvaginala intre ziua a 7 si a 14 a ciclului pentru ca sa dea o analiza corecta - asa mi-a spus mie medicul ginecolog la care am facut-o... daca te programezi in ziua 10-12 o sa fie perfect... abia astept sa ne spui ca totul este in regula |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Iuia, eu am facut o tomografie completa , iar in uter se vede acest lichid, de fapt se cheama altfel dar nu stiu cum s-ar traduce.Mi-a recomandat aceasta ecografie pentru a stabili ce poate fi. Va multumesc pentru informatii, ma duc sa ma programez zilele acestea |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Lichidul este in sacul Douglas.Sacul Dougals este o cavitate aflata in spatele uterului si este locul in care se varsa lichidul continut de foliculul ovulator. Astfel, prezenta lichidului in sacul Douglas este normala dupa ovulatie
Intr-o sarcina extrauterina lichidul in sacul Douglas este intr-o cantitate mai mare si de obicei contine si singe, lucru identificabil prin ecografie.Se mai gaseste lichid in sacul Douglas in caz de chist ovariat rupt.
Ecografia transvaginala va evidentia ,daca este cazul,o eventuala problema.Nu e dureroasa,nici invaziva.
Multa sanatate si asteptam vesti bune Bereea |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Dragele mele, am revenit!!!
Sunt bine, am terminat radioterapia pe data de 8 februarie si am "iesit" un pic cam "parlita" din ea, adica mi s-au luat trei straturi de piele de pe umarul drept, am fost aproape carne vie. Nu mi-a trecut nici cu galbenele, nici cu bepanthen, am incercat si oximed si neopreol, nimic....abia cu ACTOVEGIN (o crema speciala pentru cei care fac radioterapie) m-am vindecat. Acum inca ma "jupoi" (ca atunci cand te arzi la soare) pe omoplat, umar si gat.
Pe 27 februarie am programare din nou la oncologie, ptr tratamentul hormonal. A propos, Cristina, am inteles ca nu prea s-ar mai gasi Tamoxifen?!?!?!? Asa este???? Din pacate la ginecolog nu am reusit sa ajung, timpul asta parca imi este dusman si nu m-am invatat minte.........Va multumesc tuturor ptr sustinere!!!!!!!
Brandusa, Cristina, multa sanatate va doresc si Doamne-ajuta!!!!! |
|

Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Elena, ma bucur ca ai terminat.Si eueram carne vie pe gat, de fapt si acum se vad urmele .Un an de zile nu am avut deloc voie la soare, probabil si tu la fel. Sanatate multa |
|

Inregistrat: 7/3/2010 Mesaje: 1948
| Fetelor, Domnul sa fie cu voi si sa vegheze neincetat asupra voastra! Sanatate multa! |
|

| S.ELENA wrote:Dragele mele, am revenit!!!
Sunt bine, am terminat radioterapia pe data de 8 februarie si am "iesit" un pic cam "parlita" din ea, adica mi s-au luat trei straturi de piele de pe umarul drept, am fost aproape carne vie. Nu mi-a trecut nici cu galbenele, nici cu bepanthen, am incercat si oximed si neopreol, nimic....abia cu ACTOVEGIN (o crema speciala pentru cei care fac radioterapie) m-am vindecat. Acum inca ma "jupoi" (ca atunci cand te arzi la soare) pe omoplat, umar si gat.
Pe 27 februarie am programare din nou la oncologie, ptr tratamentul hormonal. A propos, Cristina, am inteles ca nu prea s-ar mai gasi Tamoxifen?!?!?!? Asa este???? Din pacate la ginecolog nu am reusit sa ajung, timpul asta parca imi este dusman si nu m-am invatat minte.........Va multumesc tuturor ptr sustinere!!!!!!!
Brandusa, Cristina, multa sanatate va doresc si Doamne-ajuta!!!!!
Elena imi pare rau ca dr. cu care ai facut radioterapie nu ti-a spus mai de la inceput de Actovegin... mie, dupa prima saptamana cand am vazut ca primele 2 creme (galbenele si Bepanthen) nu mi-au fost bune, mi-a recomandat direct gelul cu Actovegin - sa te dai inca o luna sau 2 pana trece de tot arsura (eu inca am un patrat bronzat pe piept).
La a doua intrebare, din pacate raspunsul este tot da nu se mai gaseste Tamoxifen in tara, nu se mai importa de aproape o luna sau mai bine, asa mi-a zis dr. mea oncolog... dar cu prietenii din strainatate poti sa faci rost - mie mi-a trimis cineva din Germania, deci acolo inca se gaseste, nu stiu de ce nu si la noi - astia vor sa ne termine incet incet, cauta metoda dupa metoda sa scape de noi??? |
|

Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Brandusa, Monica
De stat la soare nici vorba, mi-au spus asta imediat dupa operatie; acum nu stiu/ nu am inteles daca nu am voie acum pana nu termin tratamentele si nu vad ca totul este ok sau nu voi mai avea deloc voie la soare?!?!?!?
In fine, asta sa fie "marea mea problema" statul la soare....eu vreau sa fie totul bine cand va fi sa repet toate analizele.
Va imbratisez cu mare drag pe toate, va doresc multa-multa sanatate si...nici nu stiti cat de mult mi-ar placea sa ajungem sa ne cunoastem!!!!!
Cristina , la noi ca la nimeni altcineva...... Dupa ce ca suntem vai de noi, ne mai iau dragutii astia si medicamentele....offf
Tu ti-ai scos certificat de handicap???? Eu am fost si am depus actele, iar cei de la comisie m-au intrebat de ce merg abia in ianuarie, cand eu m-am operat din iunie?????? Cand i-am spus sefei de comisie ca nu m-a indrumat nimeni, parca nu-i venea sa creada......Te pup!! |
|

| Nu mi-am scos, m-am ferit, nu stiu de ce... cred ca mi-a spus cineva ca imi iau astia din indemnizatie sau nu mai stiu ce bazaconie poate imi dai si mie niste detalii pe PM - multumesc |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Elena, ce mult ma bucur ca s-a terminat totul si ca esti bine Mi-e groaza de tot ce a trebuit sa induri, dai dovada de multa putere si te admir. Sa dea Domnul sa fie totul bine la analize.Te imbratisez
Fetelor, va doresc multa, multa sanatate |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Fetele,daca aveti nevoie de Tamoxifen va pot ajuta,la noi inca se gaseste,ma gasiti pe PM! Sanatate multa va doresc! |
|

Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Fetelor va doresc multa sanatate! Ma bucur sa aud vesti bune! |
|

Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Sanatate luptatoarelor ! |
|

Inregistrat: 8/13/2010 Mesaje: 2365
| Fetele, multa sanatate va doresc! |